ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

1.000 de miliarde pentru Ministerul Internelor

Ministerul Internelor şi Reformei Administraţiei va primi la rectificare 1.000 de miliarde de lei vechi pentru plata diferenţelor de preţ la cărbunele furnizat la CET-uri.
Ministerul Sănătăţii Publice trebuie să prezinte un punct de vedere privind introducerea unor măsuri de compensare suplimentară a medicamentelor pentru cei cu venituri reduse, în baza a două plafoane: cei cu venituri de sub 350 lei şi cei cu venituri de 350 până la 500 lei.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   04.07.2007. 01:01


Realizări şi investiţii la Bustuchin

În anul 2007, în comuna Bustuchin s-au făcut o serie de investiţii, investiţii care au creat locuri de muncă pentru cetăţenii comunei. Primarul , Ion Ciocea, a făcut cunoscute, pentru cititorii Z.G. o parte din proiectele şi investiţiile realizate la nivelul comunei.
„ Ca investiţii avem un proiect SAPARD, în valoare de 35 miliarde, care se derulează atât în Bustuchin, cât şi în satul Valea Pojarului. S-a refăcut reţeaua de alimentare cu apă, Bustuchin, Poiana Seciuri, Valea-Pojarului, Cionti, Poienita, Namete, Motorgi, Pojaru, pentru ca locuitorii comunei să nu mai fie nevoiţi să-şi procure apa de la distanţe mari.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   04.07.2007. 00:23


Gratuităţi pentru persoanele cu handicap

Guvernul a aprobat săptămâna trecută, printr-o Hotărâre, Normele Metodologice privind acordarea gratuităţii dreptului la transport interurban pentru persoanele cu handicap.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   04.07.2007. 00:20


Sancţiuni pentru afectarea mediului

Persoanele fizice şi juridice ale căror activităţi aduc prejudicii asupra mediului sau reprezintă ameninţări iminente cu un astfel de prejudiciu punând în pericol viaţa, sănătatea sau integritatea corporală a unor persoane riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 3 ani sau amendă, dacă nu iau măsuri pentru a minimiza prevenirea şi repararea daunelor produse asupra mediului, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate în şedinţa de joi a Guvernului.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   04.07.2007. 00:01


Nr.41 - Dintr-o privire

Gorjul a primit 6 milioane lei, rectificare de buget
Bugetul judeţului Gorj a fost rectificat cu 6 milioane de lei. Conform Consiliul Judeţean Gorj, destinaţia banilor va fi pentru lucrări de investitii de drumuri, pentru suplimentarea bugetului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj , pentru studii de fezabilitate, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului Judetean Gorj. O nouă rectificare bugetară ar putea fi în toamnă, arată preşedintele C.J. Gorj, Ion Calinoiu.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   03.07.2007. 23:59


26 iunie, Ziua Tricolorului

Anual în 26 iunie se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional, sărbătoare instituită prin lege ( legea 96/1998).
Drapelul naţional este simbolul cel mai sfânt al românilor şi manifestarile dedicate lui pot contribui major la formarea şi consolidarea sentimentelor patriotice. De altfel, în toate ţările, drapelul de stat are acest rol de întărire a patriotismului, în jurul lui solidarindu-se, la bine şi la rău, fiecare popor.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   27.06.2007. 00:19


Dintr-o privire - Nr.40

Tarife majorate din august pentru poştă
Compania Naţională Poşta Română a anunţat că din luna august va majora tarifele de la 60% până la 100%. Astfel, trimiterea unei scrisori prin Poşta Română va costa cu 60% mai mult, tariful pentru plicurile de cel mult 20 de grame va fi cu 0,3 lei mai mare, iar trimiterea de ziare, periodice, hărţi şi cataloage va costa cu 0,2 lei mai mult. Pentru coletele trimise în regim recomandat, tariful va fi suplimentat cu un leu.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   27.06.2007. 00:15


Cercetat pentru ameninţarea unui ziarist

Poliţiştii din Tg.Cărbuneşti îl cercetează pe Leonard M.V., de 27 ani, din localitate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare şi insultă.

Luni, 25.06.2007, la ora 2030, Irinel C.M.D., din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, ziarist la un cotidian local din Gorj, a sesizat prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 Poliţia oraşului Tg.Cărbuneşti despre faptul că, în timp ce se afla cu o altă persoană pe raza localităţii, a fost agresat de către suspect.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.06.2007. 22:59


Acţiuni întreprinse de lucrătorii serviciului poliţiei rutiere

13 permise de conducere reţinute în vederea suspendării, 2 certificate de înmatriculare retrase şi 93 sancţiuni contravenţionale aplicate este bilanţul acţiunii desfăşurate de poliţiştii rutieri în ziua de 25 iunie a.c., pe principalele artere rutiere din judeţ. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 10.604 lei.

Acţionând pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor de circulaţie, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere au fost prezenţi în cursul zilei de luni, pe principalele artere din judeţ.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.06.2007. 22:53


Din agenda poliţiei

Reţinuţi de poliţişti
În cursul zilei de ieri, 25 iunie a.c., poliţiştii din municipiul Motru au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a 3 tineri.
Florin G., de 29 ani, din comuna Slivileşti, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de şantaj, violare de domiciliu şi furt calificat, este unul dintre ei.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.06.2007. 22:51


Anul 2007 pentru comuna Câlnic

Primarul comunei Câlnic, Vergiliu Popovici, şi-a făcut cunoscute pentru cititorii noştri, proiectele acestui an. Vom prezenta o parte dintre investiţiile aflate în derulare, precum şi problemele cu care se confruntă comuna:

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   21.06.2007. 00:53


Natalitatea , în continuă scădere

Dacă rata natalităţii se va menţine scăzută, România va avea la sfârşitul acestui secol opt milioane de locuitori. Consecinţele economice sunt importante. Mai mulţi pensionari şi mai puţini oameni activi.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   21.06.2007. 00:51