ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Economie

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Ponta: Dacă România își închide producția de energie pe cărbune face cea mai mare greșeală

Fostul premier Victor Ponta a afirmat joi seara, la Hunedoara, că România va face o greșeală dacă își va închide producția de energie electrică pe bază de cărbune, atât din considerente care țin de locurile de muncă pierdute, dar și de interes național, el apreciind că atât Complexul Energetic Hunedoara, cât și Complexul Energetic Oltenia ar trebui să-și continue activitatea în viitor.

'Eu am crezut, ca prim ministru, și cred și astăzi, că dacă România își închide producția de energie pe cărbune face cea mai mare greșeală și cel mai mare rău. (...) În primul rând, sunt locurile de muncă pentru cele două județe (Hunedoara și Gorj, n.r.), dar eu vorbesc și de interesul național: o să stăm tot timpul să importăm energie (...) din alte țări și o să așteptăm să vedem plouă, ca să avem energie hidro, sau bate vântul ca să avem energie eoliană? Orice țară puternică și care stă pe picioarele ei trebuie să aibă energie electrică pe cărbune, mai ales când ai resursa așa cum o avem noi în această zonă' , a afirmat Ponta.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.11.2016. 03:36


Guvernul a contestat la CCR legea conversiei creditelor în franci elveţieni

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala, luni seara, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul sustine elementele si cazurile sociale, dar legea in forma adoptata de Parlament depaseste sustinerea pe care Palatul Victoria o poate asuma.

   Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 05:19


Liviu Pop: Guvernul nu dorește închiderea companiilor energetice Hunedoara și Oltenia

Guvernul nu dorește închiderea companiilor energetice Hunedoara și Oltenia, însă sperăm că producătorul de energie din județul Gorj va reveni pe profit, a declarat miercuri Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, după întâlnirea avută cu sindicatele din minerit și energie, precum și cu administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO), despre problemele pe care le are compania.

'Guvernul nu dorește închiderea celor două companii, de asta vă pot asigura. De asemenea, soluționarea problemelor nu se face în stradă, ci prin comunicare, printr-un dialog permanent între toți actorii implicați', a afirmat Liviu Pop.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   13.02.2015. 08:20


Guvernul lansează în noiembrie "PRIMA MAŞINĂ", program prin care să fie vândute 20.000 maşini pe an. Care sunt criteriile de participare

Guvernul vrea să lanseze din noiembrie programul "Prima Maşină", prin care îşi propune să sprijine achiziţia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat, şi estimează că proiectul va genera vânzarea a 20.000 de unităţi anual.

"În primul rând dorim să sprijinim achiziţia de maşini noi de către tineri prin credite bancare garantate de stat, în al doilea rând să stimulăm achiziţia de autoturisme noi mai sigure şi mai puţin poluante şi, în al treilea rând, să încercăm să dezvoltăm cât mai mult producţia locală de autoturisme cu multiple efecte pe industria orizontală", a declarat luni ministrul Economiei, Constantin Niţă, într-o conferinţă organizată pentru prezentarea oficială a programului.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   06.10.2014. 17:08


Încă un episod din lupta lui Constantin Niţă pentru a controla marile companii energetice: Cum vrea ministrul Economiei să transforme Departamentul pentru Energie într-o conservă goală

Ministerul Economiei a publicat luni pe site două proiecte de hotărâri de guvern prin care vrea să îşi subordoneze Departamentul pentru Energie şi să aibă drept exclusiv de decizie în privinţa privatizării companiilor energetice.

Miza este uriaşă: marile companii din energie la care statul e actionar (Hidroelectrica, Romgaz, Cernavoda etc). Acesta este ultimul episod din lupta ministrului Energiei, Constantin Niţă, pentru recâştigarea controlului asupra acestor companii foarte atractive.

