ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Juridic

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Curtea de Apel Ploiești a menținut arestul la domiciliu pentru Gruia Stoica

Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au dispus, luni, menținerea măsurii arestului la domiciliu față de omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de cumpărare de influență în legătură cu o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, instanța a constatat că se mențin temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul Doru Boștină și au dispus menținerea ei, respingând ca neîntemeiată cererea inculpatului de modificare a controlului judiciar, în sensul de a se dispune încetarea obligației prevăzută de articolul 215, aliniatul 2, litera a din Codul de procedură penală care spune 'să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia'.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.01.2015. 03:46


Vreti sa schimbati administratorul unei firme?

Informatii aici (Consultaţie juridică)


O societate cu raspundere limitata poate fi administrata de unul sau mai multi administratori, persoane fizice si/sau juridice. Administratorul unei societati este cel care duce la indeplinire vointa societatii comerciale exprimata prin hotararile adunarii generale ale asociatilor sau prin decizia asociatului unic.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   02.11.2013. 16:11


O noua comunitate facebook surprinde piata juridica din Romania

Comunitatea Licitatii Juridice este pagina de facebook, de o noutatea absoluta, care s-a lansat saptamana aceasta special pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in domeniul juridic. Acestea sunt invitate sa se alature comunitatii si sa participe activ la dezbaterile tematice ce se desfasoara in acest spatiu virtual.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   24.02.2012. 12:11


Recunoasterea diplomelor:final fericit pentru cei care au dat in judecata Universitatea Spiru Haret

Noi procese castigate irevocabil
Noi hotarari castigate irevocabil in cazul absolventilor din promotia 2009 Spiru Haret, atesta solutia de fond, singura de altfel, pentru cei care au avut de suferit in urma scandalului iscat in urma cu 3 ani, care a lasat zeci de mii de absolventi fara diploma.
Ignorata de autoritatile care ar fii putut rezolva aceasta situatie, problema absolventilor Spiru Haret continua si in ziua de astazi. Temeiul legal mult asteptat si promis de fostul ministru al educatiei, intarzie sa apara si in cazul noului guvern. In tot acest timp, mii de procese s-au derulat in toata tara intrucat absolventii s-au organizat in grupuri pentru a-si recunoaste dreptul in instanta.
Ce procese s-a castigat?

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   24.02.2012. 12:10


Coruptia functionarilor publici si sanctiunile prevazute de Codul Penal

Coruptia reprezinta abuzul puterii publice pentru obtinerea de beneficii private.
Codul penal in vigoare prevede o serie de fapte care constituie infractiuni si care ii au ca subiecti activi pe functionarii publici. De asemenea, legea 78/2000 sanctioneaza faptele de coruptie. Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită al funcţionarilor publici reglementează normele de conduită profesională a funcţionarilor publici, având ca obiectiv creşterea calităţii serviciului public, o bună administrare în realizarea interesului public şi eliminarea birocraţiei. Asadar, functionarii publici se afla in prim-planul acestei categorii de fapte prevazute si pedepsite de legea penala. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   21.02.2012. 11:31


Divortul prin acrodul partilor pe cale judiciara

Divortul prin acordul sotilor pe cale judiciara este o modalitate de incetare a casatoriei, indiferent daca sotii au sau nu copii din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, reglementare care nu s-a regasit si pana la data intrarii in vigoare a noului Cod civil. ( art. 374 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata.
Conditiile si modalitatile de incheiere a acordului sotilor privind desfacerea casatoriei 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   13.12.2011. 13:51


Hotarari castigate irevocabil in cazul absolventilor USH si testimoniale

La inceputul anului 2011, C.A.Coltuc anunta primirea unui raspuns pozitiv din partea Curtii de Apel Pitesti care obliga Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor diplomele de licenta si suplimentele la diploma ca urmare a chemarii in judecata a universitatii in septembrie 2010 si a probelor aduse in instanta de catre Casa de avocatura Coltuc, reprezentantul legal al absolventilor USH care au dorit recunoasterea diplomelor de catre MECTS si eliberarea acestora de catre USH. Luna aceasta, cabinetul de avocatura Coltuc revine cu noutati privind dobandirea unei hotarari castigate irevocabil in fata MECTS.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.10.2011. 11:10


Noua taxa auto - cu 25% mai mica si cu 500% mai ilegala!

Odiseea taxei auto continua: noua taxa de poluare se micsoreaza! Un fel de "hai sa va amagim putin, ca vine anul electoral". Evident, asta nu ii va impiedica pe contestatari sa ii huleasca in continuare pe actualii guvernanti, iar cei mai destepti vor continua sa castige in instanta recuperarea taxei.
Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.09.2011. 10:51


Despre “Riscurile afacerii Lyoness”

Vineri, 15 iulie 2011, incepand cu ora 11 va avea loc in cadrul Bucharest City Hotel, conferinta de presa “Riscurile afacerii Lyoness”. Evenimentul este organizat de catre Casa de avocatura Coltuc ca urmare a problemelor ridicate de membri si investitori ai afacerii Lyoness in Romania.
Pe langa informatiile referitoare la desfasurarea afacerii Lyoness, vor putea fi dezbatute si drepturile si obligatiile membrului prevazute in cadrul regulamentului intern din Romania. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   12.07.2011. 11:29


Taxa de poluare se recuperează în instanţă

După ce, în aprilie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a arătat că taxa de poluare care se aplică la prima înmatriculare în România a unui autovehicul descurajează importul şi punerea în circulaţie a vehiculelor de ocazie cumpărate în alte state membre UE, sute de persoane îşi cer în instanţă banii intraţi deja în conturile Administraţiilor Finanţelor Publice (AFP). Unii au câştigat deja, iar alţii aşteaptă hotărârea instanţelor, care au decis însă suspendarea proceselor.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   27.06.2011. 11:01


Semnătura electronică, o modalitate obligatorie în România în 2011

Aplicabilitatea semnăturii digitale
Un certificat digital costă în jur de 60 de euro, însă acesta poate fi utilizat pentru semnarea legală şi securizarea oricărui fel de documente emise şi transmise online, de la facturi fiscale la contracte. Practic, domeniile de aplicabilitate ale semnăturii extinse sunt: Depunerea declaraţiilor online la ANAF; Semnarea facturilor; Semnarea documentelor trimise către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru înfiinţări de societăţi comerciale; Raportările către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Raportările către Casele de Sănătate (CNAS, CASMB, OPSNAJ, CASMT); 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.06.2011. 12:12


DAUNELE MORALE PRIVITE DIN PERSPECTIVA Legii 221/2009

Legea 221/2009 are ca scop recunoasterea caracterului politic al condamnarilor suferite in perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989 ca urmare a impotrivirii la regimul existent in perioada in discutie si a masurilor cu caracter administrativ luate .
De asemenea, trebuie avut in vedere ca prin art. 5 se acordau daune morale celor care au suferit condamnari sau fata de care s-au luat masurile administrative cu caracter politic. Ceea ce intereseaza mai mult e ca au fost introduse pe rolul Curtii Constitutionale mai multe exceptii de neconstitutionalitate atat de catre Ministerul de Finante, cat si de catre Avocatul Poporului, iar Curtea a admis aceste exceptii considerand ca daunele sunt neconstitutionale. 

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   08.06.2011. 11:04


<< Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 3] Pagina următoare > Ultima pagină >>