ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Magazin

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ce virtuţi au japonezii, ungurii, românii ...


Să mai şi râdem

Senatorul PNL Cristian Ţopescu le-a spus parlamentarilor reuniţi intr-o sedinta în plenul comun al Senatului şi Camerei, un banc privind virtuţile pe care Dumnezeu le-a dat fiecărei naţiuni la facerea lumii, el spunând că românilor li s-a rezervat să fie inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   21.02.2014. 22:12


Weekend linistit !

“Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată. Așterne-ți acolo unde își face culcuș pisica. Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme. Culege cu îndrazneală ciuperca pe care stau gâzele. Sădește pomul acolo unde sapă cârtița.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   07.02.2014. 22:45


CÂRMACII

Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!
A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi fără milă l-au străpuns
Şi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   17.01.2014. 23:16


Impozite absurde


Pastrati secret, mesajul, sa nu se afle la Guvern !!!

Poate cea mai neaşteptată taxă consemnată de istoricii Antichităţii este cea instituită de împăratul roman Vespasian (69-79 d.Chr.) pentru folosirea latrinelor publice, construite la Roma din dispoziţia lui, pentru ca locuitorii să nu-şi mai facă nevoile direct în natură.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   17.01.2014. 23:11


E bine de citit pâna intră în cap

Maxima săptămânii ... Sa ne-o reamintim!

"Ce mă surprinde cel mai mult la umanitate? Omul.
Işi sacrifică sănătatea pentru a face bani. Apoi işi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea.
Apoi este atât de nerabdător cu gândul la viitor incât nu se bucură de prezent. Rezultatul este ca nu trăieşte în prezent, dar nici în viitor.
Trăieşte de parcă n-ar muri niciodată şi apoi moare fără să fi trăit"

Dalai Lama

   Scrie Comentarii (0)   10.01.2014. 22:10


DECALOGUL CHOMSKY- citiţi neapărat !


Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   10.01.2014. 22:08


Rezultate notabile la Brăila şi Caracal pentru tinerii actori


Georgiana Bută , Andrada Dobre , Oana Marinescu , Mihai Rădulea , Ştefania Vasile , Cristina Dieaconu şi Vlad Rădulea insoţiţi de profesorul Dragoş Spahiu , au participat la a IV-a ediţie a Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila” , aducând acasă premii şi un gram de fericire care i-a mulţumit pe profesorii, şi bineînţeles , prietenii şi mai ales familia . Munca depusă îşi face apariţia , dar acel ingredient special este devotamentul si pofta de “joacă” , un lucru esenţial pe scenă şi in afara ei .

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.11.2013. 20:24


Maria Tănase a fost iubita lui Constantin Brâncuşi


Maria Tănase avea 25 de ani când l-a cunoscut pe marele sculptor şi era fascinată de el. La acea vreme Brâncuşi avea 62 de ani.
Constantin Brâncuşi şi Maria Tănase au format un cuplu în 1938. Cei doi s-au îndrăgostit la o expoziţie la Paris, relaţia însă a fost de scurtă durată, potrivit libertatea.ro.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.02.2011. 18:45


Lăutari de pe Amărăzuia


În cursul lui spre sud pârâul Amărăzuia (circa 35 de km lungime) străbate satele Piscoiu, Păpeşti, Hurezani, Cordeşti, Băloşani şi se varsă în Amaradia. Picătură cu picătură se adună din izvoarele de la “Rădescu”, primeşte apele văilor producând, mai ales primăvara, adevărate dezastre pentru oameni, case şi grădinile lor.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   01.02.2011. 12:51


Un gorjean în competiţie cu filmele internaţionale


După ce anul trecut a câştigat premiul pentru cea mai bună regie cu filmul produs de TELE3 MEDIA "DA'LAS NOSTALGIA "la FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM DIN BUCOVINA, gorjeanul Mihai Vulpe alias Bacio a realizat încă două filme pentru Le Festival des Tres Courts de la Paris, reprezentat în România de CENTRUL CULTURAL FRANCEZ din Cluj Napoca şi pentru Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   18.03.2010. 08:47


Băuturile acidulate cresc riscul de cancer de pancreas

Un grup de cercetători de la Universitatea Minnesota din Singapore a constatat că persoanele care beau sucuri acidulate prezintă un risc de aproximativ 85 la sută de a se îmbolnăvi de cancer de pancreas. Oamenii de ştiinţă spun că acest risc este întâlnit mai ales în cazul persoanelor care beau mai mult de două sucuri acidulate pe săptămână. Pentru a ajunge la acestă concluzie, specialiştii au monitorizat 60.524 de persoane, jumătate bărbaţi şi jumătate femei, pe o perioadă de 14 ani.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   03.03.2010. 11:31


24 februarie, Dragobetele

“Capul tău cel de Dumnezeu păzit, înainte mergătorule, comoară de dumnezeieşti daruri a răsărit din sânurile pământului; pe care noi primindu-l cu credinţă şi căzând înaintea lui, ne îmbogăţim prin tine. Botezătorul lui Hristos, cu uimitoare minuni şi cu iertare de greşeli”.

(Mineiul pe februarie - vecernia)
La 24 februarie după calendarul creştin ortodox se sărbătoreşte aflarea capului Sf. Ioan Botezătorul. Sărbătoarea populară a acestei zile se numeşte Dragobetele. Regele Irod, la un ospăţ dat cu ocazia zilei sale de naştere, a făgăduit Salomeei, fiica Irodiadei, să-i dea capul Sf. Ioan Botezătorul drept răsplată pentru dănţuirea făcută spre veselia oaspeţilor. Cu toate că Irod se temea de furia poporului, a dat puruncă să i se taie capul Sfântului, aflat în temniţă şi să fie adus pe tipsie în camera ospăţului. A stat capul Sfântului într-una din camerele palatului până când doi monarhi l-au descoperit şi pe ascuns, l-au pus la loc de cinste.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.02.2010. 13:00