ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie · Un război fratricid stă să izbucnească în CEO!

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Un război fratricid stă să izbucnească în CEO!


• Ciurel trimite juriștii și sindicaliștii la lopată, dar a dat funcții călduțe în TESA lui Rușeț și Roșca • Ion Călinoiu a aprobat, tacit, eventualele disponibilizări

Deciziile din ultimele luni luate de către directoratul CEO provoacă o stare de spirit nu tocmai pozitivă în rândul lucrătorilor acestei instituții. Ciurel spune că măsurile anunțate sunt neapărat necesare pentru ca marea entitate industrială să supraviețuiască.

Minerii și energeticienii înjură pe ascuns, fiindu-le teamă să își mai spună durerile pe față după ce au fost amenințați cu pierderea locurilor de muncă. Colac peste pupăză, președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, a apărut la o televiziune locală și a dat de înțeles că măsurile anunțate de directoratul CEO sunt aprobate și de el.

• Pălmașii făcuți pândari, TESA când se reorganizează?

Hotărârea transformării a 600 de angajați CEO în agenți de pază este deja bătută în cuie. Mulți dintre aceștia sunt oameni care zeci de ani au îndurat frigul și ploaia „pentru a da țării cât mai mult cărbune“, iar acum trebui să accepte un salariu mult mai mic și funcția de paznic pentru a nu muri de foame.

În același timp se vorbește despre trecerea unor persoane din cadrul TESA direct în producție, dar, până în prezent, nimic nu este concret. Ba, mai mult, PDL Gorj a acuzat conducerea CEO că vorbește despre restructurare, dar a făcut angajări de juriști și economiști pe criterii politice.

Directorul de resurse umane, Ion Răuț, a declarat nu de mult că din cele 2.300 de persoane ce compun TESA, o să rămână doar 1.700 în cadrul „birocraților“. S-a vorbit despre transferuri la serviciul de mentenanță, dar, concret, s-au deființat doar casieriile. „I-au luat din niște birouri și i-au mutat în altele, iar pe noi ne fac pândari. Le-au luat și calculatoare noi“, ne-a spus unul dintre cei care nu mai suportă „colegii care plimbă toată ziua mapa și se joacă pe calculatoare“.

• Manevră politică și cu sindicaliștii

Conducerea CEO nu scapă din priviri sindicaliștii lui Marin Condescu și este foarte posibil ca mulți dintre aceștia să ajungă în producție. Lucrătorii s-au mutat către alte sindicate, iar cum liderii de sindicat trebuiau să aibă 500 de oameni „în spate“ pentru a deține funcția de inspector social nu este exclus să fie trimiși la meseriile de bază. În tot acest timp, deși nu aveau sindicat, Ion Rușeț și Nelu Roșca, foști sindicaliști de-ai lui Condescu au fost încadrați ca și juriști în CEO, deși alții sunt amenințați cu trimiterea la lopată.

• Aurel MĂCEȘANU

25.04.2014. 23:23


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


7 + 1 =