ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Juridic

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

“Recuperarea taxelor de poluare trebuie ceruta in instanta”

Un document guvernamental prezentat saptamana trecuta de MEDIAFAX releva ca Guvernul discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de introducerea taxei, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro. O alta varianta luata in calcul este transformarea taxei de poluare intr-o taxa platibila anual si impusa tuturor proprietarilor de autovehicule, separat de impozitul pe proprietate.
Asadar, ce spune guvernul? 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   02.06.2011. 11:35


Noua lege a parteneriatului public-privat în 2011

În Monitorul Oficial 284/ 21.04.2011 a fost publicată OUG nr. 39/2011 pentru modificarea şi completarea Legii parteneriatului public-privat. Guvernul a încercat să alinieze legea PPP la normele europene, introducând proceduri speciale de atribuire a contractelor. Însă amendamentele tot nu sunt suficiente pentru a crea un cadru legislativ care să favorizeze dezvoltarea acestor proiecte în România.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.05.2011. 11:21


Casa de avocatura Coltuc ofera noi servicii in Dreptul transporturilor

Incepand cu luna mai, Casa de avocatura Coltuc va asigura un spectru larg de servicii de asistenta juridica, reprezentare si consiliere persoanelor juridice implicate in industria de transport national si international (aerian, feroviar, terestru, maritim si fluvial), fie ca sunt operatori de transport sau beneficiari ai serviciilor acestora. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   02.05.2011. 11:48


Casa de avocatură Coltuc anunţă lansarea Departamentului de Achiziţii Publice

Casa de avocatură Coltuc, fondată în 2005, având expertiză în mai multe arii ale dreptului, anunţă deschiderea unui nou departament în cadrul companiei. Lansarea Departamentului de Achiziţii Publice vine pe fondul unei creşteri a întregii companii, precum şi al cererii crescute pentru întreaga gamă de servicii juridice, tehnice şi economice, necesare pentru realizarea cu succes a achiziţiilor publice. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.04.2011. 10:51


Cum sunt stimulaţi tinerii în România pe segmentul comercial ?

Spre deosebire de OUG nr. 6/2 fe¬bruarie 2011, pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, de Programul START pot be¬neficia nu numai persoanele juridi¬ce, ci şi persoanele fizice precizează Casa de avocatură Coltuc. De ase¬menea, la Programul START alocaţia financiară nerambursabilă este de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile şi maximum 100.000 de lei pe beneficiar.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   28.04.2011. 09:26


Preţul benzinei şi motorinei poate fi plafonat sau nu?

Există o lege în vigoare care dă posibilitatea guvernului să plafoneze preţul carburanţilor şi anume: Legea 21/1996 anunţă av. Coltuc Marius, fondator Casa de avocatură Coltuc.
Art. 4 din legea 21/1996 - Preţurile produselor şi tarifele serviciilor şi lucrărilor se determină în mod liber prin concurenţă, pe baza cererii şi ofertei. Preţurile şi tarifele practicate în cadrul unor activităti cu caracter de monopol natural sau al unor activităti economice, stabilite prin lege, se stabilesc şi se ajustează cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu excepţia celor pentru care, prin legi speciale, sunt prevăzute alte competenţe. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   28.04.2011. 09:21


Taxa de poluare este ilegala!

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis ca taxa de prima inmatriculare sau de poluare pentru masinile second-hand din Romania este ilegala. Sentinta este obligatorie pentru toate instantele de Romania.
Taxa auto/de poluare/de prima inmatriculare, incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei, potrivit Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   11.04.2011. 11:19


Procedura eşalonării datoriilor fiscale a intrat în vigoare

În Monitorul Oficial nr. 200 din 22 martie 2011 a fost publicată OUG 29/2011 privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată. Ordonanţa instituie posibilitatea acordării eşalonării la plata pentru toate obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la cererea contribuabilului, persoană fizică sau juridică, pe o perioadă de cel mult 5 ani.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   06.04.2011. 11:10


Începe marea scutire a datoriilor firmelor în România!

Deşi OUG 29/2011 privind reglementarea acordării eşalonărilor datoriilor fiscale a intrat practic în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial 200 din 22 Martie 2011, încă nu putem şti cine va putea beneficia de eşalonări. Această pentru că urmează procedura de aplicare, iar mai multe as¬pecte esenţiale au fost lăsate pe seama acesteia.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   30.03.2011. 12:07


Rezultatele petitiei “Stop taxei de poluare” 2011!

Persoanele care detin sau doresc sa-si achizitioneze o masina la mana a doua trebuie sa aiba in vedere faptul ca achitarea taxei de poluare in unele cazuri nu este obligatorie.
Avocat Coltuc Marius, reprezentantul Casei de avocatura Coltuc, afirma urmatoarele: “Sansele de reusita sunt foarte mari, avand in vedere faptul ca exista precedente create, mai exact, taxe recuperate in multe judete din tara chiar de catre avocatii colaboratori ai cabinetului de avocatura Coltuc.”
Rezultatele petitiei “Stop taxei de poluare!”
Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa recupereze sau sa evite taxa de poluare C.A. Coltuc a creat petitia “Stop taxei de poluare!” pe site-ul petitieonline.ro si din 05.01.2011 pana acum s-au strans 372 de semnaturi.

   Scrie Comentarii (0)   25.03.2011. 11:14


Legea faţadelor de clădiri în 2011. Dispute!

Guvernul a amânat pentru şedinţa următoare analizarea proiectul de lege privind reabilitarea faţadelor clădirilor, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, după şedinţa de joi a Executivului. Potrivit acesteia, proiectul ar fi trebuit discutat miercuri, dar din cauza discuţiilor prelungite din Parlament, şedinţa de guvern nu a mai putut fi reluată. Şedinţa s-a întrerupt pentru ca miniştrii sş fie prezenţi la Parlament şi a fost reluată joi dimineaţă. Dar nici joi nu a fost discutată legea deoarece "primul-ministru a fost de acord să discute întâi Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, ca eu să pot pleca din Bucureşti", a spus Udrea. Aceasta anunţase miercuri pe Facebook, chiar în timpul şedinţei de Guvern, că se discută Legea Faţadelor.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   23.03.2011. 11:52


Cum divorţăm în România în 2011

Prin Legea nr. 202/2010 privind unele mă¬suri pentru accelerarea soluţionării proceselor, supranumită şi Legea micii reforme în justiţie, au fost reglementate di¬vor¬ţul la primărie şi divorţul la notar. Dacă soţii sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi, ofi¬ţe¬rul de stare civilă sau notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor, eliberându-le un certificat de divorţ, potrivit legii.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.03.2011. 21:15