ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie · Salvează Călinoiu UM Sadu de jumătate din datorii?

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Salvează Călinoiu UM Sadu de jumătate din datorii?


Uzina Mecanică Sadu trece prin momente grele, în special după ce s-au pierdut contractele realizate de fostul direct, Boian.

Comenzi nu prea mai sunt, iar datoriile unității sunt de circa 1.600 de miliarde de lei vechi. În condițiile date, lipsa pe viitor a unor eventuale contracte, UM Sadu poate avea probleme esențiale. Salvarea poate veni printr-o jonglerie politică a Consiliului Județean Gorj.

O parte din fosta uzină a fost transformată în parc industrial, entitate care, la sfârșitul anului trecut, sub conducerea lui Cristian Toader Pasti, a realizat un profit de câteva sute de milioane de lei vechi și a reușit să atingă pragul de 12 firme funcționale în cadrul ei. Tot la sfârșitul anului trecut, președintele Consiliului Județean Gorj vorbea despre dezvoltarea Parcului Industrial de la Sadu prin preluarea de la uzină de către Parcul Industrial a 11 hectare de teren cu acces la calea ferată.

Problema era că modificarea codului fiscal nu mai permite ștergerea datoriilor unor entități economice ce aparțin statului, instituțiile financiare internaționale urmărind îndeaproape acest lucru, iar UM Sadu are datoria de care vă aminteam. Prin preluarea celor 11 hectare pentru Parcul Industrial, Consiliul Județean prelua automat 52% din totalul datoriei de 1.600 de miliarde.

Surprinzător, în ședința ordinară a Consiliului Județean din 27 februarie s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Parcului Industrial Sadu și… s-a reiterat ideea preluării celor 11 hectare de la UM Sadu, deși asta ar însemna plata unor sume importante la bugetul statului.

Deși directorul Pasti declara la sfârșitul lui 2013 un profit de câteva sute de milioane (în condițiile în care au fost modernizate multe hale), pentru 2014 Consiliul Județean își propune un profit de 10.000 de lei în contextul în care vizează extinderea activităților din Parcul Industrial.

• Florin IORDACHE

28.02.2014. 21:56


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


9 + 5 =