ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Opinii · Ai făcut cerere pentru lovitura de stat, tovarăşe Iliescu?

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ai făcut cerere pentru lovitura de stat, tovarăşe Iliescu?


Uite cum se leagă... Se leagă şi e dureros... Am ajuns şi eu dintr-o întâmplare în presa asta, sunt un simplu lucrător, dar, Doamne, ce mi se leagă. Săptămâna trecută vorbeam despre „Moşi Crăciuni interzişi celor sub 18 ani“.

A fost dureros, să ştiţi ca în săptămâna bucuriilor să vorbesc despre nişte zurlii care seamănă moarte, seamănă sărăcie, în vreme ce ţăranul atât de drag mie se luptă şi cu moartea, şi cu sărăcia să mai apuce un an pentru a semăna pâine, a semăna viaţă. Doamne, ce-ai lăsat pe lumea asta!

Nu pot să nu văd mental privirea luminoasă cât cerul senin din iulie a ţăranilor care m-au crescut şi nu pot observa diferenţele de privire la cei care trimit bolnavii la morgă şi de acolo, prin şpagă, la anumite firme de servicii funerare. Nici morţi nu ne lasă în pace! Prefer să închid televizorul şi să-mi reamintesc lumina ochilor bunicilor mei când vedeau tarlaua plină de grâu înfrăţit. Nu mai aveau nicio treabă cu lumea, cu boala, cu bătrâneţea care îi apăsa, ei vedeau pâine, vedeau viaţă pentru dumnealor şi alţi români. Câtă diferenţă!

M-am zăpăcit, sunt total buimăcit de zgomotul oraşului care, în esenţa sa, este de altfel mai fad ca niciodată, de balamucul creat de aşa-zişi colindători şi de „mila creştină“ de care dau dovadă unii şefi în ziua de astăzi. Mi-e scârbă să mai aud de autorităţi care oferă pachete şi cadouri unor copii nevoiaşi de parcă, sărmanii, au nevoie de hrană şi atenţie numai câteva zile pe an. Mi-e scârbă de reporterii lui peşte, de ziariştii lui apleacă-te până în pământ care îmi prezintă prin ziare şi pe la televizor cum nu ştiu ce oficialitate a tăiat un porc pentru copiii năpăstuiţi de soartă.

Mi-e silă, mi-e scârbă, mi-e greaţă şi deja mi s-a tăiat de sărbători. Aşa petrecem noi de sărbători? Bravos, naţiune! Încă un bravos pentru toţi românii... Îl merităm! Declaraţia tovarăşului Iliescu a fost pe atât de sinceră şi dureroasă cât un tsunami! Acest tovarăş Ilici Iliescu, pe care mulţi dintre noi îl iubesc cu patimă şi foc în continuare le-a răspuns revoluţionarilor că pot să se sinucidă dacă nu le convine regimul. Cum să nu, tovarăşe Iliescu!

Dacă revoluţionarii, ce nu au mai răbdat iadul de pe pământ instaurat de Ceauşescu nu au murit de gloanţele trase de unii pe care i-au comandat alţii, acum au dreptul să se sinucidă fără să li se aprobe nicio cerere. Terifiant! Cei care au uitat prea devreme sau nu se născuseră atunci ar trebui să conştientizeze că o Românie întreagă nu a ieşit de nebună în stradă pentru a cere plecarea lui Ceauşescu. A ieşit de foame, de frig, de întuneric şi de teroare. Tovarăşe Iliescu, oamenii ăştia nu au făcut cerere când dumneata te-ai pus în fruntea trebi şi nu te mai dai jos de atunci încoace, iar acum ne îndemni liniştit la sinucidere. Parcă vorbeam şi despre ceva sinucideri săptămâna trecută... Ca să vezi.

M-a omorât zgomotul oraşului, bălăcărerile politicienilor, dezastrul care a cuprins ţara asta şi, totuşi, e luna minunilor... La două din noapte redeschid televizorul şi, ce să vezi... unul din pansamentele sufletului meu, Grigore Leşe. Ei, bine, dragii mei, vă invit să urmăriţi câteva emisiuni cu acest om şi vă garantez că liniştea sufletească o să vină de la sine. Doamne, de când o căutam! O găsisem de altfel, însă, vorba românului, din când în când, mai trebuie să arunci un lemn în sobă pentru... căldura sufletului.

Stomatologul îmi spusese, cu câteva zile în urmă, zicându-mi cu bucurie că sunt primul colindător al său că în luna asta mare trebuie să încercăm cu toţii să ne împăcăm cu Dumnezeu... Acelaşi lucru mi l-a zis şi fostul şef al Jandarmilor gorjeni, chestorul Vasile Tâlvescu când m-a întâlnit şi mă aflam într-o situaţie nu tocmai plăcută. M-a întrebat ce am păţit şi i-am răspuns sec că fusesem certat cu Dumnezeu...

