ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii · Mai daţi-vă în dragostea mea!

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Mai daţi-vă în dragostea mea!


de Aurel MĂCEŞANU

Nu am cum să nu citesc comentariile dumneavoastră pentru care vă mulţumesc, mesaje ce îmi dau încredere şi, în acelaşi timp, mă amuză teribil.

Cel mai teribil mă amuză cele scrise de cea care se recomandă Moni, femeie care se vede de la o poştă a stat ceva timp prin bibliotecă. O să revin asupra subiectului puţin mai târziu, pentru că, uite, soarele a inundat oraşul, deşi afară sunt -2 grade. Ei, bine, la temperatura asta nu poţi să nu te gândeşti la copilărie, la poveştile de la gura sobii, la nostalgia de care îmi vorbiţi dumneavoastră în mesajele pe care mi le trimiteţi şi pentru care chiar vă mulţumesc şi vă invit, cu mare plăcere, să mă înjuraţi cât puteţi de tare, dar, preferabil, ar fi să o faceţi face to face.

Glumind, nici nu încep să dictez aceste opinii săptămânale că îi cer celui ce dirijează tastatura să nu uite de poză, să-mi pună poza la gazetă. Nu fac acest lucru pentru a-mi face publicitate, pentru că mă sictirisem de atâta televiziune (am declinat o ofertă de la un post local chiar în urmă cu trei săptămâni) şi stricasem cu faţa mea prea multe dimineţi unora care au partidul în sânge şi nu pricepeau că dezastrul se apropie dacă urmăm vectorul trasat de urmaşii lui Iliescu. Poza o pun tocmai a mă recunoaşte pe stradă şi a mă scuipa dacă dumneavoastră credeţi că aşa ceva este de cuviinţă.

Promit că nu o să fac plângere la poliţie, nu o să încerc să ajung o vedetă în ale jurnalismului aşa cum au făcut alţii, ci doar o să-mi şterg obrazul şi o să merg mai departe. Mai bine aşa decât să trăiesc altfel de mizerii, să-mi fie atacată familia de oameni care nu pot să înţelegă că doi fraţi se iubesc într-atât de tare încât şi-ar da viaţa unul pentru celălalt, însă, asta nu înseamnă că deseori nu se ceartă cu adevărat în privinţa unor anumite evenimente sau subiecte.

Da, este posibil ca doi fraţi să ţină unul la celălalt, însă, să aibe viziuni diferite despre viaţă, ceeea ce nu e o crimă. Mizeriile astea m-au deranjat pentru că nişte nenorociţi nu au ce dracu să-mi găsească (poate doar faptul că am trimis nişte haimanale la muncă şi nu pe centură) şi încearcă să intre în familia mea. Păcat... Să vă fie ruşine!

V-am zis că ştiam că sunt bolnav rău de tot încă din 2009. Nu fac o dramă din asta, pentru că asta e viaţa şi trebuie să o luăm ca atare. Cu toate astea, la mizeriile pe care am fost nevoit să le suport am răspuns pe faţă, fără să caut să mă răzbun prin terţe persoane. Aşa am fost eu educat, să nu stau impasibil în faţa ipocriziei şi a nemerniciei.

Ca să termin subiectul cu mizeriile mă întreb ce ar fi să scriu acum despre un idiot care, pupincurist de felul său, a scris chestiuni ce nu puteau fi probate niciodată despre o femeie şi, uite aşa, a reuşit să dezbine o familie. Nu merită eu să scriu despre asemenea mizerii, să încep să povestesc că la nunta idiotului în cauză nu s-au dus nici măcar părinţii. Nenorocitul e mare prin Palatul Administrativ după ce a slugărit partidul, însă eu mi-am văzut de treabă, i-am lăsat familia, părinţii şi rudele în pace.

