ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate · Primarul din Turcineşti, hăituit de un consilier PD

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Primarul din Turcineşti, hăituit de un consilier PD

Despre problema celor 200 de familii din comuna Turcineşti, care primesc apă cu porţia, din cisternele aduse de jandarmi, am mai relatat în câteva rânduri.

Amintim că este vorba despre un proiect de alimentare cu apă, pentru care, primarul Vaile Gogălniceanu susţine că s-au alocat 50 miliarde de lei vechi, banii fiind primiţi de Hidroelectrica. Edilul mai spune că, după ce suma a fost obţinută de la bugetul de stat de către Hidroelectrica, această societate nu a mai dorit să realizeze proiectul de alimentare cu apă. Punctul de vedere al reprezentanţilor Hidroelectrica a fost că societatea nu este obligată să facă aceste lucrări şi că banii pot fi, în cele din urmă, redirecţionaţi către alte instituţii care să coordoneze proiectul apei la Turcineşti.

Primarul Gogălniceanu mai acuzase că primăria nu a mai primit acei bani, deoarece problema a devenit una politică, favorabilă membrilor PD. Mai exact, Vasile Gogălniceanu a acuzat reprezentanţi ai PD Gorj, că au împiedicat obţinerea banilor de către primărie. „Am înţeles că s-a implicat fostul secretar de stat, la vremea aceea, Cosmin Popescu, susţinând că nu e treaba Hidroelectrica să se ocupe de alimentarea cu apă.

Cred că democraţii vor să nu obţin aceşrti bani, de teamă să nu câştig următorul mandat ca primar. Veşnicul meu contracandidat, ca să spun aşa, este consilierul PD, Ion Şerbu, care a fost şi viceprimar“, a spus Gogălniceanu.

Edilul a fost contrazis de deputatul PD de Gorj, Marcel Romanescu, parlamentarul acuzându-l pe primar că nu a întocmit nici un proiect pentru dezvoltarea comunei.


„Am zeci de procese“

Primarul comunei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu a reacţionat după ce, în Ziarul Gorjului, a apărut şi opinia deputatului Romanesacu. Parlamentarul a declarat că edilul nu a reuşit să facă vreun proiect pentru alimentare cu apă, deşi termenul de depunere al proiectelor a expirat în august anul trecut.

Edilul comunei Turcineşti „contraatacă“: „Nu înţeleg de ce domnul Romanescu a declarat că nu am elaborat niciun proiect…Am realizat un studiu de fezabilitate, încă de anul trecut pentru alimentarea cu apă, am realizat6 un alt studiu de fezabilitate, urmând derularea proiectului, pentru modernizarea unui drum comunal, proiect cu o valoare de 9 miliarde de lei vechi. De asemenea, am avut o lucrare aprobată prin hotărâre de guvern pentru îndiguirea pârâului Cărtior. Este o lucrare proiectată la valoarea de 7,8 miliarde de lei, iar noi am realizat-o cu jumătate, adică, cu 3,6 miliarde de lei.

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, pe care trebuia să o facă Hidroelectrica aşa cum este prevăzut în proiectul de amenajare hidroenergetică, nu pot să spun decât că Ghidroelectrica a pus mâna pe bani şi îi convine, primind 50 miliarde de lei, după ce senatorul de Gorj, Ion Florescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu au lu8crat la un amendament la Legea Bugetului de Stat. Amendamentul a fost aprobat, iar Hidroelectrica a primit 50 miliarde de lei, pentru alimentare cu apă la Turcineşti, suma fiind trecută la capitolul investiţii.

E simplu. Ceva s-a întâmplat, pentru că, Hidroelectrica şi-a schimbat optica. De aceea cred că este o afacere politică. Unul dintre cei implicaţi este şi Ion Şerbu, membru PD. Am zeci de procese intentate de el. Sunt reclamat peste tot, la Parchet, Poliţie, Tribunal.

Sunt pur şi simplu hăituit. Nici nu mai ştiu când se termină un dosar penal şi începe altul!“, a mai spus primarul Gogălniceanu.

M.C.H.

12.06.2007. 18:49


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


6 + 2 =