ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii · Ne-am îmbolnăvit de moarte cu domni și doamne la pupitru!

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ne-am îmbolnăvit de moarte cu domni și doamne la pupitru!


TABLETĂ DE AUREL MĂCEȘANU

Meserie… Brățară de aur…
Cel puțin așa ne ziceau ai noștri, ăia ai bătrâni, care nu se sfiau să ne tragă de mânecă, să ne spună: „ascultă, bă, de ăl bătrân, că acela știe, nu tu, un mucos!“

Fir-ar să fie de meserii și de personalități! Astăzi jumătate din tinerii din Târgu-Jiu care au un serviciu sunt ori avocați, ori polițiști.
Restul, amărâți ce-și duc traiul de pe o zi pe alta, dar și câteva sute bune de copii de baștani care au ca meserie dreptul de a avea card-urile pline, ultimul model de mașină la scara vilei și multe alte necazuri de astea.

Cu toate că mai tot Târgu-Jiul geme de foame și, în multe cazuri de lipsă de timp pentru citit o carte, mai toți avem pretenția să ni se spună domn sau doamnă, deși avem un interior atât de murdar de goliciune. Asta e, pe vremurile ălor bătrâni, de care vă povesteam, un avocat trebuia să câștige câteva mii de procese pentru a i se spune domn, iar o femeie medic era obligată să facă miracole în ale sănătății pentru a primi apelativul doamnă.

În multe dintre cazurile povestite, vorbim de oameni simpli, care nu ajungeau domni sau doamne pentru că aveau o potență materială nici măcar bună, ci pentru că erau OAMENI. La fel și cu dascălii. Din ce am citit eu puțini erau învățătorii și profesorii, cei din orașele mari în special, care se puteau mândri cu o situație materială bună. Totuși, foarte mulți dascăli din provincie erau respectați, erau domni, erau doamne, atât pentru plebe, cât și pentru mai marii zilei.

Astăzi te zăpăcești auzind pe stradă vorbind numai domni și doamne, găsind prin instituții numai doamne și domni și, cu toate astea, în loc de emancipare trăim într-o destrăbălare continuă. Nu mai sunt de ajuns petrecerile de pomină de altă dată, cu ultimul pahar de la ziuă, acum trebuie neapărat să vomităm în toaletă, dar știm că vomităm whisky, iar când urinăm toată buda miroase a șampanie contrafăcută.

Nici curvele nu mai sunt la fel! O curvă care se respecta presta de două ori pe săptămână, pentru un client, maxim doi, dar azi bordeluri ilegale găsim prin toate crâșmele, toate parcurile și toate cluburile. Și cu toate astea, mândrele în cauză sunt doamne, pentru că sunt în trend, ceea ce duce de la sine în mintea lor dreptul de a fi respectate. Când eram copil toată lumea mai nedusă pe la școală o ardea prin cârciumi, fredonând la beție celebra melodie „În stație, la Lizeanu“.

Astăzi puține sunt puștoaicele desculțe și fără un leu în buzunar de pe la noi, de prin târgul Jiului care nu au trecut printr-un club de prin capitală, numit Bellagio. Întâmplător sau nu, clubul acesta, unde intrarea este liberă și marfa de mâna a doua și a treia umple tarabele, se află la câteva sute de metri de vestita stație Lizeanu. Zdrențele astea se cred vedete prin Târgu-Jiu ca și fluștiuraticii ce se lăudau cântând că și ei au fost în vestita stație Lizeanu. Ce ți-e cu ăi bătrâni!

Doamnele și domnii se urcă cam de multă vreme la tribuna opiniei publice și prin vorbe bine meșteșugite, cu expresii învățate de la televizor, ne cheamă să le fim supuși, iar noi mergem. Spășiți, cu capul plecat, plini de dureri și gânduri negre, mergem să spunem sărut mâna doamnelor și domnilor. Noi nu suntem domni, doamne, pentru că nu facem parte din tagma celor mai sus enumerați și, de aceea, considerăm că „doamnelor și domnilor“ li se cuvine totul.

Ne simțim bolnavi, neputincioși, fără de speranță, însă, „DOAMNELE“ ȘI „DOMNII“ AR TREBUI SĂ ȘTIE CĂ TOȚI SUFERIM DE O BOALĂ INCURABILĂ: „CRED CĂ M-AM ÎMBOLNĂVIT DE MOARTE ÎNTR-O ZI CÂND M-AM NĂSCUT“ (BOALA-MARIN SORESCU)

07.03.2014. 22:05


Comentarii

victor 12.03.2014. 19:29

cineva spunea cA TIMPURILE SE SCHIMBA si te intreba in ce era traiesti.raspuns,in era foametei si disperarii pe care tu o relatezi.probabil in curand in gorj o sa fie cantarea psd, pt ca nu o sa mai aveti putere sa spuneti adevarul.mai rau pt cei ce se bucura acum de atatea privilegii o sa fie dupa alegeri.nu mai au nici ei multe oase de ros ,ce sa mai vorbim de gloata.omule,nu cedati pt ca astia care ne au nenorocit o sa vina in genunchi sa si ceara iertare.lingaii si nemunca ne a adus in halul asta.

maria85 10.03.2014. 11:34

ai dreptate

Madalina 09.03.2014. 20:59

Nu numai in baruri sau pe strazi intalnim domni sau doamne nici la tv nu mai avem ce vedea toata ziua numai panarame

Ovidiu 09.03.2014. 20:53

Sunt copii de oameni mari care se distreaza, pentru ca dupa noi oameni de rand parinti ia bani
muncim noi si pentru iei ca sa aiba salariile mari si noi de abia ne ducem traiul rusine sa le fie

ANTONETA 09.03.2014. 20:47

Ai dreptate uni au pretentie sa li se spuna domn sau doamna dar in definitiv
cum e vorba din popor nu merita doi bani

vali 09.03.2014. 17:18

ne-au pus pe butuci rica astea din 89 pana azi. toti au fost pe jumuleala. acum au aratat prostia natia romana si mai ales noi gorjenii: razvan rotaru deputat , vacaru prefect

pinki 09.03.2014. 16:48

incerci sa rascolesti putina demnitate ce ne a mai ramas.e greu...ai demnitate,orgoliu esti deja considerat dusman al poporului si vezi bine ca a reanceput lupta de clasa.te apreciez pt ganduri dar nu pot fi alaturi de tine fizic,revolta multora dintre noi este inca tacita.

JEAN 09.03.2014. 07:21

Ma distreaza cel mai mult la frizerie...domnu vreti mai...scurt?domnu merge o...frectie?Plec...satisfacut dar la final observ ca mi-a luat si...sprancenele!

nightlove 08.03.2014. 12:49

nici curvele nu mai sunt ce erau odata...acum,in multe cazuri s au transformat in barbati,oameni pe care viata nu a stiut sa le spuna ce inseamna cuvantul onoare.politicieni,oameni de afaceri,politisti,medici ,oameni ce uita sa fie oameni si,DOMNIILE LOR,nenorocesc cu buna stinta minti limpezi de atata omenie.

viki 08.03.2014. 05:36

jeg mai rau decat la porcine pe unele personalitati sau vedete de facebook

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 3 =