ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii · Mergem la război? Pentru cine mama dracului?

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Mergem la război? Pentru cine mama dracului?


OPINIE de Aurel MĂCEȘANU

În ultima vreme întâlnesc cunoștiințe tot mai panicate de ipoteza unui război care pătrunde pervers de lent și hotărâtă în subconștientul românilor. Văd mame speriate, tineri care, până mai ieri mă întrebau câte în lună și în stele, ce mă întreabă astăzi cum mi-a fost în armată, indicii evidente că idea unui posibil război încolțește tot mai tare.

Conducătorii noștrii au avut grijă ca populația să perceapă că este posibil un război. Ne amintim despre faptul că guvernul Ponta a cerut bugete de război, că Băsescu a vorbit despre rezerviștii români care sunt de negăsit pentru o eventuală concentrare, fiind împrăștiați prin toată lumea, iar acum s-a aruncat pe piață și formularul oficial obligatoriu pentru prezentarea la recrutare. Da, despre război se vorbește tot mai mult, oamenii devin din ce în ce mai agitați, iar eu mă gândesc la alte ghidușii...

Scriam în urmă cu câțiva ani despre muniția și logistica militară împânzită prin tot Gorjul ce nu este asigurată așa cum trebuie și uite că recent, pe la Pojogeni lucrătorii de la penitenciar au găsit muniție de care nu mai știa nimeni, într-o încăpere dezafecată ce a aparținut armatei. Nu mai redau multe amănunte din articol, pentru că pe atunci dădeam destule indicii, iar în zilele astea ar fi periculos pentru mine să le repet, ținând cont că am semnat un jurământ militar.

Se vorbește despre război, dar politicienii care au câștigat alegerile eliminând definitiv stagiul militar obligatoriu, probabil nu ar avea nicio mustrare de conștiință în a trimite niște tineri nevinovați la măcelărie. S-au cheltuit mulți bani cu acea campanie și, pe atunci, nu am vrut să particip la ea, deși puteam câștiga un ban ușor, pentru că și ziariștii au fost implicați, prin diferite organizații, în „scăparea tinerilor de armată“. Băsescu vorbește de răspândirea rezerviștilor și neputința statului român de a-i mobiliza în caz de necesitate. Nimeni nu suflă o vorbă despre situația în care se află armata în acest caz. Pentru a mobiliza un rezervist îți trebuie arme funcționale, verificate periodic, echipament militar, uniforme, rezerve de hrană și multe, multe altele.

Și la Târgu-Jiu, și în alte părți existau astfel de depozite, existau oameni care se ocupau la virgulă de rezerviști și eventuala lor chemare sub arme. Cum credeți că stă situația acum? Știu câteva lucruri, însă, nu le pot face publice pentru că, așa cum am spus, am jurat credință patriei mele, România, să respect legile și regulamentele militare.

Acum vine partea cea mai dureroasă... Care patrie? Patria care lasă românii fără locuri de muncă, iar mulți dintre ei își iau lumea în cap sau își pun lațul de gât? Patria care nu mai oferă puilor de români o școală gratuită, decentă și un minim viitor? Patria care ne lasă să murim cu zile prin spitale, deși am contribuit ani și ani la sistemul medical? Patria care ne oferă pensii de mizerie, chiar și după ce am fost tratați ca sclavii de mulți patroni și am ajuns prin spitale aproape morți? Care patrie, oameni buni?

Pe cine să apărăm? Să-i apărăm pe cei care, pe spinarea noastră, trăiesc ca în sânul lui Avraam și, pe lângă asta, nu se sfiesc să ne scuipe în față? Să o apărăm pe Bianca Drăgușanu și pe toate cele ca ea? Să ne apărăm parlamentarii care după ce sunt aleși nu mai trec prin fața noastră și fug pe la Rovinari pentru adunări electorale fiindu-le teamă de cei care i-au ales?

Poate toate aceste idei se rezumă într-o expresie a unui bun prieten, inginer în minerit: „Mergem la război? Pentru cine mama dracului?“

02.05.2014. 22:49


Comentarii

ion 09.05.2014. 13:00

merge sa murim la razboi pt ca majoritatea politicienilor sa se imbogatesca ca sigur ei nu o sa vina .

ion 09.05.2014. 12:50

mergem la razboi sa murim pt ca sa-i imbogatim pe politicieni nostri ca ei nu o sa vina

maria 07.05.2014. 12:26

felicitari pentru ceeace scri

miriam85@yahoo.com 07.05.2014. 09:38

realist articol,felicitari

Gabi 06.05.2014. 08:58

Nu o sa fim implicati in nici un razboi! Avem oameni pregatiti pentru asta....

JEAN 05.05.2014. 19:42

Care rezervisti Rica? In ultimii ani n-a mai fost nicio mobilizare,la cate probleme sociale sunt nimeni nu mai este interesat de ceva anume.De razboi nici vorba,avem in spate UE.Daca totusi e ceva il urcam pe Ponta in MIG sa decoleze de la Campia Turzii si sa aterizeze cand s-o face aeroportul de la Stanesti...???

Adrian 04.05.2014. 15:38

N-o sa fim implicati in nici un razboi.Orice ar spune Basescu incearca sa evite...si daca ar fi sa fie...legislativul nu poate face nimic , executivul nimic , judecatorescul nimic.....in acest caz ne apara a 4 a putere in stat....NEA RICA NU MAI TRIMITE MESAJE DE AMENINTARE! :)) sunt obosit si eu

olguta 04.05.2014. 13:51

Realist articol, dar daca mai marii destepti care ne conduc nu realizeaza pe ce lume sunt, ne vom trezi cu copii nostri nevinovati trimisi cine stie pe unde, sa lupte in razboiul cui?

sus patria 03.05.2014. 09:07

bun,foarte bun articol!,Românii nu au după ce bea apă ,hoţii vor să fie protejaţi!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


5 + 4 =