ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

„Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor – Gorj 2008 - Programe guvernamentale de promovare a exp

Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), BTL Design, Oficiul Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie CRAIOVA şi Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, alături de parteneri din domeniul financiar şi al serviciilor dedicate afacerilor organizează evenimentul: „Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor – Gorj 2008 - Programe guvernamentale de promovare a exporturilor” ce va avea loc în data de 13 martie, începând cu ora 9.00, la Hotel Brancuşi, din Târgu Jiu.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.03.2008. 06:11


CEZ Oltenia va închide patru puncte de lucru

CEZ Servicii a implementat cu succes sistemul de management al clientilor de energie electrica SAP ISU, fapt ce creaza conditii de eficientizare a costurilor prin centralizarea si reorganizarea activitatilor în scopul eficientizarii utilizarii fortei de munca. Din anul 2007,  facturile sunt trimise prin posta clientilor iar acestia nu mai trebuie sa se prezinte la sediile CRC.

Servicii a implementat cu succes sistemul de management al clientilor de energie electrica SAP ISU, fapt ce creaza conditii de eficientizare a costurilor prin centralizarea si reorganizarea activitatilor în scopul eficientizarii utilizarii fortei de munca. Din anul 2007,  facturile sunt trimise prin posta clientilor iar acestia nu mai trebuie sa se prezinte la sediile CRC.

Prin diversificarea mijloacelor de plata, clientul nu mai este nevoit sa vina la casieria companiei si poate plati factura utilizând urmatoarele mijloace moderne de plata: debit direct, card bancar BRD, internet banking, ordin de plata, sitemul Vocalis oferit de BRD, comerciantii agreati de CITI BANK precum si factorii postali (în mediul rural), ghiseele postale sau cele ale BRD si CITIBANK, în mediul urban.

Reclamatiile privind facturile de energie electrica sunt preluate prin telefon, iar  clientul îsi rezolva multe probleme legate de aspectele comerciale telefonic, urmând ca documentele sa fie transmise prin posta.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.03.2008. 06:10


Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj comunică:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat următorul proiect de act normativ: 

Proiect de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului “Declaratie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri” (390 VIES). 

Prin dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.106/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, au fost aduse modificări legislative în materia taxei pe valoarea adăugată, cu intrare în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2008.  

Astfel, o modificare importantă vizează regulile privind exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată pentru livrări şi respectiv achiziţiile intracomunitare de bunuri.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.03.2008. 06:09


Preţuri de consum mai mari

Untitled Document

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, preţurile de consum au crescut în luna septembrie cu 1,08%, faţă de 0,86% în luna precedentă, pe fondul scumpirii alimentelor, transporturilor şi telefoniei, iar rata inflaţiei din ultimele 12 luni a depăşit pragul de 6%, ajungând la 6,03%, pentru prima dată din august 2006, când s-a situat la 6,02%.
Ţinta de inflaţie stabilită de B.N.R. pentru acest an este de 4%, plus minus un punct procentual, iar recent, B.N.R. a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7%, chiar dacă oficialii bancari au avertizat asupra încetinirii procesului de dezinflaţie şi a creşterii  economice.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.10.2007. 23:05


Bugetul de stat - proiectul pentru 2008

Untitled Document

Guvernul a adoptat proiectul Legii bugetului pe anul 2008, el fiind denumit „Bugetul dezvoltării României”.  „Nu este prevăzută nici  o majorare de taxe şi impozite. Nu vor fi introduse impozite noi”, a precizat primul-ministru, dl Călin Popescu-Tăriceanu.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.10.2007. 23:03


Reducerea contribuţiilor sociale

Untitled Document

Guvernul a aprobat Legea bugetului asigurărilor de stat pe 2008, continuând politica de relaxare fiscală, prin reducerea cu 6% a contribuţiilor sociale. Bugetul are în vedere evoluţia indicatorilor specifici: evoluţia numărului pensionarilor din sistemul public de pensii, de la 4,633 milioane în 2006 la 4,659 milioane; scăderea ratei medii a şomajului, de la 5,2% în 2006 la 4,3%; scăderea numărului mediu al şomerilor înregistraţi, de la 460 000 la sfârşitul lui 2006 la 380 000 estimat pentru sfârşitul lui 2008.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   16.10.2007. 23:02


Untitled Document

Dintr-o privire

• Corpul de Control al Prefecturii Gorj a inceput verificarea modului in care firmele de constructii au castigat licitatiile pentru ridicarea locuintelor sinistratilor la Albeni si Cojani

• Numărul ambulantelor pe care Gorjul le va primi în următorii doi ani este 56.

