ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · EDIŢII LOCALE · „Pastorala Floriilor“- Ediţia a XVI-a – 2010

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

„Pastorala Floriilor“- Ediţia a XVI-a – 2010


Aflată la cea de-a XVI-a ediţie, sărbătoarea tradiţională a comunei Stăneşti „Pastorala Floriilor“ s-a desfăşurat în perioada 27-28 martie şi a fost organizată de Consiliul Judeţean Gorj, Primăria şi Consiliul Local Stăneşti, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ansamblul artistic profesionist „Doina Gorjului“ şi Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

Astfel, timp de două zile, stăneştenii au petrecut cu mic cu mare sfânta sărbătoare. Sâmbătă, localnicii, mai ales iubitorii sporturilor, s-au bucurat de mai multe întreceri de acest gen. În Duminica Floriilor, începând cu ora 11.00, a avut loc bine cunoscuta paradă a portului Popular, după care, la Căminul Cultural Stăneşti, reprezentaţii Ansamblurilor «Doina Gorjului» şi «Maria Lătăreţu» şi ai formaţiilor artistice din localităţile Polovragi, Drăgoteşti, Turcineşti, Băleşti, Stăneşti, precum şi Formaţia de fluieraşi «Jina» din Sibiu au susţinut un adevărat spectacol de muzică populară mult apreciat de către cei prezenţi.

Cu această ocazie, a fost lansat şi numărul 13 al revistei “Vestitorul”. Sărbătoarea a continut cu alte activităţi sportive, dansuri şi hore populare. Seara s-a încheiat cu un program de discotecă, mult apreciată de către tineretul comunei şi nu numai.

Prezenţi la manifestare au fost atât autorităţile locale cât şi cele judeţene, alături de locuitorii din satele comunei rãspândite pe dealurile subcarpatice împodobite de pomi care stau să înflorească pe valea pârâului Şuşiţa Verde. Această apã care, în curgerea sa necontenitã, duce cu sine cântecele, doinele, legendele acestor sate de pe plaiurile munţilor Vulcan şi Straja, munţi care de veacuri stau ca strãjerii, neclintiţi .

13.04.2010. 10:03


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 7 =