ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii · Năroji de atâta carte

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Năroji de atâta carte

OPINIE DE AUREL MĂCEȘANU


Din vremurile când amărâtul de țăran ara cu plugul de lemn și nădușeala îi ajungea în lumina ochilor, tot omul a sperat să-și vadă copilul deștept. Ai carte, ai parte este zicala care a rămas undeva în subconștientul atâtor generații.
Mare lucru era să ajungi la oraș, să termini o școală, să-ți găsești o slujbă, oricât de neînsemnată ar fi fost ea, dar așa scăpai de sapa de lemn la care te condamnase ursita. Cred că am spus de sute de ori că dascălii și medicii sunt singurii care pot să îți mai dea viață în lumea asta nenorocită... Ai carte, ai parte.

Chestia asta cu cartea a cam început să mă sâcăie teribil în ultima vreme. Îndrăznesc să spun că de când mă știu și de când ascult poveștile pline de pilde ale ălor bătrâni, mai năroji conducători prin unele instituții decât astăzi nu s-a pomenit. A fost de ajuns să aibă o diplomă și un carnet de partid, o ușă deschisă acolo unde a trebuit și așa ne-am trezit cu o grămadă de bombe intelectuale în funcții de directori sau bolnavi de alte șefisme... Revenind la carte, nu pot să mă abțin să nu dau câteva exemple de năroji cu diplome...

Într-o bună zi am cunoscut o individă ospătăriță printr-un local de streaptease care a renunțat la job imediat ce a terminat facultatea. Nu o mai prindea vechea meserie, de, acum era intelctuală și, în cele din urmă, cu ajutorul unor năroji pe care „îi servise“ a ajuns și ea șefă. Femeia asta bubuia de proastă și nu știe să-și educe nici propriul copil. Cunosc un caz în care o altă tipă a ajuns mare directoare deși în viața ei nu a fost măcar pe tarla să pună doi oameni la muncă. Sunt o grămadă de indivizi cu diplome care nu au curajul să meargă cu gâștele la râu, pentru că se întroc fără ele.

O altă cunoștiință, mare vedetă prin Târgu-Jiu, București și mai știe Dumnezeu pe unde m-a luat la întrebări într-o zi, spunându-mi sec că ea știe pentru că a terminat psihologia. Parcă o vedeam pe deșteapta asta cum băga în schimbul de gardă 20 de soldați, fiecare dintre ei având asupra sa 60 de cartușe de război, iar obiectivul păzit să se afle în mijlocul Bucureștiului. Cu siguranță, mândra cu psihologia terminată, la propriu, făcea pe ea când își dădea seama ce putea face un singur militar cu atâta muniție în mijlocul unui oraș. Esențial este că o recomanda o diplomă, aspectul fizic și engleza primară pe care o învățase făcând videchat.

Toate astea sunt cunoscute și meseriașii, profesioniștii adevărați au fost dați la o parte, pentru a face loc unor astfel de specimene. Rezultatele se văd. CE ESTE MAI GRAV DINTRE TOATE SE NUMEȘTE BOALĂ NECONTROLATĂ DE MEDIC. INDIVIZII ȘI INDIVIDELE DE CARE VORBEAM CHIAR CRED CĂ MERITĂ FUNCȚIILE RESPECTIVE. Până la urmă ar fi de înțeles să te târăști printr-o școală sperând că o să găsești un loc de muncă mai călduț, dar când știi că bubui de prost și ai impresia că ești mai deștept decât alții asta este de domeniul medical.

SCRIU DE ANI DE ZILE NEGATIV LA ADRESA UNOR ACȚIUNI ALE PRIMARULUI FLORIN CÂRCIUMARU ȘI A PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN, ION CĂLINOIU. SUNT MULTE LUCRURI CARE LI SE POT REPROȘA, ÎNSĂ FEREȘTE-MĂ DOAMNE DE ĂIA DIN ACELAȘI PARTID CU CV-URI IMPRESIONATE CE NU MAI AU LINIȘTE PENTRU A LE OBȚINE FUNCȚIILE. DIN URMĂ VIN O GRĂMADĂ DE NĂROJI CU DIPLOME CARE AU LIPIT MAI IERI AFIȘE, IAR MÂINE O SĂ NE SPUNĂ CĂ MERITĂ O FUNCȚIE IMPORTANTĂ, FIINDCĂ PÂNĂ AZI AU FOST NUMIȚI POLITIC LA CONDUCEREA UNOR INSTITUȚII.

05.04.2014. 22:00


Comentarii

ION 08.04.2014. 10:41

BUN ARTICOL... REFLECTA CRUDA REALITATE PE CARE O TRAIM CU TOTI.....

miria85@yahoo.com 07.04.2014. 15:26

UN ARTICOL CAT SE POATE DE REAL

Oana 07.04.2014. 15:16

Bun articol....reflecta realitatea...

Ion 07.04.2014. 15:15

Asa este. .. din pacate aceasta e realiatea druda...

Dana 07.04.2014. 15:14

Asa este. Sunt multe persoane care desi au obtinut diplome in urma absolvirii cursurilor la o forma de invatamant superior , nu stiu nici sa scrie sau sa vorbeasca corect, dar din pacate detin functii importane...Asemenea oameni ne conduc...

Ovidiu 07.04.2014. 10:36

Diplomele se dau pe bani ai bani poti sa faci mai multe facultati o data tot cei cu bani ajung in functi mari

ANTONETA 07.04.2014. 10:32

AI DREPTATE IN ZIUA DE AZI MAJORITATEA AU FACULTATE DAR IN REALITATE NU STIU NIMIE

JEAN 06.04.2014. 15:17

Cunosc un fost director care a platit bani grei ca odraslele sa faca o facultate.N-au reusit decat sa-si bata joc de bani,sarmanii copii erau nevinovati!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


6 + 5 =