ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate · „Împăratul“ Sarcină şi-a pus argaţii să alerge pentru obţinerea unui credit salvator

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

„Împăratul“ Sarcină şi-a pus argaţii să alerge pentru obţinerea unui credit salvator

Despre Nicolae Sarcină s-au scris „fluvii“ de cerneală prin ziarele locale şi centrale, părerile jurnaliştilor ca şi ale cetăţenilor fiind deseori împărţite. Mulţi dintre locuitorii municipiului Târgu-Jiu, mai în glumă, mai în serios spun, deseori, că oraşul lui Brâncuşi a devenit oraşul Succes. Sunt destui care îl apreciază pe Sarcină, spunând că patronul Succes plăteşte grămezi de bani ca şi impozit către Primăria Municipiului Târgu-Jiu, însă, uită că sediul central al societăţii este în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Dan Diaconescu a pierdut o mulţime de voturi în Târgu-Jiu atacându-l pe Nicolae Sarcină, iar, în acele momente, mare parte din miile de salariaţi ai firmelor lui „Succes“ au intrat în panică şi, gândindu-se la proverbul „mai rău cu răul decât fără el“ se şi vedeau fără servicii dacă Dan Diaconescu îl va „pune la punct“ pe Sarcină. Grija unui loc de muncă, care nu mai este de găsit în Gorj, ne determină să acceptăm oferte umilitoare pe care în urmă cu mulţi ani nici nu le luam în calcul.

Imperiul Succes dă impresia că nu este chiar atât de solid, chiar dacă, economic vorbind, şi marile companii din Vest apelează deseori la credite bancare, însă, acestea o fac în special pentru modernizări şi extinderi, nu pentru o gură de oxigen.

• False zvonuri despre cumpărarea Rapidului

Presa centrală a speculat săptămâna trecută faptul că omul de afaceri gorjean de care aminteam mai sus ar putea fi unul dintre cumpărătorii clubului de fotbal Rapid, structură sportivă ce întâmpină mari probleme financiare. Ziariştii de la Pandurul au reuşit să ia legătura cu „împăratul Gorjului“, iar acesta le-a declarat că nici nu se pune problema unei astfel de tranzacţii. Sarcină a mai spus că a intenţionat să sponsorizeze echipa Rapid în contrapartidă cu inscripţionarea firmei Succes pe echipamentul jucătorilor, însă, a renunţat la idee pentru că nu a avut cu cine să discute în mod serios problema.

• Mineritul, piatră de moară pentru afacerile lui Sarcină?

Imperiul Succes s-a extins de la an la an şi nici posibilitatea câştigării unor sume de bani prin efectuarea de servicii către sectorul minier şi energetic nu i-au surâs lui Nicolae Sarcină. Afacerile sale în domeniu sunt cunoscute, important este că pentru realizarea acestora a investit sume imense de bani, valori financiare pe care spera să le amortizeze cât mai repede după ce în unele cazuri investiţiile au aşteptat ani buni pentru a începe să producă (vezi speculaţiile privitoare la excavările de la Jilţ).

Problema este că situaţia CEO nu este tocmai una roză, iar firmele lui Sarcină au de aşteptat la rând (oricum mai în faţă) pentru a primii banii pe serviciile efectuate. Tot mai posibila neacordare a primelor de sărbători pentru mineri ar fi un adevărat cuţit înfipt în spatele lui Nicolae Sarcină.Acesta spera la vânzări record la acest sfârşit de an, dar dată fiind situaţia economică a gorjenilor şi eventuala neacordare a unor prime celor de la CEO ar însemna o adevărată lovitură economică dezastruoasă dată de piaţă firmelor „împăratului“. Sarcină s-a extins în toată ţara, a deschis un hipermarket chiar la intrarea în Craiova dinspre Târgu-Jiu şi, mai nou, caută să cucerească Bucureştiul.

Toate aceste date, puse cap la cap dau impresia că imperiul lui Sarcină este ferit de griji, însă, nu este deloc aşa.

• Agitaţie la maxim pentru obţinerea unui împrumut de la Unicredit Ţiriac Târgu-Jiu în ajun de sărbători

Pe surse am aflat că de circa două săptămâni subalternii lui Sarcină de la Târgu-Jiu se agită, nevoie mare, pentru a obţine un credit bancar substanţial de la Unicredit Ţiriac Târgu-Jiu, sucursală bancară care colaborează cu Sarcină în Gorj. Aceleaşi surse ne-au informat că firma Succes încearcă să ipotecheze mai multe bunuri (are de unde, slavă Domnului) sperând că va obţine mult doritul credit.

Este greu de crezut că Sarcină se apucă de investiţii tocmai în pragul sărbătorilor şi sursele care ne informează că banii obţinuţi din credite ar fi imperios necesari pentru plata salariaţilor care şi aşa au ce reproşa patronatului, însă, teama pierderii locului de muncă îi determine să rabde. Nu ar fi nimic ieşit din comun prin solicitarea acestui credit dacă firmele lui Sarcină nu înregistrau, la finele lui 2012 (conform unor publicaţii de specialitate), pierderi de 27 de milioane de euro, pierderi ce s-au transformat în datorii care de atunci până în prezent au mai crescut. Monolitul lui Sarcină are picioare de lut?

Şi alte două societăţi importante din Gorj caută să obţină credite în ajun de sărbători tocmai pentru a efectua plăţile către salariaţi. Culmea, una dintre ele îşi face publicitate într-o veselie pe mai toate posturile de televiziune şi radio din Gorj, în vreme ce nu dispune de lichidităţi pentru plata angajaţilor. Dacă e ordin politic, cu plăcere!

