ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate · Preşedintele AVAS interesat de finanţarea clubului „Pandurii“

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Preşedintele AVAS interesat de finanţarea clubului „Pandurii“

Noii directori ai Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari vor contesta în instanţă contractele colective de muncă negociate cu sindicatele, pentru a modifica capitolele privitoare la finanţarea cluburilor de fotbal, ca fiind ilegale.

Preşedintele Clubului „Energia“ Rovinari şi preşedinte al sindicatului din CE Rovinari, Marin Golea, îl va da în judecată pe directorul general al Complexului, pentru „necolaborare“ cu partenerul de dialog.

În urmă cu câteva zile, directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a anunţat că va contesta în instanţă contractul colectiv de muncă (c.c.m.).

Într-unul dintre capitolele c.c.m. este prevăzută şi finanţarea Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, dar şi a Clubului „Energia“ Rovinari, condus de sindicalistul Marin Golea. Ambele cluburi vor primi în acest an de la CE Rovinari, 49 miliarde de lei, sub formă de cheltuieli sociale. Această prevedere este cuprinsă în contractul colectiv de muncă semnat între fosta administraţie a CE Rovinari şi sindicalişti, la 1 aprilie 2007. Noul director general, nu a fost de acord cu imensele sume acordate pentru sport, încă de când era director la investiţii, în condiţiile în care plafonul de 2 la sută din fondul de salarii (din care trebuie plătite activităţi cu adevărat sociale), a fost depăşit cu vârf şi îndesat.

Ca atare, Ciurel s-a hotărât să conteste contractul colectiv de muncă, în instanţă, pentru ca sumele să fie modificate simţitor. „Toate aceste fonduri alocate ca cheltuieli sociale nu trebuie să depăşească 2% din fondul de salarii. Această cotă poate fi depăşită numai în urma unei rectificări bugetare şi dacă se face în folosul salariaţilor“, a precizat Ciurel. De notat este faptul că, în jurul subiectului privind finanţarea clubului de fotbal „Pandurii“, au existat mai multe controverse de-a lungul timpului. Printre finanţatori se numără şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi Complexul Energetic Turceni. SNLO va acorda în acest an, un milion de euro clubului de fotbal, iar CE Turceni va contribui într-un mod asemănător, dacă, evident, situaţia contractelor colective de muncă nu se va schimba.
„Vom face front comun“
După ce ministrul Economiei, Varujan Vosganian a trimis o echipă ca să verifice cum şi în ce mod s-a hotărât finanţarea clubului lui Marin Condescu, imediat după schimbările directorilor unităţilor energetice, „frâiele“ au fost preluate de preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Noul director al Complexului Energetic Turceni, Mirel Cristea, a declarat că Atanasiu I-a atras atenţia în ceea ce priveşte finanţarea fotbalului târgujian, din banii complexului: „Chiar domnul Atanasiu mi-a trasat o sarcină, ca să spun aşa…adică să mă informez în ceea ce priveşte contractul cu clubul sportiv. Nu ştiu şi nu am amănunte acum despre suma cu care ar trebui să contribuie şi Complexul Turceni, însă mă voi conforma. Bănuiesc că asemenea „cheltuieli sociale“ au fost incluse şi în contractul colectiv de muncă şi voi acţiona ca atare. Probabil că vom face front comun, şi voi contesta şi eu în instanţă c.c.m.-ul, pentru că mi se pare normal ca în cazul unei ilegalităţi, să acţionăm la fel ca cei de la Rovinari“, a mai spus Mirel Cristea.
„Ne întâlnim la bară!“
Liderul de sindicat şi preşedinte al Clubului „Energia“ Rovinari, Marin Golea, a declarat că c.c.m. –ul nu poate fi modificat „după cum doreşte orice director“. De altfel, acesta nici nu crede că directorul Ciurel poate obţine câştig de cauză: „Contractul colectiv de muncă este valabil patru ani de acum înainte. A fost o comisie de negociere, iar domnul Ciurel ni nu a venit la negocieri. Unele clauze se pot renegocia, dar sub nicio formă nu cred că c.c.m.-ul va fi modificat. Banii alocaţi mişcării sportive se justifică, oricum. Ei sunt folosiţi pentru cantonamente, salarii, etc. Pe domnul Ciurel îi deranjează doar finanţarea clubului condus de Marin Condescu. Are o dispută mai veche cu acesta….Aşa că, ce să zic, ne întâlnim la bară!

Domnul Ciurel nu a apucat să se obişnuiască cu mersul lucrurilor, poate că nu ştie…Nu ştie nici câţi directori sunt la CE Rovinari. Nu sunt 15 aşa cum a spus că va schimba, ci 11. Cert este că, aştept să treacă cele 30 de zile de la numirea lui în funcţie, pentru a-l da în judecată, deoarece nu colaborează deloc cu partenerul său de dialog, cu sindicatele.

El vorbeşte mai mult cu presa. El evită să aibă întâlniri în plen. Poate îi e teamă că nu e recunoscut ca director… Revenind la banii pentru sport, ceea ce nu mai ştie domnul Ciurel este şi că ministrului Vosganian, sumele ce sunt acordate mişcării sportive, i-au părut aproape ridicole. Până la urmă, patronul sportului din Gorj este Ministerul Economiei, pentru că sumele au fost aprobate de minister“, a mai spus Marin Golea.


M.C.H.

06.06.2007. 15:02


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 3 =