• Morega a declarat ca, la sfarsitul anului 2006, Complexurile Energetice au înregistrat  profituri record, însă banii nu se regăsesc nici în ziua de astăzi. Liderul PNL Gorj a mai precizat că “băieţii deştepti” au în continuare contracte cu cele doua Complexuri Energetice, deoarece Manţog a avut grijă să încheie contracte cu aceştia pe o perioada îndelungată. Dan Ilie Morega a mai afirmat că, în martie 2006, sub conducerea lui Ionel Manţog, fosta coducere a Complexului Energetic Turceni a intocmit o factură ilegală către Electrica Bucureşti în valoare de 400 de miliarde de lei, bineînţeles, banii neintrând în conturile Complexului de la Turceni.Liberalul Morega, care a prezentat în repetate rânduri modul în care democraţii au beneficiat de contracte directe şi ilicite, a solicitat membrilor Comisiei de Cenzori să efectueze controale la cele două unităţi energetice din Gorj pentru că “hoţiile persistă”.

• De luni a început programul de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei. Pentru campania din acest sezon, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat cea mai mare cantitate de vaccin antigripal din ultimii cinci ani, aproape 4 milioane de doze. Programul de vaccinare antigripală se va derula până în luna ianuarie a anului viitor.

• Începând de luni, 15 octombrie şi până pe 19 octombrie se desfăşoară cea de-a doua sesiune de admitere în şcoalile postliceale. Conform Ministerului Educaţiei, 3.000 de locuri au rămas libere după prima sesiune.

• Conform unui nou proiect de lege, restanţierii la plata întreţinerii nu-şi vor mai putea vinde apartamentele

• Ministerul Educaţiei va aloca noi fonduri pentru finalizarea lucrarilor de renovare a 60 de şcoli din judeţul Gorj. Suma acordată Gorjului este de 8.800.000 de lei şi va fi trimisă direct primăriilor

• Nicolae Feţeanu a redevenit vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Republican

   Scrie Comentarii (0)   16.10.2007. 22:59


IMM-urile - coloana vertebrală a economiei

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) sunt coloana vertebrală a economiei româneşti, întrucât creează bunăstare şi locuri de muncă, a afirmat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, astăzi, la Satu Mare.
Şeful Executivului a arătat că ponderea IMM-urilor în economie este de 58%, iar la nivelul întreprinderilor private este de peste 99%.
Premierul Tăriceanu a participat recent la lansarea Programului naţional multianual de susţinere a investiţiilor realizate de către întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   15.08.2007. 01:16


Corectarea greşelilor

Agenţii economici pot solicita corectarea greşelilor materiale din deconturile de T.V.A., iar operaţiunea va fi realizată în cadrul termenului de prescripţie de cinci ani, de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost depus documentul supus corectării, se spune într-un ordin al Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin care se aprobă instrucţiunile de corectare a erorilor materiale din deconturi.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   15.08.2007. 01:14


Alocaţii nerambursabile pentru Î.M.M.

Înscrierea în 2007 a aplicaţiilor pentru Programul naţional multianual pe perioada 2006-2009 de susţinere a investiţiilor realizate de către întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii, se va realiza electronic, prin intermediul Registrului Unic Electronic, inclusiv la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie , a precizat M.Î.M.M.C.T.P.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   15.08.2007. 01:12


Flux în dezvoltare

Fluxul total de investiţii străine directe atât înspre cât şi dinspre Uniunea Europeană a crescut cu 38% în 2006.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   15.08.2007. 01:11


<< Prima pagină < Pagina precedentă [37 / 37] Pagina următoare > Ultima pagină >>