• Aurel MĂCEŞANU

Foto: forbes.ro

13.12.2013. 21:30


Comentarii

anna 10.10.2014. 04:07

-
Salutări de la tine,
Toate tipurile de credite sunt luate la o rată de 3% dobândă
Y zi variază de la un minim la un maxim de € 1.500
€ 10,000,000.00, cu un termen de 30 ani. Deci, dacă vă aflați în nevoie
Gama de un împrumut, vă rugăm să trimiteți cererea dumneavoastră finalizat.
>
SERVICIILE NOASTRE
>
Home Loan
Creditul Auto
Ipoteca
Credite de afaceri
împrumuturi internaționale
creditele de nevoi personale
>
Cerere de credit
>
Nume:
sex:
Varsta:
Adresa Strada:
Status:
țară:
suma necesară
rulați:
telefon:
>
>
E-mail:
annawilliamsloanhome03@gmail.com

vasile 07.10.2014. 05:10

Numai hoti in Romania ,toti vorbim multe si marunte ,dar in final? sunt toti la fel si eu sunt din jud.gorj am fugit, sa fiu sincer din anul 2003 din Romania, cind vin in vacanta stau 3-5 zile ,nu ai ce face ! nu poti sa iei o palma de fraieri cocliti,care mai decare sa fie jmecher ,sarac a devenit Gorjul ,carierele a distrus toata frumusetea ,iar hoti de la guvern a furat milioane de euro,vai de noi ,va doresc o zi buna tuturor !

david 21.01.2014. 20:48

Numai prostii.scrieti.aici,mai.sunteti si olteni,va multumiti cu putin,nu aveti spirit.de lupta,,sunteti saraci.cu duhul.daca apuci tu oltene ca el.hraneste 20000 de familii,,pai voi realizati ca acest jeg isi bate joc de.tot.ce.este omenesc,,,umilind oamenii,,,,fortindui,,prin mijloace pe muritori,sa faca credite.pe.spatele oamenilor,,oare nu se intreaba.cineva,vei apuca sa.duci pina la.capat achitarea,,,,intrebati bai oltenilor cum zeci.de case si paminturi au foat luate cu japca de acest mason,cum le inventa pierderi in gestiune de cite 300 mil.pe.schimb,ca sa poata sa le ia mostenirea sau alte bunuri,,,mai ne numim.si olteni,si apreciati ce.face acest stirv,acest bucatar,,,credeti.ca nu era nimeni sa investeasca in gorj?ba da,dar observati si voi,,sa schimbat.din partid in partid in functie de culoarea politica ptr a.fi protejat,,cum.puteti sustine astefel de.,,curve,,oamenilor,,mai trezitiva pina nu va ia si pampersul,,rusinos,,josnic,,de multe ori imi este rusine ca sunt oltean,,,

alyn 10.01.2014. 18:04

peste tot e asa in succes are niste salarii d tot rahatu el traiieste k salariu asta

dan 06.01.2014. 08:16

acesta este un nemernic care a distrus gorjul pacat de gorjeni 6

wd tot 02.01.2014. 22:33

la ocna

ciobo 24.12.2013. 22:23

Gogule !Cat mai mintiti ma? Oamenii lui Sarcina sunt viermi care se tarasc pe fata pamantului de atata foame.

gogu 23.12.2013. 20:28

sarcina da mincare la peste 20.000 de oameni plus la familiile acestora.cei care comentati negativ sunteti niste invidiosi.

virgil 17.12.2013. 14:00

Trebuie terminat acest producator de bani pt campaniile electorale ale PSD-ului! Oricine o sa vina in Gorj cu preturi asemanatoare, chiar cu salariul minim dar cu program normal de lucru o sa -i ia toti profesionistii fostului ospatar!

flori89@yahoo.com 17.12.2013. 11:29

bravo

florin 16.12.2013. 22:48

Din pacate tot ce se intampla in orasul nostru este josnic.Sant un targujian plecat in afara tari de foarte mult timp,si de fiecare data cand ajung acasa constat caci acest SUCCES isi intinde tentacolile ca o caracatita peste tot ceeace inseamna industrie a orasului Targu Jiu si in tot judetul Gorj.Ma intreb mereu dece nu gasimun investitor strain care sa aduca bani in orasul nostru si sa scuota in evidenta vauorile orasului nostru.Dar raspunsul poate fi dat doar de autoritatiile locale care nu interesul sa lase pe nimeni sa se dezvolte in oras fara sa fie prieten sau sustinator al PSD.Se vede caci Sarcina este foarte iubit acolo sus.

genovezu 16.12.2013. 21:56

Cei care muncesc la fabrica de paine a lui Sarcina sunt tratati mizerabil,aproape de sclavie!!!

dani 16.12.2013. 09:38

orasul lui brancusi e orasul guvernantilor si parlamentarilor romaniei care au distrus toata industria din gorj , intrun singur nume succes unde fraierii muncesc pe mai nimik , ca au avut grije ca somerii sa fie multi sa aiba de unde alege numa ca un om format si profesionist nu poate fi inlocuit de unul care se pricepe la toate

claudiu 15.12.2013. 08:58

Eu stiam ca are sediul in Balta-Runcu, dar firma e radiata din registrul comertului cu data de 29.11.2013(date furnizate de pe site-ul oficial al onrc)!!! Si mai important este ca daca cumperi din magazinele succes ti se emite bon fiscal pe societatea radiata. Eu stiu ca este infractiune, dar la noi merge. In legatura cu creditarea sunt total de acord ca este foarte necesara pentru dezvoltarea unei firme si nu numai.

pvm 14.12.2013. 18:04

sarcina demolatorul gorjului, la puscarie

Alin 14.12.2013. 16:51

Poate s-a terminat "succesul" domnului Sarcina

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 6 =