„Împacă-te cu El, Rică!“ Asta mi-a zis ditamai generalul, însă, eu mă împcasem cu Dumnezeu de ceva vreme. Nu, să nu credeţi că este uşor, pentru că poţi spune că eşti împăcat cu Dumnezeu numai după ce treci printr-o situaţie groaznică, printr-un purgatoriu lumesc şi atunci când îţi revii, în loc de ură şi moarte cauţi să semeni viaţă şi dragoste aşa cum făceau bunii mei când semănau tarlaua cu grâu.

Revenind la Grigore Leşe, acesta m-a dat total peste cap când şi-a prezentat ultima carte intitulată „Am aflat cine sunt“. Cutremurător! Acest profesor universitar, Grigore Leşe, este esenţa românului pur. Am aflat cine sunt... Câţi dintre noi au puterea să caute să afle? Eu pretind că am aflat, deşi nu e puţin lucru. Dacă vreţi să aflaţi cine sunteţi nu vă uitaţi la conturile din bancă, la funcţia pe care o deţineţi, lăsaţi oglinda deoparte, ci priviţi-vă în suflet şi, poate găsiţi icoana Maicii Domnului acolo. Vorbiţi cu ea şi veţi afla cine sunteţi.

Dacă nu o aveţi în suflet nu e nicio problemă, poate o aveţi în casă, poate mergeţi la o biserică nu să vă trageţi cruci peste cruci, ci să vă citiţi sufletele şi să vi le curăţaţi de relele cu care le-aţi murdărit în anii de viaţă. M-a topit Grigore Leşe, pentru că el şi marele om care spusese demult, tare demult că a fost şi el acolo un boţ de lut cu ochi pe această lume îţi mângâie sufletul şi îţi aduc sărbătoarea.

Nu toţi zurlii care urlă pe la televizor, nu toţi bogaţii care se laudă cu averile lor şi nici măcar pârliţii ce-şi postează tot felul de poze pe facebook, fotografii ce ilustrează plimbări, excursii. Aceştia din urmă uită să-şi fotografieze uneori şi foamea de peste an şi sandvişurile cu parizer pe care şi le bagă în traistă când merg în unele excursii.

De-a lungul timpului am fost invitat la multe, poate prea multe sindrofii simandicoase şi, la un moment dat, am refuzat să mai merg... Puţine sunt oraşele din ţara asta pe care nu le-am călcat cu piciorul... În urmă cu vreo zece ani mă sictirisem şi obosisem să văd falsitatea unora care se îmbrăcau la ţol festiv şi căutau să imite o aristocraţie de mult dispărută din România. Erau penibili şi penibili mai sunt cei care fac acest lucru în continuare. De plimbări prin lume m-am cam săturat pentru că, vorba lui Păunescu: „M-am simţit penibil să scriu despre America, când eu nu cunoşteam Vatra Dornei“.

Nu ştiu de ce, dar pe la 30 de ani, m-am retras din lumea care se considera şi se consideră bună a judeţului şi am căutat să mă bucur de orăşelul meu, judeţul meu, oamenii de lângă mine. Mă credeţi sau nu, simplitatea mi-a adus răspunsul la veşnica întrebare: Cine sunt eu?

Acum, când merg pe Victoria, când bat străzile oraşului şi mă întâlnesc cu oameni simpli, dar dragi, oameni ce au fost alături de mine şi la bucurii şi la necazuri... credeţi sau nu am toate motivele să urlu de bucurie, să aştept cu drag sărbătorile după atâta amar de vreme fredonând un refren la modă al tinereţilor mele: „Lumea e a mea“. Acum ştiu cine sunt şi o să mă feresc ca dracu de tămâie de falsitate, ipocrizie, dar mai presus de toate DE LUMEA BUNĂ! Vreau să mă bucur de ce am, pentru că am un miliard de motive de fericire!

P.S.

Sărbători fericite, dragi cititori! Dacă tot se vorbeşte în cifre vreau să vă anunţ că săptămâna trecută „Ziarul Gorjului“ a ajuns la 2.200 de vizitatori unici şi peste 10.000 de vizualizări. Vă spun La Mulţi Ani!, vă mulţumesc, pentru că dumneavoastră sunteţi minunatele globuri din pomul meu de Crăciun.

Te salut şi pe dumneata, domnule care îmi spui că sunt securist, dar nu ştiu dacă aş îndeplini criteriile intelectuale pentru a practica o astfel de meserie.

La Mulţi Ani! Şi dumneavoastră cititorului ce vă recomandaţi Moni şi chiar trebuie să vă răspund punctual la o întrebare... În faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor care mă cunosc vă spun cu mâna pe inimă că în acest moment nu sunt constrâns în niciun fel să scriu ceea ce scriu.

