ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie · Corectarea greşelilor

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Corectarea greşelilor

Agenţii economici pot solicita corectarea greşelilor materiale din deconturile de T.V.A., iar operaţiunea va fi realizată în cadrul termenului de prescripţie de cinci ani, de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost depus documentul supus corectării, se spune într-un ordin al Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin care se aprobă instrucţiunile de corectare a erorilor materiale din deconturi.

Fiscul poate corecta deconturile de T.V.A. fie la iniţiativa specialiştilor instituţiei, fie la solicitarea companiilor. Erorile de transcriere, respectiv  preluarea eronată a sumelor din jurnale, inversarea unor cifre din sumele trecute în decont şi preluarea eronată a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare pot fi corectate de Fisc.

Totodată, A.N.A.F. poate rectifica erorile provenind din înscrierea în decontul de T.V.A. a sumelor solicitate la rambursare în perioada anterioară, precum şi înregistrarea în decont a diferenţelor de T.V.A. de plată constatate după controale, contrar reglementărilor legale.

Depunerea solicitării de corectare a erorilor după expirarea termenului de prescripţie constituie o recunoaştere voluntară a T.V.A. de plată şi taxa trebuie plătită. Corectarea decontului de T.V.A. nu este posibilă pentru perioadele în care se derulează inspecţii fiscale

15.08.2007. 01:14


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


9 + 3 =