ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Magazin · Un tânăr din Târgu-Jiu îl poartă pe Brâncuși în suflet și pe trup prin întreaga lume

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Un tânăr din Târgu-Jiu îl poartă pe Brâncuși în suflet și pe trup prin întreaga lume


Operele lui Constantin Brâncuși nu reprezintă doar o inestimabilă valoare culturală a omenirii, ci și adevărate icoane spirituale pentru unii dintre noi. Un tânăr gorjean, Alin Pupăzan, născut și crescut în Târgu-Jiu a ales să îl poarte pe Brâncuși în suflet și pe trup.

Tânărul de 33 de ani a plecat în lumea largă pentru a-și realiza o viață decentă, însă, casa părintească, locurile natale nu le poate uita. Stabilit în București, în prezent, Alin Pupăzan, trăiește după muzica creată de susurul Jiului și își găsește liniștea gândindu-se la seninătatea chipurilor buicilor săi. Munții gorjului îi dau putere, iar Brâncuși o ideologie de viață.

Tânărul nostru și-a tatuat pe braț trei opere celebre ale lui Constantin Brâncuși, o adevărată lecție de orgoliu gorjenesc. În vreme ce noi punem jeturile de apă pe asemenea opere, un tânăr se mândrește cu ele și nu s-a sfiit să cheltuiască o căruță de bani pentru „a le purta“ pe braț. Alin Pupăzan a plătit 1.800 de lei artistului tattoo, Cornel Molea, care în două ședințe de câte șase ore a reușit o îmbinare artistică a trei opere brâncușiene.


„Tatuajul a aparut dintr-o dorință mai veche, din adolescență, de a fi diferit față de ceilalți. La un moment dat, apar ele, tatuajele cele care ne ajută să exprimăm tot ceea ce am vrea să reușim să spunem prin cuvinte sau gesturi, dar, de cele mai multe ori vorbele zboară în vânt, însă imaginile rămân întipărite pe retină și în suflete.

De la ideea tatuajului până la rezultatul final au trecut luni întregi în care m-am gândit la ceea ce m-ar reprezenta mai bine ca individ. Eu, un tânăr simplu, crescut într-o familie frumoasă, cu bunici supuși tradițiilor și spiritului românesc, plin de atâta filozofie și cu credință în Dumnezeu. Gorjean plecat din orașul natal, cu amintirea casei copilăriei, oamenilor și gândirii lor care m-au format ca individ. Acolo am fost fermecat întotdeauna de operele realizate cu desăvârșire divină de către Brâncuși.

M-am regăsit în cuvintele marelui geniu care spunea că :„toate dilemele se rezolvă prin unificarea contrariilor"...dilemele ascunse, în fiecare dintre noi, care te sfâșie și uneori ne determină să fim nestatornici cu noi înșine și cu ceilalți. Am ales operele lui Brâncuși, simbolul rădăcinilor mele, încercând să conturez cu ochii minții imaginea finală a ceea ce mă va reprezenta pentru tot restul vieții.

Am îmbinat minunat infinitul aspirațiilor mele către perfecțiune, asemenea Coloanei care urcă spre cer, cu imprevizibilul captivant al călătoriei mele prin necunoscutul destinului meu asemeni trecerii pe sub Poartă, la al cărei capăt de alee te așteaptă liniștea și regăsirea de la Masa Tăcerii. Am așezat-o frumos pe Domnișoara Pogany cu mâinile unite, într-o rugăciune eternă a frumosului și a binelui, pentru a-mi aminti mereu că sufletul mamei mele care înalță rugi către cer mă vor ocroti și am pus la loc de mare cinste, aproape de inima mea, Muza, simbolul împlinirii în iubire.“, ni s-a destăinuit tânărul gorjean.

• Rică MĂCEȘANU

11.04.2014. 22:24


Comentarii

olguta 13.04.2014. 14:25

Sunt si tineri care fac fala gorjului, care il distrug marlanii. Cinste lui!

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


5 + 9 =