ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Dintr-o privire

• În varianta finală a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legislaţiei privind Fondul Proprietatea se prevede că persoanele ale căror bunuri au fost confiscate de regimul comunist vor putea fi despăgubite în numerar, în limita a 500 000 lei, plătibili în tranşe de cel mult 100 000 lei pe an l

• Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse va propune Parlamentului două variante de egalizare a vârstei de pensionare, această măsură fiind una dintre cerinţele U.E.; una dintre posibilităţi se referă la urcarea vârstei de pensionare la femei până la 65 de ani, iar alta vizează coborârea vârstei de pensionare pentru bărbaţi până la 62 sau 63 de ani l

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   21.06.2007. 00:50


BIZ Magazin

La început de săptămână a apărut o nouă publicaţie, BIZ Magazin, care se adresează întregului spectru al mediului de afaceri locale şi regionale de la manageri la executiv, precum şi membrilor Administaţiei Publice Locale, persoanelor dornice de afirmare şi celor cu iniţiativă şi spirit anteprenoriat.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.06.2007. 22:39


În curte... cu casa vecinului

O familie din Târgu Jiu s-a trezit în propria ogradă cu bucăţi din peretele casei vecine. Este vorba despre familia Rentea, care locuieşte într-o casă din strada Ana Ipatescu. Cu ai bine de trei săptămâni în urmă, din peretele casei vecine s-au prăvălit cărămizi şi resturi de ciment, care au căzut la câţiva metri de locuinţa familiei Rentea. Imobilul vecinului este vechi de peste o sută de ani, părăsit de ani buni, şi, de mai mulţi ani este un risc pentru toţi cei care trec pe lânga el.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.06.2007. 22:37


Caravana ”Antena 1”, a ajuns şi la Tg-Jiu.

Duminică, 10 iunie Caravana „Antenei 1” a poposit pe meleagurile gorjene.

Locuitorii târgujieni au întâlnit vedetele Antenei I, cunoscutele crainice Alexandra Stoicescu şi Simona Gheorghe, la Poarta Sărutului de unde au transmis în direct.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.06.2007. 18:55


Primarul din Turcineşti, hăituit de un consilier PD

Despre problema celor 200 de familii din comuna Turcineşti, care primesc apă cu porţia, din cisternele aduse de jandarmi, am mai relatat în câteva rânduri.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   12.06.2007. 18:49


Exploatările miniere, în ilegalitate de cinci ani

Luni, 4 iunie, directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu se afla la Bucureşti, pentru a obţine licenţele de explorare şi exploatare a câmpurilor miniere.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   06.06.2007. 16:29


Preşedintele AVAS interesat de finanţarea clubului „Pandurii“

Noii directori ai Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari vor contesta în instanţă contractele colective de muncă negociate cu sindicatele, pentru a modifica capitolele privitoare la finanţarea cluburilor de fotbal, ca fiind ilegale.

Preşedintele Clubului „Energia“ Rovinari şi preşedinte al sindicatului din CE Rovinari, Marin Golea, îl va da în judecată pe directorul general al Complexului, pentru „necolaborare“ cu partenerul de dialog.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   06.06.2007. 15:02


Directorul Gârjoabă, în lista destituirilor la CE Turceni

La Complexul Energetic Turceni, schimbările directorilor se vor produce în mod special pe parte minieră, partea energetică având şansa să rămână condusă de actuala echipă.

Surse din cadrul Complexului Turceni afirmă că, printre cei care urmează să fie înlocuiţi, se numără şi controversatul director al serviciului de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă.

Dintre cei posibili înlocuitori, a fost vehiculat numele şefului corpului de control, Ion Răuţ.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   06.06.2007. 14:59


Primăria Negomir şi CE Turceni, în instanţă

40 de săteni din comuna Fărcăşeşti au dat în judecată două instituţii şi o societate comercială.

Este vorba despre Oficiul judeţean de Cadastru, Primăria Negomir şi Complexul Energetic Turceni.

Sătenii au apelat la instanţele de judecată, pentru că vor să-şi recupereze pădurile.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (7)   06.06.2007. 14:54


Utilizarea aditivilor alimentari în pâinea noastră cea de toate zilele

Motto: „ Nimic nu e otravă, nimic nu e fără otravă, totul depinde de doză”. (Paracelus)

Alimentaţia reprezintă una din cele mai importante necesităţi fiziologice. Ea reprezintă incorporarea din mediu înconjurător a substanţelor la metabolismul normal şi constituie unul din factorii externi majori ce determină şi condiţionează starea de sănătate a individului.br />
Din multitudinea de substanţe existente în mediul înconjurător, omul le preia doar pe cele ce sunt sau pot fi făcute asemănătoare cu substanţele sale proprii care sunt: apa, proteine, minerale, vitamine, lipide şi glucide. Aceste substanţe se numesc substanţe nutritive şi sunt furnizate organismului prin alimente.
În cazul mineralelor, nu atât prezenţa lor e importantă cât acea calitate numită biodisponibilitate, adică raportul substanţelor nutritive, utilizarea digestivă a substanţelor nutritive.
In industria alimentară se constată o creştere a adaosurilor alimentare respectând la utilizare condiţiile exigenţei privind calitatea produselor. Prezenţa aditivilor implică un anumit risc determinat de efectele negative şi posibil toxice pe care le exercită, astfel încât la utilizarea lor se pune problema determinării unui raport obiectiv între beneficiu şi risc.
Dar ce sunt aditivii?

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (2)   06.06.2007. 00:14


Cristian Borcea propus cetăţean de onoare al comunei Cruşeţ

Primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin vrea ca oficialul dinamovist să devină cetăaţean de onoare al comunei.

În acest scop, primarul a înaintat un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare . „Nu sunt prea dese momentele ca acesta când am bucuria de a veni în faţa dumneavoastră cu propunerea de numire a unui cetăţean de onoare pentru comuna noastră.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (2)   06.06.2007. 00:11


<< Prima pagină < Pagina precedentă [95 / 95] Pagina următoare > Ultima pagină >>