ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Juridic

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Asociatia Pro Mama-Surogat sustine cuplurile infertile

La sfarsitul lunii februarie 2011, deputatul PDL Mihaela Sandru a inaintat in Parlament o propunere legislativa prin care femeile care nu pot avea copii pot apela la mamele-surogat. Fiindca in presa au aparut dezbateri privind legalizarea acestei practici, Casa de avocatura Coltuc isi sustine pozitia oficiala in urma acestor dezbateri prin crearea in mediul online a Asociatiei Pro Mama-Surogat si a petitiei de sustinere a acestui proiect de lege- <>.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.03.2011. 21:13


Oglinda Dreptatii, in curand in Romania!

Info- juridic interactiv pentru romanii din tara si de pretutindeni.
Incepand cu data de 14 martie 2011, pe site-ul Casei de avocatura Coltuc- www.coltuc.ro, romanii din tara si de pretutindeni vor putea accesa “Oglinda Dreptatii”, un proiect al casei de avocatura prin intermediul caruia se urmareste nu doar o informare a romanilor cu privire la domeniul juridic si la modificarile pe care acesta le propune si aplica, dar si crearea unei relatii interactive cu acestia cu ajutorul rubricilor din site. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   09.03.2011. 12:26


Dilema angajatorului în 2011 după noul cod al muncii:

Una dintre cele mai controversate probleme juridice se referă la convenţia civilă, care poate însemna acelaşi lucru cu contractul de colaborare sau contractul de prestări servicii. Sunt puse sub semnul întrebării, sub aspectul legalităţii, mai multe aspecte, în primul rând dacă cineva se poate angaja pe bază de convenţie civilă, cine poate face acest lucru, pentru ce activitate şi pentru ce durată. În al doilea rând, se pune foarte frecvent problema dacă este mai avantajos să lucrezi pe bază de convenţie civilă sau contract de muncă. Răspunsul la toate aceste întrebări depinde de mulţi factori.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   02.03.2011. 11:47


Stimularea tinerilor de a înfiinţa firme în 2011

Sediul materiei:
OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.
În Monitorul Oficial nr. 103/09.02.2011 a fost publicată OUG 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.
Prin urmare, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei, 9 februarie 2011, persoanele interesate care îndeplinesc condiţiile impuse de acest act normativ şi doresc să beneficieze de “Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   23.02.2011. 13:09


Exproprierile au o noua haina in 2011

Pe 23 decembrie 2010 a intrat în vigoare Legea nr. 255/2010 pri¬vind exproprierea pentru cauză de utilitate pu¬bli¬că, necesară realizării unor obiective de inte¬res naţional, judeţean şi local, iar de la 1 februarie 2011 normele metodologice de aplicare a acesteia (HG 53/2011). Acestea stabilesc etapele procedurii de expropriere, precum şi modul de acordare a despăgubirilor către proprietari. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.02.2011. 12:36


Noutate absolută în 2011: reglementarea expresă a malpraxisului

Principalele noutăţi sunt introducerea obligaţiei personalului medical de a comunica orice informaţie solicitată de către cel care se consideră victima malpraxisului şi crearea cadrului pentru soluţionarea amiabilă a cazurilor de malpraxis
Malpraxisul este eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medi¬cal sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asu¬pra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice. Este vorba de medici, dentişti, far¬¬macişti, asistenţi medicali şi moa¬şe care acordă servicii medicale.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   02.02.2011. 10:02


<< Prima pagină < Pagina precedentă [3 / 3] Pagina următoare > Ultima pagină >>