Din fericire, nu va înţelege niciodată că nu va avea cum să fie mai ziarist decât mine, nu va fi în veci mai respectat decât sunt eu (de, lui îi e scârbă de săraci şi de rataţi), nu va pricepe că, deşi se crede miezul din nucă, a fost decât un linge blide ce a executat un ordin şi atunci când s-a însurat. Dobitocule, dobitocilor, voi cei care încercaţi să-mi puneţi familia într-o lumină proastă, vedeţi-vă dracu de treabă şi dacă nu vă convine ceva priviţi bine poza din ziar şi căutaţi-mă pe mine.

E şi ăsta ziarist aşa cum sunt zeci în Târgu-Jiu, sclavi neplătiţi care nici măcar nu scriu de plăcere. Îmi pare rău de o doamnă deosebită, însă, să te chinui să începi o compunere de clasa a patra într-un cotidian cu asemenea tiraj e penibil... M-am amuzat teribil, deşi motive de râs chiar nu prea am... Să începi un fel de tabletă spunând: „E greu să scriu un editorial... Nu de fiecare dată ai inspiraţie...“ te face pe tine ca cititor (din puţini care au mai rămas) să iei fiţuica şi s-o arunci la coş.

E greu să ai inspiraţie când ai impresia că eşti mare jurnalist, dar de fapt stai cu orele prin faţa poliţiei sau la Parchet punând două întrebări: „Recunoşti fapta, eşti vinovat?“ Nimic mai mult şi eşti ziarist pentru că restul vine de la purtătorul de cuvânt. Nu îndrăzneam să scriu despre marii ziarişti ai timpurilor noastre dacă îmi lăsau familia în pace şi încercau să manipuleze iarăşii mii de oameni nevinovaţi care dau pâinea unui copil pentru a citi ştiri despre nefericirea prin care trece (vedeţi materialul cu chinezii din ediţia actuală).

Că tot veni vorba de ziarişti şi nostalgii, mi-aduc aminte ce scria Claudiu Matei de mine în Atac de Gorj: „Aurel Măceşanu, ziaristul care păzeşte morga“ Se întâmpla prin 1998-1999, nici nu mai ţin bine minte (chiar după ce mi se oferise un post de redactor la respectiva publicaţie) şi tare mă amuz cu Claudiu ori de câte ori ne amintim de acel articol.

Da, într-un fel păzeam morga, pentru că pe vremurile ălea un reporter de eveniment avea clar stabilit programul zilnic: telefon la poliţie, telefon la pompieri, telefon la jandarmi, telefon la gardienii publici, după care, tiptil-tiptil, o luai pe la „urgenţele“ spitalelor, vizitai morga pentru a afla de eventuale sinucideri, accidente de muncă sau alte nenorociri. Mă amuză acel material şi chiar îi mulţumesc lui Matei că la pus pe hârtie, pentru a nu uita cât a muncit generaţia noastră ca să ajungă să-şi vadă numele în ziar (puţine mai erau pe atunci).

Astăzi toate cititoarele de promtere, toţi aiuriţii care scriu după dictare scot legitimaţia de ziarist pe unde apucă, deşi sărmanii de ei în afară de comunicate, conferinţe de presă şi evenimente sau materiale dictate la ureche şi semnate de ei nu au ştiut să facă niciodată. Să nu mai vorbesc că jurnaliştii de azi primesc SMS-uri când se întâmplă câte un eveniment tocmai de la purtătorii de cuvânt ai instituţiilor.

Eu am spus dintotdeauna că nu sunt ziarist aşa că lăsaţi-mă darcu în pace, lăsaţi-mi familia să stea liniştită şi dacă, după două luni de zile, de scris de acasă mă citesc circa 2.000 de gorjeni săptămânal nu e vina mea. Mergeţi în iobăgie, mai pupaţi în fund în stâna şi în dreapta după care hai, valea, da-ţii drumul după felicitări şi poate se milesc şi de voi patronii să vă mai dea câte un ban.

