ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate · În curte... cu casa vecinului

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

În curte... cu casa vecinului

O familie din Târgu Jiu s-a trezit în propria ogradă cu bucăţi din peretele casei vecine. Este vorba despre familia Rentea, care locuieşte într-o casă din strada Ana Ipatescu. Cu ai bine de trei săptămâni în urmă, din peretele casei vecine s-au prăvălit cărămizi şi resturi de ciment, care au căzut la câţiva metri de locuinţa familiei Rentea. Imobilul vecinului este vechi de peste o sută de ani, părăsit de ani buni, şi, de mai mulţi ani este un risc pentru toţi cei care trec pe lânga el.

De-a lungul timpului,Paulian Rentea, un întreprinzator ce şi-a deschis o firma cu sediul în casa în care locuieşte, a încercat să cumpere terenul şi construcţia veche, însă nu a reuşit, cel care deţine clădirea, nefiind de acord să vândă. Nici adresele înaintate autorităţilor, în care semnala pericolul prăbuşirii imobilului peste orice om care se afla în apropiere, nu au dus la schimbarea situaţiei.

Casa, veche de peste un secol, pune în pericol membrii familiei Rentea, dar şi pe clientii pe care-i primesc aceştia aici.
“Proprietarul nici nu trece pe aici, nici nu a venit să întrebe ce s-a întâmplat, sau să vadă cum îi cad bucaţi din casă. Suntem în pericol permanent.

Cărămizile care tot cad, la cel mai mic vânt, mi-au distrus deja via pe care o aveam şi mai multe bunuri. In data de 24 mai, după ce s-a pravălit o parte din perete, am chemat Inspectoratul în Construcţii şi pe cei de la Primaria Târgu Jiu.

Cei de la inspectorat, au fost trei inspectori, mi-ai spus că vor rezolva problema în 24 de ore. Nici până în ziua de azi nu i-am mai vazut.

După mai multe săptămâni, cei de la primarie, după ce au mai şi venit la faţa locului şi au văzut cu ochii lor peretele la pământ, mi-au zis să fac ceva scris. Şi uite aşa a trecut o lună şi suntem în continuare în pericol. Properietarul lucrează undeva la un laborator la spitalul din Târgu Jiu, nu comunicam de ani de zile...” a declarat Paulian Rentea.

„E treaba primariei”
Şeful Inspectoratului în Construcţi, Vasile Popescu Purcel a declarat că situaţia îi este cunoscută, dar că, inspectorii nu pot face decât să-l atenţioneze pe proprietarul vechii clădiri. <>, a mai spus şeful de inspectorat.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Targu Jiu spune ca situaţia familiei Rentea este cunoscută: „Am somat proprietarul să vină cu documentaţia pentru demolarea acesti cladiri. Din câte ştiu a facut unele demersuri”, a declarat Ionescu.

Insă, Paulian Rentea a mai precizat că un risc îl reprezintă şi dărâmarea construcţiei: „Eu nu ştiu cum vor proceda, asta în cazul în care se vor lua masuri. Casa este construită dintr-un rând de cărămidă, nu are nici fundaţie, este oricând gata să se prăbuşească. Muncitorii care poate că vor veni ca s-o demoleze, trebuie s-o dărâme cărămidă cu cărămidă, pentru că altfel, va cădea peste ei.

Sper totuşi că cei care se vor ocupa de această problemă, să vină, pentru că oricand peretele poate să cada, ori pe cei din familia mea, ori pe clienţii pe care îi primesc aici...şi nu ştiu cine va fi responsabil atunci”, a mai spus Paulian Rentea.

L.M.

20.06.2007. 22:37


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


3 + 8 =