ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Peste 500 de angajaţi ai CEO au protestat faţă de intenţia administraţiei de a reduce salariile

Peste 500 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au protestat faţă de intenţiile administraţiei de a reduce salariile şi numărul locurilor de muncă, oamenii scandând lozinci împotriva şefului CJ Gorj, Ion Călinoiu, şi a premierului Victor Ponta.

Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, participaţii la protest au fost în mare parte mineri, ei ieşind în stradă după ce au aflat că administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) vrea să reducă salariile în acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   28.01.2015. 16:20


Ion Bîrcină: Nu ai cum să-i dai mită naşului

Afaceristul gorjean Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă, a fost adus joi la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care judecătorul CCR este acuzat de mai multe fapte, printre care şi trafic de influenţă.
Bîrcină este suspectat de cumpărare de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, Bîrcină le-a spus jurnaliştilor că nu are afaceri cu naşul său deoarece "Toni Greblă nu se pricepe la afaceri". Totodată, acesta a precizat că "Nu ai cum să-i dai mită naşului".

"Nu am nicio teamă. Toni Greblă e un om cinstit. A muncit toată viaţa şi acum este tăvălit. Nu avem afaceri împreună. Este naşul meu şi atât. Toni Greblă nu se pricepe la afaceri", a spus Bîrcină.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   23.01.2015. 01:51


Agresorul de la Nana, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Ştefan Fileaţă, cunoscut drept "agresorul de la Nana", a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Craiova, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru delapidare alături de doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, informează Mediafax.

Decizia instanţei a fost luată după ce Ştefan Fileaţă a renunţat la apelul pe care l-a depus împotriva sentinţei Judecătoriei Târgu Jiu, care îl condamnase, în iunie, la patru ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru delapidare.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   30.10.2014. 19:08


Rusia taie din nou gazul României

Rusia strânge şi mai mult robinetul la gazele livrate România. Gazprom a tăiat gazele cu 14%, după ce joi ruşii au scăzut cu 15% faţă de cantităţile normale, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
Oficialul guvernamental dă însă asigurări că România nu va avea de suferit pentru că importurile din Rusia reprezintă doar o mică parte din consumul zilnic.

Importurile de gaze ruseşti echivalează în acest moment cu consumul actual al unui oraş precum Botoşani sau cu consumul CET Timişoara, astfel că reducerea livrărilor din Federaţia Rusă are un impact foarte mic, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   10.10.2014. 05:17


Două persoane, soţ şi soţie, la spital după ce au fost atacate de un urs

Două persoane, soţ şi soţie, au fost transportate cu ambulanţele, duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după ce au fost atacate de un urs în zona montană a localităţii gorjene Padeş.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, şi soţia acestuia, de 62 de ani, au fost atacaţi de un urs în timp ce coborau de pe munte spre satul Cloşani din comuna Padeş, unde locuiesc.

Femeia a povestit că ursul a ieşit dintr-o tufă şi a lovit-o, trântind-o la pământ, iar bărbatul a încercat să se apere, dar a fost şi el atacat de animal.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   06.10.2014. 04:09


O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră a Direcţiei de Cultură Gorj şi un arhitect, reţinuţi

O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră din cadrul Direcţiei pentru Cultură Gorj şi un arhitect specializat în operele lui Brâncuşi au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore în cadrul unei anchete ce vizează reabilitarea fără autorizaţie a sediului Primăriei municipiului Târgu Jiu.

Clădirea respectivă este una de patrimoniu şi a intrat într-un proces de reabilitare în cursul lunii iulie, în 1 septembrie, poliţiştii solicitând autorităţilor locale documentele în baza cărora fac lucrările respective, sediul Primăriei fiind situat vizavi de cel al IPJ Gorj.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   04.09.2014. 16:13


Cârciumaru: Dacă cei de la Carrefour nu respectă condiţiile impuse, li se va ridica autorizaţia de funcţionare

Invitat în cadrul emisiunii Ora Adevărului de la TV SUD, primarul Municipiului Tg-Jiu, Florin Cârciumaru, a răspuns acuzaţiilor privind deschiderea magazinului Carrefour pe Axa Brâncuşi.

Acesta susţine că nu a greşit cu nimic faţă de Axa Brâncuşi şi faţă de Ansamblul de la Tg-Jiu.

