ZiarulGorjului.ro Anul VI *  
Email: office @ ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Actualitate

Menu:


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next Gen

ULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

Legea lui Dragnea care elimină 102 taxe nefiscale, votată în unanimitate. Taxele radio-TV se elimină până la urmă, plenul a votat propunerea şefului PSD

Proiectul de lege al sefului PSD Liviu Dragneaa de eliminare a 102 taxe nefiscale a fost votat marti in unanimitate de Camera Deputatilor, cu tot cu eliminarea taxelor pentru radioul public si televiziunea publica.
Dragnea a cerut in plenul Camerei Deputatilor sa se pastreze pana la urma aceasta prevedere din proiectul sau de lege, dupa ce luni comisia de buget votase in unanimitate ca aceasta taxa sa ramana in vigoare. Proiectul lui Dragnea a fost vota cu 225 voturi "pentru" si niciun vot "impotriva", desi, in ceea ce priveste taxa radio-TV, liberalii s-au declarat impotriva.

Intre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Deputatul Andreea Paul a afirmat ca in ansamblu legea este buna, insa a criticat eliminarea taxei radio-tv, despre care afirmase cu putin timp inainte ca "pune pumnul in gura Radioului si TV" si a afirmat ca PNL ia in calcul atacarea la Curtea Constitutionala a legii.

"Vom face toate demersurile pentru salvarea libertatii de exprimare a mass-mediei publice si a garantarii autonomiei lor. Vom uza de ele. Articolul 35 din Constitutie garanteaza autonomia Televiziunii si Radioului public. Se spune explicit in Constitutie ca noi avem obligatia - Parlament si Guvern - sa le respectam. Or, ce face astazi PSD incalca grav Constitutia. Vom lua in calcul si aceasta analiza, dar aici juristii trebuie sa se exprime" , a declarat ea la Palatul Parlamentului.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   25.10.2016. 05:34


Produsele ecologice contrafăcute pot fi depistate prin trei elemente de pe etichetă

Bioagricultorii au dezvăluit, sâmbătă, la Cluj Napoca, că un produs ecologic poate fi identificat prin trei elemente de pe etichetă, recomandând cumpărătorilor să le verifice de fiecare dată pentru a nu achiziţiona produse falsificate care îi pot pune în pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pe orice etichetă de produs ecologic se găsesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifică dacă este bio. Astfel, avem sigla <> (agricultură ecologică), iar sub ea se află un număr, care este cel al producătorului şi se găseşte înregistrat în baza de date a Ministerului Agriculturii. Apoi avem pe un fond verde o frunză stilizată cu stelele UE, care indică faptul că este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspecţie şi certificare a produsului bio", a spus preşedintele Asociaţiei Bioagricultorilor din România ”Bioterra”, Nagy Miklos.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.10.2016. 06:41


Salvamontiștii avertizează cu privire la ascensiunile la altitudine în masivele Parâng, Vâlcan și Godeanu


Salvamontiștii gorjeni avertizează cu privire la ascensiunile la altitudine în masivele Parâng, Vâlcan și Godeanu, afirmând că acestea nu sunt recomandate din cauza condițiilor meteo nefavorabile , a declarat marți, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

El a precizat că toate traseele turistice montane sunt încă deschise și le recomandă turiștilor să fie echipați corespunzător în cazul în care vor urca pe munte.

"Zăpada căzută nu este foarte mare, între 5 și 30 de centimetri pe alocuri, traseele montane sunt încă deschise, dar salvamontiștii gorjeni avertizează că pentru masivele Parâng, Vâlcan, Godeanu, versanții sudici nu sunt recomandate ascensiunile la altitudine, întrucât vremea se anunță foarte rea, urmează ploi în următoarele zile și la altitudine cu siguranță că aceste ploi se vot transforma în polei și în strat de zăpadă depusă, deci ascensiunile ar trebui făcute cu echipament specific de iarnă, dar condițiile, repet, nu sunt bune, întrucât vremea este nefavorabilă excursiilor montane.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   22.10.2016. 06:14


Se schimbă factura de energie electrică!

Incepand cu luna martie 2016, clientii casnici neeligibili1 vor primi factura de energie electrica, intr-un nou format2 , unic la nivel national, impus tuturor furnizorilor de energie electrica de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Aceasta schimbare nu presupune un efort suplimentar din partea clientilor, furnizorul de energie electrica adaptandu-si sistemul de facturare la cerintele legale.
Facturile care vor fi transmise incepand cu luna martie 2016 vor avea urmatoarele caracteristici:
-vor avea un format simplificat - pe prima pagina clientii vor avea la indemana principalele informatii de care au nevoie (despre furnizor, despre locul de consum – atat adresa locului de consum, cat si cea la care primeste facturile, valoarea facturii si din ce este ea compusa, perioada facturata, data scadentei, numarul de telefon la care se poate transmite indexul autocitit), iar in paginile urmatoare va avea la dispozitie detalii despre energia facturata si alte componente reglementate legal
-vor ajuta clientul sa platesca atat cat consuma – in cazul in care clientul transmite in perioada mentionata pe factura, la numarul 0800 500 500 indexul autocitit, urmatoarea factura va fi emisa conform indexului comunicat de acesta. In luna in care are loc citirea contorului de catre operatorul de distributie, aceasta are prioritate asupra indexului autocitit transmis de client.
In plus, un alt element de noutate este faptul ca in mediul urban clientii casnici neeligibili vor primi factura de energie electrica lunar, iar in mediul rural, clientii casnici neeligibili vor avea incluse pe factura si alte taxe reglementate legal pentru o evidenta mai clara a facturilor primite. Stabilirea cantitatii de energie facturate si frecventa platilor Cantitatea de energie facturata este in continuare stabilita prin conventia de estimat sau prin transmiterea indexului autocitit pentru lunile in care contorul nu este citit de catre operatorul de distributie, iar o data la trei luni in mediul urban, respectiv o data la sase luni in mediul rural are loc citirea contorului de catre personalul specializat al operatorului de distributie.