Îmi pare rău să scriu asta, dar poate unii înţeleg până la urmă să se potolească. Nu vreau să încep cu bălăcărelile pentru că nu e frumos. Închei aşa cum am început, neuitându-i pe cei care ne scriu comentarii şi spun că mielul nu poate fi scos din gura lupului niciodată cu o floare, pentru că floarea trebuie să fie în grădină, iar mielul păzit de câini. Mai există riscul ca lupii să aibă nevoie de stomatolog dacă, hulpavi, încearcă să devoreze mielul pentru că acesta este numai piele şi oase, fiindcă nu a păscut pe păşunea cui trebuie.

Revenind la razele de soare ce răzbat prin gerul zilei mă gândesc şi la floarea care a răsărit pe marginea drumului şi nu are o viaţă decât de câteva ore, în vreme ce suratele sale ce au înflorit printre boscheţi nu o să fie deranjate, dar nici admirate de nimeni. Vin sărbătorile, aşa că pe săptămâna asta mai daţi-vă în dragostea mea! (dragostea frumoasă)

P.S .: Cu mulţumiri şi plecăciuni către Moş Nicolae căruia îi adresăm rugămintea să găsească linişte în suflete pentru toţi gorjenii.

29.11.2013. 21:23


Comentarii

laly 05.12.2013. 15:32

imi place articolul tau, sa o tii tot asa .

golan 04.12.2013. 15:09

neocomunistii inventeaza securisti pt a fura ei putinul ce a mai ramas.ai grija,militienii sunt cu ochii pe tine.mare atentie la haimanale.incerca sa scape ele servind patria militienilor care le au la mina si...

manu 03.12.2013. 02:30

Nebunule zi ne ce vrei sa scri de Ponta! 8

007 02.12.2013. 22:47

Ba gura bogata! Si tu esti securist dar din alta generatie! Si tu si altii sunteti agenti din presa de aia aveti curaj! Du te la americani de nu ti place rasaritul! Baza catre cip cirip, cum zici ca il torni pe unul? Hai sa bag meciul trei pe doi solist cu trei lei? Atentie, puslamao tot dusmani ai poporului sunteti?

nica al petrei 02.12.2013. 15:32

iubitul meu ,tu te asteptai la mizerii...doar cine nu te cunoaste stie ca tu nu ierti nici dincolo de moarte.te ai pus oe picoare si au iceput sa tremure toti ipocritii si toate jigodiile care te au bagat in spital.stu ca nu mai ai nimic de pirdut si sunt disprati.sunt convins ca si din mornant esti instare sa tio platesti datoriile.tu nu ai ramas dator nimanui,niciodata si urmeza balamuc mare si ...pe la..

lila 02.12.2013. 12:47

da ,ai curaj bravo

Moni 02.12.2013. 01:15

Multumesc. O floare cu care nu se face primavara jurnalistica in gorj se pare ca sunteti dumneavoastra "Nu se scoate mielul din gura lupului" dar eu sper ca desi nu o sa va fie usor sa aveti curajul si perseverenta sa ii incurcati pe lupi. Multa sanatate si curaj si vorba aceia: "Nu mor caii cand pisica nu-i acasa".

Claudiu 30.11.2013. 12:06

Asa Rica! Trebuie sa-i trezeasca cineva pe ciudatii astia care au adus furtul banilor publici la nivel de demnitate sau a celor 7 ani de acasa.Dupa cum te cunosc ai scrie si despre fratele tau, problema este ca nu ai ce. Tine-o tot asa! Bravo! Felicitari!

Marius 30.11.2013. 11:40

Referitor la familie...mi-se pare normal sa fie diferente de gandire intr-o familie. Asta nu inseamna ca nu tii la persoanele respective.
Sa fii sanatos! Tine-o tot asa!

Aurel 30.11.2013. 11:36

Presupun ca e greu sa fii ziarist, iar cei care reusesc sunt uneori calcati in picioare de cei "de sus". Scandalurile sunt la ordinea zilei si vor apela oricand la ele pentru a dobora un om.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 6 =