ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · EDIŢII LOCALE · Realizări în 2009, proiecte ambiţioase în 2010

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Realizări în 2009, proiecte ambiţioase în 2010


Interviu cu primarul Comunei Urdari, Mihai Calotă
“Pentru anul 2010, împreună consiliul local, ne-am propus să realizăm lucruri de importanţă deosebită pentru locuitorii comunei noastre, pe care să le finanţăm de la bugetul local sau de la bugetul de stat.” Rep. Domnule primar, cum aţi încheiat anul 2009?
Deşi a fost an de criză, în anul 2009 am reuşit să realizăm obiective importante pentru comunitatea noastră, printre cele mai importante realizări aş menţiona asfaltarea uliţelor în satul Fîntînele până în punctul Han.
Tot anul trecut, în noiembrie, am început, prin Compania Naţională de Investiţii, construcţia unei săli de sport de 150 de locuri, la Şcoala Generală Fîntînele, investiţie a cărei valoare se ridică la 30 de miliarde de lei vechi.
Am reuşit să înfiinţăm un cabinet stomatologic, cu program de trei zile pe săptămână, pentru ca oamenii să nu mai piardă timp cu deplasări la Turceni, Rovinari sau Tg.Jiu. Am reuşit să extindem reţeaua de apă pe o lungime de doi kilometri, pe uliţele pe care nu era introdusă, în Urdari, Fîntînele şi Hotăroasa.
De asemenea,am reuşit amenajarea unui teren de sport(handbal) la Şcoala Generală nr.2 din satul Urdari.
Totodată, am continuat lucrările de reparaţie la grădiniţa din satul Fîntînele, acum clădirea este stadiul de încărcare.
În satul Urdari, începând de la dispensarul veterinar pâna la Uliţa Tudorescu, s-a efectuat proiectul pentru modernizarea uliţelor, valoarea lucrării ridicându-se la 15 miliarde de lei vechi.

La capitolul proiecte ce ne puteţi spune ?
Am depus pe Măsura 322 un proiect integrat: Sistem de canalizare menajeră în satele Hotăroasa, Urdari şi Fîntînele , extindere reţea de distribuţie apă în satul Urdari, modernizare drumuri săteşti în satul Fîntînele, dotare cămin cultural în satul Urdari, şi construire grădiniţă (After School).
Proiectul conţine canalizarea pe 10.330 de metri liniari, cu staţie de epurare care este amplasată în satul Fîntînele, pentru care s-a cumpărat inclusiv terenul în suprafaţă de 2.000 mp.
Se continuă asfaltarea din punctul Han până la Grădiniţa Fîntînele, în lungime totală de 2,6 km.
Totodată, se va construi o grădiniţă cu program prelungit în satul Hotăroasa. Va fi demolată construcţia veche şi se va construi o nouă clădire cu toate utilităţile pentru copii preşcolari.
Se va extinde reţeaua de apă pe o lungine de 400 de metri şi în satul Urdari, iar căminul cultural va beneficia de dotatări în valoare de 2,65 miliarde de lei vechi. Proiectul este eligibil şi urmează a fi trimis la Bucureşti, la Agenţia de Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru aprobare