   Scrie Comentarii (0)   24.02.2016. 09:41


Victor Ponta: Nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre.Alții au considerat că merită acest lucru

"Era momentul în care trebuia să demisionez. Din multe motive, dar unul singur pe care îl pot rezuma într-o frază care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva. A spus aşa: "A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta". Cei care doreau schimbarea guvernului erau dispuși și la propriu, dar și la figurat să calce pe cadavre. Eu sunt un om construit altfel și nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre. Alții au considerat că merită acest lucru", a spus Victor Ponta. (Tv Sud.ro)

   Scrie Comentarii (0)   22.12.2015. 11:58


Laurențiu Ciurel, demis


   Scrie Comentarii (0)   05.12.2015. 07:21


Preţul electricităţii va scădea de la 1 ianuarie. Gazele se vor ieftini cu începere de la 1 iulie 2016Preţul electricităţii la consumator va scădea cu 5-6% la 1 ianuarie, după reducerea tarifelor de distribuţie şi a bonusului de cogenerare, iar gazele se vor ieftini cu începere de la 1 iulie 2016, a declarat joi, 26 noiembrie, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.

"Tarifele la energia electrică vor scădea de la 1 ianuarie proporţional cu scăderea tarifelor de distribuţie din cadrul preţului final. Tariful de distribuţie va scădea cu un procent între 8 şi 10%, ceea ce va genera în factura finală o scădere de 3-5%. De asemenea, va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a preţului de 5-6%, începând cu 1 ianuarie", a afirmat şeful Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   27.11.2015. 12:12


Ziua Brancuşi, sărbătoare naţionala. Legea a fost promulgată


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 27 noiembrie, legea prin care data de 19 februarie este declarată Ziua Brancuşi ca sărbătoare naţională. Potrivit legii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza sau sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

   Scrie Comentarii (0)   27.11.2015. 11:38


ANTREPRENORIATUL – OPȚIUNE DE CARIERĂ VIABILĂ PENTRU TINERII ROMÂNI CU IDEI DE AFACERI PRACTICE

Junior Achievement România a organizat la Târgu Jiu pe 12 și 13 noiembrie cel de-al patrulea eveniment Innovation Day, dedicat antreprenoriatului și carierei, implicând peste 230 de participanți din județele București, Gorj, Olt și Vâlcea (profesori, elevi de liceu, profesioniști din mediul de afaceri și antreprenori). Evenimentul educațional, parte a proiectului ”De la Firma de Exerciţiu la Firma Reală. Prin antreprenoriat aduci valoare și locuri de muncă în comunitatea ta”, le-a oferit participanților prilejul de a identifica modele de antreprenoriat, soluții și potențiale parteneriate cu companii pentru susținerea firmelor de exercițiu și a programelor de practică antreprenorială din școală.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   18.11.2015. 10:40


DNA: Toni Greblă a continuat activitatea infracţională şi după percheziţiile la ferma acestuia

Toni Greblă, reţinut pentru fapte de corupţie, a continuat activitatea infracţională şi după percheziţiile făcute la ferma acestuia, iar în perioada februarie - martie a încercat să preconstituie un contract simulat de vânzare-cumpărare, pentru a putea să vândă animalele din fermă, potrivit DNA.

Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus reţinerea lui pe Toni Greblă pentru 24 de ore, începând de marţi, ora 11.35.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   10.03.2015. 17:10


Georgică Cornu, reţinut în dosarul de evaziune cu prejudiciu de 9 milioane de euro

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reţinut, marţi seară, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în urma percheziţiilor care au avut loc în dosarul cu un prejudiciu de nouă milioane de euro, în acelaşi caz fiind reţinuţi alţi 14 suspecţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cursul serii de marţi, procurori din cadrul Tribunalului Mehedinţi au emis ordonanţă de reţinere pe numele omului de afaceri Georgică Cornu, acesta urmând să fie prezentat, miercuri, Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   10.03.2015. 17:05


Reîncep lucrările la Transalpina

Lucrările de reabilitare a DN 67C Transalpina vor fi reluate în perioada următoare, a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Potrivit acestuia, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a fost de acord să pună la dispoziţie fondurile necesare lucrărilor de consolidare a zonelor în care există pericol de căderi de pietre de pe versanţi.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   13.02.2015. 08:22


<< Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 95] Pagina următoare > Ultima pagină >>