Ironia soartei face ca acelasi Constantin Nita să fi înstrăinat marile companii energetice

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   24.06.2014. 12:53


Greg Konieczny, Fondul Proprietatea: Demiterea managerilor privaţi de la companii de stat a fost unul dintre motivele pentru care FMI a decis să amâne analiza acordului

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, spune într-un interviu pentru HotNews.ro că modul în care ministrul Dan Sova a schimbat managerii privati de la mai multe companii de stat, precum Compania de Aeroporturi Bucuresti (CAB), reprezintă unul dintre motivele pentru care delagatia FMI a plecat din Romania fără un review al acordului. Konieczny denunţă schimbarea de la CAB, spunând ca "pur si simplu n-am putut înţelege urgenţa în a face aceste schimbări".

Managerul Fondului Proprietatea (actionar minoritar la Compania de Aeroporturi) anunţă că a contestat în instanţă schimbarea managementului.

Întrebat dacă reprezentanţii troicii FMI - Banca Mondiala - Comisia Europeană au înţeles ce se întâmplă în domeniul guvernantei corporatiste, Greg Konieczny a spus: "Au înţeles, şi încă foarte bine! Le-am adus la cunoştinţă toate aceste

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   24.06.2014. 12:31


GFR: Nu există motive de anulare a licitaţiei la CE Olteania

"Grup Feroviar Român afirmă că nu există niciun motiv pentru anularea procedurii de atribuire a contractului pentru transportul cărbunelui în cadrul licitaţiei organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Această licitaţie a fost organizată în mod transparent şi cu respectarea legislaţiei şi reglementărilor din domeniul achiziţiilor, iar contestaţiile venite abia după deschiderea ofertelor financiare nu doresc decât să menţină condiţiile contractuale actuale, provocând pagube însemnate CE Oltenia", se arată într-un comunicat al companiei .

Ministrul Transporturilor Dan Şova a depus plângere penală

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   11.06.2014. 12:00


Sindicatul Mine Energie Rovinari a fost oficializat

Magistrații Tribunalului Gorj s-au pronunțat miercuri pentru înființarea Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER), organizație sindicală care numără, pentru moment, 2.700 de membri.

Potrivit liderului SMER, Gabriel Căldărușe, înființarea oficială a sindicatului a durat mult timp, deoarece a întâmpinat piedici din partea reprezentanților Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Odată cu înregistrarea la Tribunalul Gorj, Căldărușe spune că

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   05.06.2014. 00:20


Ministrul Economiei crede că FMI va fi de acord reducerea CAS

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, se declară convins că Fondul Monetar Internaţional va fi de acord cu propunerile Guvernului de reducere a CAS-ului şi cu neimpozitarea profitului reinvestit.

"Cred că nu vor fi probleme", a declarat marţi Niţă, la un forum pe teme energetice, răspunzând unei întrebări legate de acest subiect din partea presei.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   03.06.2014. 00:15


Comisia Europeană: Combaterea corupţiei şi scăderea veniturilor populaţiei, între provocările majore din România

Rezistenţa puternică la măsurile de combatere a corupţiei, frauda fiscală, scăderea veniturilor gospodăriilor, creşterea inegalităţilor în materie de venituri şi capacitatea redusă a administraţiei publice de a elabora politici rămân provocări majore pentru România, avertizează Comisia Europeană.

Executivul Uniunii Europene a publicat luni recomandări privind Programul naţional de reformă al României pentru 2014, care includ un aviz al Consiliului privind Programul de convergenţă al României pentru 2014.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   03.06.2014. 00:13


Ce le-a promis Ciurel greviştilor

Marin Golea, Toma Tatomir şi Dumitru Popa au ieşit ieri din greva foamei, după nouă zile de protest extrem.

Într-un final, Ciurel s-a hotărât să-i primească pe aceştia la discuţii.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   30.05.2014. 01:32


150 de lei pentru copiii angajaţilor CEO

Cu ocazia Zilei Copilului, Complexul Energetic Oltenia va acorda suma de 150 de lei pentru copiii salariaţilor companiei.

Decizia a fost luată după o întâlnire cu liderii celor 12 sindicate afiliate la F.N.S.E. „Univers”, reprezentate de Ion Ruşeţ.
12.830 de angajaţi vor beneficia de acest bonus financiar.

   Scrie Comentarii (0)   29.05.2014. 11:14


<< Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 37] Pagina următoare > Ultima pagină >>