Rep: Ce v-aţi propus pentru anul 2010?
Pentru anul 2010, împreună consiliul local, ne-am propus să realizăm lucruri de importanţă deosebită pentru locuitorii comunei noastre, pe care să le finanţăm de la bugetul local sau de la bugetul de stat.
Unul dintre primele obiective este extinderea reţelelor electrice în zona Fînînele şi Urdari pe o lungime de 2,2 km, pentru care studiul de fezabilitate este depus la Bucureşti. Lucrarea se derulează din fonduri europene.
Un alt obiectiv este modernizarea drumurilor săteşti în comuna Urdari în lungime de 2,3 km în zona Dispensar Veterinar şi platforma minieră. Proiectarea este executată, avem un buget de 1,5 miliarde de lei vechi prevăzut pentru această lucrare, se mai aşteaptă o hotărâre de Guvern pentru suma de 3 miliarde de lei vechi pentru a fi scoasă la licitaţie axceastă lucrare.
Lucrăm la un proiect pe Măsura 125 pentru drumurile agricole de exploatare pe o lungime de 8 km în zona Urdari-Fîntânele
Prin Agenţia Română pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale, condusă de către domnul Marcel Hoară, avem deja făcută proiectarea şi urmează scoaterea la licitaţie a lucrărilor la drumurile comunale din satele Hotăroasa şi Urdari, în lungime totală de 2,6 km, care vor fi modernizate prin asfaltare. Valoarea lucrării este de 13,750 miliarde de lei vechi, din care primăria a depus 8% cotă de participare a Consiliului Local Urdari şi 2% contribuţia cetăţenilor comunităţii.
La instituţiile de învăţământ în satul Hotăroasa, la Şcoala generală nr.2, se va înprejmui latura sudică cu gard din beton. Totodată, vor continua lucrările de igienizare şi intreţinere pe timpul vacanţei şcolare, astfel ca la începerea noului an şcolar elevii să găsească cele mai bune condiţii de studiu.

Am văzut că se execută lucrări şi la lăcaşele de cult.
Este adevărat.Pentru Biserica Sf. Gheorghe din satul Fîntînele s-a alocat suma de 10.000 lei pentru continuarea împrejmuirii lăcaşului de cult.
La Biserica Sf. Nicolae din Urdari vor continua lucrările la restaurare a sfântultui lăcaş care este monument istoric.
Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional ne-a promis suma de 1,5 miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor

Există cineva care vă sprijină în mod deosebit în realizarea obiectivelor pe care vă propuneţi să le realizaţi?
Există, desigur, şi aş vrea să subliniez că avem sprijin permanent de la domnul deputat din Colegiul 3, Cosmin Mihai Popescu, privind susţinerea proiectelor depuse şi care urmează a fi întocmite.

Domnule primar, cum colaboraţi cu consiliul local? Dar cu aparatul propriu al primăriei ?
Cu consiliul local colaborez în condiţii foarte bune. Şi iată şi argumentul. Toate proiectele care au fost supuse la vot au fost trecute prin consiliul local şi au fost acceptate cu număr majoritar de voturi.
Şi cu angajaţii din toate compartimentele primăriei apreciez că am o colaborare destul de bună şi asta în folosul cetăţeanului.În această perioadă ne ocupăm de întocmirea documentaţiilor pentru deţinătorii de terenuri şi întocmirea documentaţiilor pentru titlurile de proprietate. Biroul agricol lucrează acum la documentele necesare cetăţenilor pentru a primi sprijin de la APIA.
Aş vrea să vă spun că în ceea ce priveşte titlurile de proprietate, au fost întocmite în proporţie de 95% pentru terenuri agricole şi 100% pentru terenul forestier,iar prin hotărâri definitive şi irevocabile au şi fost duse la îndeplinire.

Dacă ar fi să adresaţi acum, în încheiere , o frază locuitorilor comunei Urdari, ce le-aţi spune ?
I-aş ruga să menţină curăţenia şi ordinea atât în gospodării şi curţi cât şi pe domeniul public.

13.04.2010. 10:16


Comentarii

Liviu Mihai 06.07.2010. 12:10

Nu inteleg de ce asfalteaza ulitele din TOATA comuna Urdari, cand drumul ce face legatura cu E79("Platforma"-Cocoreni) este impracticabil.
Acesti edili, pe care si parintii si bunica mea i-au votat executa ori la ordin, ori in lipsa de imaginatie.Iesi de pe ulita asfaltata bine si DAI in groapa de pa drumul principal.Asta este chiar de rasul tuturor.Inteleg ca dl.Calota are adresa pe o Ulita..dar totusi!!!Asa tara, asa conducatori.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


9 + 2 =