Totodată vă spun că am avut prea puţine contacte cu oameni din lumea politică pentru a fi dator la vreun politician sau o personalite a zilei. Din câte ştiu eu nu sunt dator un leu la nimeni. Dacă o să găsiţi pe cineva să afirme contrariul să-mi spuneţi şi mie.

Cât despre analiza pe care mi-o cereţi să o fac asupra unor oameni politici pot să spun că L-aş mânia pe Dumnezeu dacă aş încerca ceva de genul acesta. Nu am ajuns eu să judec oameni în locul divinităţii. Când am de semnalat ceva despre faptele sau declaraţiile lor aţi observat că o fac.

Îmi pare rău, poate vă dezamăgesc, dar nu sunt stăpânul inelelelor, nu sunt atoateştiutor, nu sunt un ziarist adevărat, ci doar un simplu lucrător în presă care nu poate sta impasibil la durerile lumii de care se bucură atât de tare. Mă numesc Aurel Măceşanu, nu Corneliu Vadim Tudor.

20.12.2013. 21:43


Comentarii

schimbul de noapte 08.01.2014. 05:10

Super articol! L-am citit in urma cu cateva zile si impreuna cu colegii observ ca nu ati mai publicat inca din ajunul sarbatorilor .S-a intamplat ceva? Noi cei de la otelarie asteptam vesti iar ciudatatului care se baga in viata dvs intima, otelarii din schimbul de noapte īi pun o intrebare simpla...."Ba, tu ai cu ce? "Macesanu are cap ......asa sa nu te mai puna aghiuta sa ti scri frustrarile aici.

cio 07.01.2014. 13:40

te ai lasat bai ziaristul lui peste...ai luat cascavalul de sarbatori si acum ai ce baga la lautari.am auzit ca ti placea avortul si melodia aia cu baiatul sarac...pacat de tine,promiteai...si ca barbat si ca ziarist...

Eric 28.12.2013. 18:46

Toti sunt niste HOTI noi suferim dupa urma actiunilor lor

p.s Sarbatori fericite

costi 25.12.2013. 04:50

suntem un judet de sinucigasi.il adoram in continuare pe iliescu si astfel ne condamnam si proprii copii la salbaticie sociala.nimeni nu s a mai ridicat ca si personalitate,suntem judetul fara viitor pt ca toti opzantii mai inteligenti au fost fortati sa treaca in barca urmasilor lui iliescu.daca nu esti sinucigas o sa faci acelasi lucru mai repede decat crezi.apreciez insa bunele intentii.

fasui 24.12.2013. 12:28

cu ocazia sarbatorilor prilejuite de nasterea domnului,multa sanatate intregii redactii si nu in ultimul rand domnului director Aurel Maceseanu!Rica nu ma dezamagi.Fasui

ANTONETA 24.12.2013. 10:49

Citesc articolele tale cu bucurie si profit de ocazie sa iti zic Sarbatori fericite

for Teta 24.12.2013. 00:11

Uneori simplitatea, modestia este un motiv de a fi tradat si umilit.Doare! Nu toti visam palate, masini sau croaziere .Sunt suflete ce asteapta doar incredere si respect .Multe zile fericite celor demni, modesti si ....Vrem doar sa nu mai fim dresati de hoti si politruci.stii...nici macar nu am indraznit sa mergem la facultati de sila! De sila de a avea dascali corupti, dezinteresati si falsa impresie ca am devenit mai inteligenti.

Jean 23.12.2013. 16:29

Sarbatori Fericite si cu Anitra la atac.

nicoleta85 23.12.2013. 09:24

sarbatori fericite!multa sanatate.

@moni 22.12.2013. 08:36

Sper ca fiecare dintre noi sa considere ca a venit vremea sa faca o analiza serioasa a clasei politice! Fiecare dintre noi! M am saturat de gloate si manipulari! Va multumesc mult.Aurel Macesanu

Moni 21.12.2013. 23:15

Nu ma dezamagiti pentru ca nu imi facusem sperante care sa fie deznadajduite apoi. Va dadeam doar un subiect: analiza noii clase politice, tinerilor sperante care se pare ca au deprins apucaturile seniorilor... Poate o sa o faca cineva (analiza) candva.
Va doresc multa sanatate si numai de bine! Va citesc cu bucurie mereu.

Jardel 21.12.2013. 16:52

Sarbatori fericite!Doamne ajuta!

terminatorul 21.12.2013. 12:11

Sarbatori fericite!

Curierul 21.12.2013. 01:52

La Mulţi Ani!Sărbători fericite, să te ajute Dumnezeu în tot ce faci

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 6 =