ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · EDIŢII LOCALE · Apa şi drumurile, în atenţia autorităţilor locale

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Apa şi drumurile, în atenţia autorităţilor locale

Interviu cu primarul comunei Bălăneşti, Radu Rotaru
“Menţionez că în urma analizelor efectuate, atât la laboratorul din Târgu Jiu cât şi la Bucureşti, în conformitate cu Autorizaţia nr.641/25.01.2010 a D.S.P. Gorj şi Raportul de încercare nr.2007-10861 din 28.12.2009 emis de Laboratorul de Calitatea Apelor Bucureşti, apa din reţeaua noastră de alimentare este potabilă. Periodic, analizele vor fi repetate.”  Domnule primar, cum aţi încheiat anul 2009?
În anul 2009 am realizat câteva obiective importante pentru comunitatea noastră şi este îmbucurător faptul că nu am intrat în anul 2010 cu datorii care să ne afecteze bugetul şi ceea ce ne-am propus să realizăm în acest an.  
Printre cele mai importante realizări aş menţiona:
-finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă pe o lungime de 10 km în satele Bălăneşti, Voiteşti Vale şi Glodeni, prin Programul Guvernamental de alimentare cu apă la sate conform H.G. 687/1997;
-începerea lucrărilor de extindere pe încă 10 km a reţelei de alimentare cu apă pe programul 577/1997 pentru satele Voiteşti Vale, Voiteşti Deal, Glodeni, Ohaba şi Bosta;
-achiziţionarea unui buldoexcavator şi a unui tractor cu remorcă, utilaje care în ultimele şase luni ale anului au realizat un profit de aproape 7.000 ron;
-reabilitarea iluminatului public pe aproape 90% din lungimea drumurilor comunei prin montarea a încă 150 de lămpi, schimbarea becurilor mari cu becuri economice, astfel încât să reducem costurile energiei electrice cât mai mult posibil;
-continuarea reabilitării Şcolii Generale Ion Popescu Voiteşti în sumă totală de 355.000 ron prin darea în folosinţă a grupului şocial, montarea a unei centrale termice pe lângă cele două existente, schimbarea lamperiei vechi cu una nouă, montarea de tavane de rigips, zugrăveli şi vopsitorie;
-au fost aprovizionate primăria şi toate unităţile şcolare de pe raza comunei cu combustibil necesar sezonului rece;
-la sfârşitul anului şcolar am participat împreună - părinţii copiilor şi elevilor şi cadrele didactice - la serbarea pomului de iarnă, prilej cu care Moşul i-a cadonat pe toţi copii, fără să ţină cont că este un an de criză;
-tot în anul 2009 am început lucrările de modernizare a drumului comunal DC5 Voiteşti Deal conform programului 577;
-au fost balastate uliţele la Huică şi la Iliescu;
-s-au făcut balastări şi pe drumurile comunale DC 15 Ohaba-Blidari şi DC 6 Ohaba-Bosta;
-totodată, a fost reabilitat drumul comunal DC 15 pe lungimea de 1,5km, de la intersecţie până la Biserica Voiteşti Vale.

Ce v-aţi propus pentru anul 2010?
Pentru anul 2010, împreună cu viceprimarul şi consiliul local ne-am propus să realizăm lucruri importante pentru locuitorii comunei noastre, pe care să le finanţăm de la bugetul local sau de la bugetul de stat, precum şi unele activităţi pe care vrem să le realizăm cu participarea nostră directă şi mă refer aici la muncă şi bani.
Un prim obiectiv care va sta permanent în atenţia mea va fi alimentarea cu apă, în sensul finalizării lucrărilor de extindere şi începerea introducerii apei în gospodării. Menţionez că în urma analizelor efectuate, atât la laboratorul din Târgu Jiu cât şi la Bucureşti, în conformitate cu Autorizaţia nr.641/25.01.2010 a D.S.P. Gorj şi Raportul de încercare nr.2007-10861 din 28.12.2009 emis de Laboratorul de Calitatea Apelor Bucureşti, apa este potabilă, urmând ca periodic să se repete aceste analize.
De asemenea se va continua modernizarea drumului comunal DC 5 Voiteşti Deal şi reabilitarea iluminatului public.
Dacă în 2008 am reuşit să balastăm pe o lungime de 1,5 km drumul comunal Ohaba-Blidari, în acest an vom continua balastarea până la finalizarea întregului drum. Totodată, balastări vor fi şi pe uliţele importante ale comunei cum ar fi: uliţa Biserică-Bălăneşti, Uliţa Toropi, Uliţa Biserică Inoasa, Uliţa Glodeni şi Uilţa Oaje.
Aceste lucrări vor fi executate cu utilajele proprii, dar şi cu sprijinul cetăţenilor, având în vedere sumele bugetare alocate pesntru astfel de lucrări.
Tot în anul 2010 am făcut demersuri pentru obţinerea de fonduri pentru reabilitarea Primăriei şi Căminului Cultural în sensul schimbării acoperişului, lucrărilor de reparaţii şi modernizări ale exteriorului şi interiorului clădirii, amenajări în încăperile în anexele din spatele clădirii a unor spaţii destinate desfăşurării în bune condiţii a meselor festive (nunţi, botezuri s.a) cum ar fi bucătărie, cameră frigorifică, grup social şi altele.
La începutul acestui an au fost declanşate acţiuni prin care vom face contracte individuale cu cetăţenii comunei în vederea colectării deşeurilor menajere în conformitate cu contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare nr. 247/29.01.2010.
Şi pentru că tot a venit vorba de deşeuri menajere fac un APEL la toţi cetăţenii comunei Bălăneşti să înţeleagă faptul că ne facem cel mai mare rău atât nouă cât şi mediului înconjurător prin aruncarea deşeurilor pe fie unde, încălcând astfel atât legea cât şi respectul faţă de mediu.
Tot în acest an vom încerca să amenajăm şi câteva punţi peste pârâul Amaradia, în zonele mai circulate de cetăţenii care au terenuri agricole dincolo de Amaradia. De asemenea, vom procura tuburi şi ţeavă, cu diametrul mai mare, pentru construirea de poduri şi podeţe, acolo unde nu sunt sau sunt subdimensionate, în toate satele comunei. Şi pentru că am vorbit de poduri, vreau să vă spun că o problemă urgentă o reprezintă şi repararea podului de peste Amaradia (din Ohaba), lucrare care necesită bani mulţi, dar pentru care se va face studiul de fezabilitate şi apoi vom mai vedea.

Şi, în final, o întrebare politică. Personal sunteţi mulţumit de rezultatul ultimelor alegeri, cele prezidenţiale, la dumneavoastră în comună ?
Sigur, personal nu sunt mulţumit de rezultatul obţinut la Bălăneşti, deşi în toate alegerile rezultatele au fost bune atât pentru mine cât şi pentru partid, dar fiind un democrat, respect votul cetăţenilor, cu părere de rău că foarte mulţi au fost duşi în eroare, dar asta se întâmplă peste tot.

13.04.2010. 10:11


Comentarii

Raducu 17.09.2010. 14:46

Numai minciuni

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 9 =