ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie · IMM-urile - coloana vertebrală a economiei

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

IMM-urile - coloana vertebrală a economiei

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) sunt coloana vertebrală a economiei româneşti, întrucât creează bunăstare şi locuri de muncă, a afirmat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, astăzi, la Satu Mare.
Şeful Executivului a arătat că ponderea IMM-urilor în economie este de 58%, iar la nivelul întreprinderilor private este de peste 99%.
Premierul Tăriceanu a participat recent la lansarea Programului naţional multianual de susţinere a investiţiilor realizate de către întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

„Viitorul aparţine întreprinzătorilor şi economiei liberale”, a subliniat primul-ministru arătând că pe această idee va fi clădită prosperitatea României de mâine.
Premierul Tăriceanu a precizat că programul lansat astăzi, la Satu Mare, împreună cu celelalte 12 programe pe acest domeniu, susţinute de Guvern, vor totaliza aproximativ 750 de miliarde de lei vechi.
Una dintre cele mai importante realizări ale Guvernului, menţionate de primul-ministru cu ocazia lansării programului pentru IMM-uri, este decuplarea economicului de factorul politic.

Primul-ministru a menţionat, de asemenea, simplificarea procedurilor birocratice şi promovarea unui tratament nediscriminatoriu în mediul de afaceri, prin eliminarea practicilor privind amânarea unor plăţi sau ştergerea unor datorii către bugetul de stat.

Şeful Executivului a spus că alocaţiile financiare nerambursabile de la buget pentru întreprinderile mici şi mijlocii vor fi acordate prin selecţie de proiecte, nu în funcţie de ordinea de înregistrare a cererilor, iar prioritate, în caz de proiecte similare, vor avea firmele care îşi vor asuma un volum mai mare de investiţii.
Primul-ministru a subliniat că este necesară stimularea exporturilor întrucât există un dezechilibru în balanţa comercială a României.

În acest context, şeful Executivului i-a cerut ministrului pentru IMM-uri, turism şi profesii liberale, Ovidiu Silaghi, să analizeze „în cel mai scurt timp” cu Eximbank  modul în care funcţionează această bancă şi cât se implică pentru promovarea exporturilor.
Primul-ministru Tăriceanu a afirmat că România exportă preponderent în Uniunea Europeană, peste 70%, însă se poate orienta şi către Ucraina, Rusia, pieţe care au o mare capacitate de absorbţie.

15.08.2007. 01:16


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


4 + 9 =