ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Magazin · Industria genetică a dezvoltat un nou produs: testul de paternitate

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Industria genetică a dezvoltat un nou produs: testul de paternitate

interviu cu Dr. Frank Pfannenschmid, Director General DelphiTest GmbH Germania

Rep.: Bună ziua Dle. Dr. Frank Pfannenschmid şi mulţumim că aţi acceptat interviul nostru.

- Bună ziua. 

Rep.: Genetica a dezvoltat în ultimii ani un nou produs: testul de paternitate. Ce ne puteţi spune despre DelphiTest GmbH? 

Industria genetică a dezvoltat un nou produs: testul de paternitateAm început această afacere în urmă cu şapte ani. La început ne-am concentrat activitatea pe proiecte şi servicii ştiintifice în domeniul geneticii. În principal, clienţii noştrii veneau din partea universităţilor, a departamentelor medicale şi al companiilor farmaceutice din Germania. În anul 2001 am început să oferim teste de paternitate către clienţi privaţi. Aşa a fost înfiinţată DelphiTest GmbH.  

Rep.: A fost dificilă perioada de început a afacerii?

- Sigur că da. Germania este cunoscută pentru fiscalitatea sa ridicată şi este dificil să finanţezi perioada de început. Trei mari probleme am întâmpinat la acea dată: finanţarea echipamentelor de laborator care sunt destul de scumpe, găsirea celor mai buni angajaţi şi, nu în ultimul rând, găsirea de noi clienţi în fiecare zi şi consolidarea poziţiei noastre pe piaţă. 

Rep.: Unde este DelphiTest astăzi? Ce ne puteţi spune despre laboratorul dumneavoastră?

- Suntem una dintre cele mai de succes companii din Germania care oferă teste de paternitate. Clienţii noştrii nu sunt numai din Germania, ei sunt din lumea întreagă.  Laboratorul nostru este situat în Regensburg, Germania. Suntem membri ai “VALID e.V.”, o institutie care aderă la standarde stricte de calitate. Pentru a obţine calitatea de membru, fiecare laborator trebuie să îndeplinească anumite cerinţe extrem de stricte, fiind testat la intervale regulate. În Germania există cel puţin 100 de firme care vând teste genetice şi de paternitate. Până în prezent, numai opt laboratoare s-au alăturat şi au fost acceptate de VALID. Firmele care nu dispun de propriile facilităţi şi care nu au calificarea necesară nu sunt eligibile pentru a deveni membre ale acestei institutii. Statutul de membru al VALID garantează înalta calitate şi vă oferă confort psihic. În special din cauza faptului că firme intermediare şi laboratoare fondate prin mijloace frauduloase au intrat pe piaţă, oferind analize de o calitate foarte slabă.  

Rep.: De ce apelează oamenii la aceste teste de paternitate?

- Experţii estimează că între 10% şi 20% dintre copiii legitimi născuţi nu sunt copiii biologici ai soţului (“Die Welt”, 11. Oct 1999). De obicei mama ştie cine este tatăl biologic al copiilor săi. În consecinţă este surprinzător că între 20% şi 30% din toate testele efectuate sunt cerute de către femei. Un test molecular biologic este de obicei singura metodă pentru ca mama şi potenţialul tată să fie siguri de paternitate.  

Rep.: Ne puteţi descrie ce este testarea biologică moleculară?

- Testarea biologică moleculară modernă permite ca dumneavoastră să fiţi siguri de paternitate sau de faptul că cineva cu siguranţă nu este tatăl copilului. Această metodă nu numai că este mult mai exactă, dar are şi un raport cost-calitate mult mai eficient decât metodele tradiţionale. Avem nevoie doar de câteva celule din corpul tatalui şi al copilului. Prelevarea unei mostre este o metodă simplă: luaţi lichid din cavitatea bucală, o periuţă de dinţi sau un muc de tigară şi trimiteţi-le prin poştă laboratorului nostru. În timpul testului molecular de paternitate selectam regiuni specifice ale ADN-ului tatălui şi copilului şi apoi le comparăm. Această comparaţie ne permite să atingem o probabilitate de cel puţin 99,99%.  Dacă este necesar, putem testa mai multe regiuni ale ADN-ului, în acest caz atingând un procent de 99,99999%.  

Rep.: Cine mai apelează la această testare biologică moleculară?

- Azi, testele de paternitate biologice moleculare sunt utilizate de o varietate de entităţi. Tribunalele, poliţia, serviciile de protecţie a copilului, detectivii, avocaţii şi doctorii, toţi folosesc aceste teste. Din ce în ce mai multe persoane private utilizează aceste teste necostisitoare şi rapide, în special pentru confortul lor psihic. 

Rep.: Este respectată confidenţialitatea informaţiilor?

- Toate informaţiile vor fi tratate cu maximum de confidenţialitate şi nu sunt transmise unor terţe părţi. Mostrele dumneavoastră nu vor fi utilizate pentru alte teste. Toate analizele sunt realizate în laboratorul deţinut de compania noastră. În momentul primirii mostrelor, nici una dintre acestea nu părăseşte incinta laboratorului nostru. Dacă doriţi, putem distruge toate datele după ce v-au fost furnizate rezultatele testului dumneavoastră. 

Rep.: Câte teste de paternitate efectuaţi pe an?

- Efectuăm în jur de 3000 de teste anual, dar clienţii noştrii, aşa cum am menţionat anterior, sunt din Europa, America de Nord şi de Sud, din Africa etc. 

Rep.: Ce părere aveţi despre piaţa românească?

- În acest moment piaţa este destul de mică. Numai câteva companii oferă aceste servicii şi câteva dintre ele chiar sunt foarte scumpe. Cred că mulţi cetăţeni români nu sunt informaţi despre evoluţiile din domeniul genetic şi despre posibilitatea efectuării unor teste de paternitate pe baza ADN-ului. În plus, este dificil să-i informezi despre ultimile descoperiri din genetică. Un motiv în plus de a mulţumi ziarului dumneavoastră pentru posibilitatea oferită de a informa publicul.  

Rep.: Atunci, cum informaţi dumneavostră publicul?

- Cel mai mult pe internet. Când cineva doreşte să afle mai multe informaţii, caută pe internet. Aşa am creat pagina www.delphitest.org

Rep.: Cum vedeţi dumneavoastră evoluţia pieţei româneşti?

- Cred cu convingere în dezvoltarea pieţei româneşti în următorii ani. România este de fapt o ţară dezvoltată şi cu oameni foarte bine educaţi. În special tinerii sunt deschişi la noile descoperiri ştiinţifice, sunt curioşi să afle cât mai multe informaţii şi internetul, prin bibliotecile sale electronice, oferă această posibilitate. Testele de paternitate pot fi văzute oriunde: la TV, ziare, internet, etc. Multe celebrităti (actori, staruri din muzică sau sport), apelează la aceste teste de paternitate. Presupun că în următorii ani majoritatea românilor vor şti că testele de paternitate sunt posibile şi precise. 

Rep.: Dle. Dr. Frank Pfannenschmid  vă mulţumim pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu.

- Şi eu vă mulţumesc şi sper să-mi oferiţi ocazia de a vă vorbi şi despre alte proiecte ştiinţifice din domeniul geneticii dezvoltate de DelphiTest GmbH.

12.03.2008. 06:00


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


5 + 9 =