„În momentul în care am fost de acord să se deschidă acest mini market pe Calea Eroilor, am avut o discuţie la mine în birou cu directorul general de la Carrefour România şi i-am spus de la bun început că locaţia este situată pe Axa Brâncuşi şi că trebuie să respecte anumite reguli, aprovizionarea să se facă noaptea şi să nu depoziteze absolut nimic şi nici vorbă de parcare.

Nu respectă aceste condiţii, o să fim martori cu toţii că într-o zi, două, li se va ridica autorizaţia de funcţionare. “

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   29.08.2014. 04:40


Laurenţiu Ciurel, urmărit penal pentru trei infracţiuni

Procurorii Directiei Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmarii penale fata de inca un inculpat in dosarul Turceni - Rovinari. Astfel, Laurentiu-Dan Ciurel, avand succesiv calitatea de director la Direcția Investiții și ulterior director general și ordonator de credite al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) este urmarit penal eptnru trei infractiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată.

Potrivit comunicatului DNA, prejudiciul cauzat Complexului Energetic Rovinari (CER) prin activitățile descrise se ridică la aproximativ 84 milioane lei.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.08.2014. 16:26


Băsescu: Susţin PMP, Udrea a fost un ministru bun, om pragmatic şi extrem de loial

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că susţine PMP şi că Elena Udrea a fost "un ministru bun" şi este "un om pragmatic, extrem de loial". Băsescu a arătat că a fost un susţinător fără rezerve al PMP, inclusiv în alegerile europarlamentare.

Referindu-se la Udrea, preşedintele a spus, la B1 TV, că a fost un ministru bun, având peste 600 de proiecte, de care "va profita în campanie", şi care a avut "cea mai bună absorbţie pe fonduri europene".

"Este un om pragmatic şi extrem de loial", a spus Băsescu despre Udrea, adăugând: "Este un om foarte hotărât şi cu o rezistenţă incredibilă şi fizică pentru a umbla prin ţară şi la atacuri".

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   20.08.2014. 16:25


Autorităţile din Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova primesc 50 de milioane de lei pentru inundaţii

Autorităţile din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova, zone afectate de inundaţiile recente, vor primi o sumă totală de 50 milioane lei, iar Ministerul Mediului va primi aceeaşi sumă, sub formă de credite de angajament, pentru amenajări hidrologice şi combaterea inundaţiilor.

Alocarea fondurilor a fost decisă în şedinţa de joi a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a precizat că suma de 50 milioane lei pentru cele şase judeţe va fi alocată imediat după aprobarea rectificării în şedinţa de Guvern, aprobare programată tot pentru joi, iar ulterior vor fi alocate fonduri şi pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Ponta a precizat că, la rectificare, Ministerul Mediului va primi 50 milioane de lei sub formă de credite angajamente pentru amenjări hidrologice, proiectul de rectificare prevăzând iniţial o reducere a fondurilor ministerului cu 25 milioane lei.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (1)   31.07.2014. 16:15


Crucea Roşie lansează un apel pentru donaţii în sprijinul celor afectaţi de inundaţii

Crucea Roşie Română lansează un apel pentru donaţii în sprijinul celor afectaţi de inundaţii, oamenii putând dona bani online sau prin sms, precum şi alimente, în mai multe reţele de magazine.

Crucea Roşie Română a trimis joi un transport cu saci de dormit, cizme de cauciuc, pachete alimentare, precum şi pachete igienice către persoanele afectate de inundatii din judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea. Pachetele provin din depozitul central al Crucii Roşii Române.

Crucea Roşie Română îşi propune să asiste victimele inundaţiilor până când va fi depăşită perioada de criză.

Pentru sprijinirea operaţiunilor şi derularea programelor de asistenţă a sinistraţilor pe termen mediu şi lung, persoanele care vor să se alăture acestei campanii pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro, prin sms la nr. 8829 (2 Eur/sms) sau direct în contul deschis la BRD - Agenţia Piaţa Romană: RO90BRDE410SV73263084100.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   31.07.2014. 16:13


Bisericile fac colecte de alimente, apă, produse de igienă şi pături pentru sinistraţi

Patriarhia îndeamnă ierarhii şi preoţii de la parohii şi mănăstiri ca începând de vineri, pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august), pe lângă rugăciunile pentru oprirea ploilor, să organizeze colecte de alimente, apă şi pături pentru sinistraţii din zonele inundate.

Colectele vor fi organizate la centrele eparhiale, protoierii, parohii şi mănăstiri, unde vor fi adunate alimente (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată şi minerală, produse de igienă, pături etc.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   31.07.2014. 16:10