ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie · Greg Konieczny, Fondul Proprietatea: Demiterea managerilor privaţi de la companii de stat a fost unul dintre motivele pentru care FMI a decis să amâne analiza acordului

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Greg Konieczny, Fondul Proprietatea: Demiterea managerilor privaţi de la companii de stat a fost unul dintre motivele pentru care FMI a decis să amâne analiza acordului

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, spune într-un interviu pentru HotNews.ro că modul în care ministrul Dan Sova a schimbat managerii privati de la mai multe companii de stat, precum Compania de Aeroporturi Bucuresti (CAB), reprezintă unul dintre motivele pentru care delagatia FMI a plecat din Romania fără un review al acordului. Konieczny denunţă schimbarea de la CAB, spunând ca "pur si simplu n-am putut înţelege urgenţa în a face aceste schimbări".

Managerul Fondului Proprietatea (actionar minoritar la Compania de Aeroporturi) anunţă că a contestat în instanţă schimbarea managementului.

Întrebat dacă reprezentanţii troicii FMI - Banca Mondiala - Comisia Europeană au înţeles ce se întâmplă în domeniul guvernantei corporatiste, Greg Konieczny a spus: "Au înţeles, şi încă foarte bine! Le-am adus la cunoştinţă toate aceste evoluţii, şi cele pozitive, si cele negative şi în trecut, şi acum, când respingem toate modificarile recente în toate companiile din portofoliu. Şi, ar trebui să-i întrebaţi pe ei, dar în cursul întalnirilor noastre, s-au aratat extrem de deranjaţi, în special in privinţa a ceea ce s-a întamplat în cazul Companiei Aeroporturi Bucuresti".

Reamintim că Dan Şova, ministrul Transporturilor, a declanşat chiar în timpul vizitei FMI la Bucureşti o adevarat ofensivă împotriva conducerilor corporative de la companiile de stat aflate in subordinea sa. În mai putin de o saptămană, Şova a schimbat consiliile de administraţie de la Compania de Aeroporturi si de la CFR Marfa, iar acum o luna a dat afara jumătate din administratorii de la Tarom.

În locul administratorilor demisi au fost puse mai multe nume controversate: unii cu dosare penale in trecut, unii in conducerea mai multor companii de stat, iar altii cu un picior la stat si cu un picior la companiile private din acelasi domeniu.

Dan Sova a demis miercuri, 4 iunie, conducerea corporativa de la CFR Marfa prin revocarea Consiliului de Administratie fara explicatie, la cateva zile dupa ce procedat in acelasi fel, ba chiar cu mai mare tam-tam si la Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti. Cu o luna in urma, acelasi Sova schimba si jumatate din CA-ul de la Tarom.

Presedintele demis al CA CFR Marfa, Liviu Radu a declarat pentru HotNews.ro ca demiterea s-a facut fara o explicatie credibila. "S-au prevalat de un articol de lege pentru a ne demite", spune Radu.

Radu Merica, presedintele Consiliului de Administratie demis de la Compania de Aeroporturi, a comparat actiunea intempestiva a lui Dan Sova cu nationalizarile comuniste din anii 50.

Mai mult: Ministrul Transporturilor Dan Şova a cerut FMI scoaterea unor entităţi din transporturi de sub management privat, intrucat au existat cazuri in care managerii nu au respectat hotărâri AGA luate în conformitate cu acordul cu Fondul, însă răspunsul finanţatorului extern a fost negativ.
hotnews.ro

24.06.2014. 12:31


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 5 =