ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie · Investitorii chinezi au fost ținuți ascunși în Gorj

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Investitorii chinezi au fost ținuți ascunși în Gorj


• Chinezii ar putea face concurență CEO și nu angajează decât 120 de profesioniști

Delegația chineză a ajuns în cele din urmă în Rovinari pentru a vedea la fața locului care sunt condițiile derulării vestitei investiții în domeniul energetic.
Presa locală se aștepta ca autoritățile din Gorj să facă mare tam-tam pe marginea vizitei chinezilor, însă, totul s-a desfășurat într-o discreție totală.

Presarii și, implicit, cetățenii au primit un comuncat sec prin care se comunica de către CEO că în curând o să se înceapă studiul de fezabilitate al investiției, iar lucrările vor începe în cel mai fericit caz la sfârșitul acestui an.

Deși mulți oameni politici, printre care și primarul de Rovinari, Dorin Filip, anunțau că investiția chinezească va crea mii de locuri de muncă stabile, pe surse am aflat că doar 120 de profesioniști o să aibă de lucru în mod permanent la viitorul bloc energetic.

Vestea bună din toată povestea este că odată realizată investiția, minerii din mai multe cariere o să aibă stabilizate locurile de muncă, pentru a asigura necesarul de cărbune. Vestea rea este că în condițiile în care exportul de energie este la pământ chinezii pot vinde pe piața internă și, cu siguranță, prețul de producție la ei o să fie mai mic decât al CEO, datorită tehnologiei moderne care va fi folosită.

CEO poate avea însă perspective frumoase, pentru că statele europene se reorientează către energia pe bază de cărbune după evenimentele petrecute în Crimeea.

• A.M.

05.04.2014. 21:56


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 5 =