ZiarulGorjului.ro Anul VI *   Director editorial: Aurel Macesanu  
Telefon: 0784 94 64 64, Email: aurel.macesanu@ziarulgorjului.ro  
  Prima pagină · Comunicate

Menu:


PARTENERI



Casa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport








Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj






Next Gen

ULTIMA ORA

Sarcină revine la Pandurii

  Toate stirile
COMUNICATE

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

  Toate comunicatele
LIVE WEBCAM
WEBCAM LIVE - CAMERE LIVE - Ziarul Gorjului   Coloana Infinitului
  Craiova
  CV - Fantana Arteziana
  Sibiu

Sport in Gorj RSS Display


ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

Miercuri, 11 decembrie a.c., un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Mobil a executat o misiune de prevenire și combatere a faptelor antisociale în zona de competență, depistând la un magazin situat pe raza localității Turceni, articole pirotehnice de diferite tipuri și plase monofilament.

Astfel, numita B.R.C., de 35 ani, domiciliată în Turceni, fără antecedente penale, pe timpul exercitării atribuțiilor de lucrător comercial, deținea la punctul de lucru și oferea spre comercializare un număr de 2820 petarde de diferite tipuri și dimensiuni precum și 4 setci cu lungimea de 100 metri, fiecare și 43 de plase monofilament tip ,,parașută”.

Articolele pirotehnice, plasele monofilament și setcile au fost confiscate, urmând a se preda petardele la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Gorj iar plasele monofilament și setcile urmează să fie depuse în Camera de Corpuri Delicte a inspectoratului.

În baza art. 214 Cod de procedură penală, jandarmii au întocmit persoanei depistate, actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deținerea și comercializarea uneltelor de plasă tip monofilament” faptă prevăzută de prevederile din O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de prevederile din Legea nr. 26 din 1995 privind regimul materiilor explozive.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

   Scrie Comentarii (0)   12.12.2013. 21:02


FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Gorj reaminteste contribuabililor ca pana vineri, 20 decembrie 2013 inclusiv, dupa caz trebuie depuse la Fisc:

Notificarea privind aplicarea/ incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare, formularul 097.Se depune de către persoanele impozabile înregistrate conform art. 153 şi care se află înscrise în „Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare” a căror perioadă fiscală este luna şi care au depăşit cifra de afaceri de 2.250.000 lei în luna noiembrie 2013. Reglementare: OPANAF nr. 1.529/2012;

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2013, formularul 100. Reglementare: OPANAF nr. 1950/2012; Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar pentru obligaţiile aferente lunii noiembrie 2013,formular 112, Reglementare: OMFP nr. 1.045/2012;

Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2013, formularul 300. Reglementare: art. 156^2 Cod Fiscal; OPANAF nr. 1.790/2012.

Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formularul 301, pentru contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153^1 Cod Fiscal şi care au efectuat: achiziţii intracomunitare în luna precedentă, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum şi pentru contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.Reglementare: art. 156^3 Cod Fiscal; OPANAF nr. 30/2011;

Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, formular 307,.Se depune de către persoanele impozabile: pentru operaţiunile prevăzute la art. 128 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal; pentru ajustarea TVA de către locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achiziţionate printr-un contract de leasing, dacă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc după scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului în baza prevederilor art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal; pentru ajustarea TVA de către persoana impozabilă pentru care înregistrarea în scopuri de TVA a fost anulată conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau lit. g) din Codul Fiscal, care nu a efectuat ajustările de taxă conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul Fiscal în ultimul decont depus înaintea scoaterii din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA sau care a efectuat ajustări incorecte. Reglementare: art. 156^3 Cod Fiscal; OPANAF nr. 2.223/2013;

Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de tva a fost anulat conform art.153, alin.(9), lit.a)-e) din Codul Fiscal, formular 311. Se depune de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal şi care efectuează în perioada în care nu au cod valid de TVA livrări de bunuri/prestări de servicii şi/sau achiziţii de bunuri şi/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adăugată.

Reglementare: OPANAF nr. 2.224/2013; Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/ prestarile intracomunitare pentru obligaţiile de declarare aferente operaţiunilor desfăşurate în luna noiembrie 2013, formular 390 VIES. Reglementare:art. 156^4 Cod Fiscal; OPANAF nr. 76/2010; Declaratia informativa privind livrarile/ prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operaţiunilor desfăşurate în luna noiembrie 2013 de către plătitorii de TVA cu perioadă fiscală lunară. Reglementare: OPANAF nr. 3.596/2011.

Marin CIUMAG
Şef administraţie

   Scrie Comentarii (0)   12.12.2013. 20:55


FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

În atenţia tuturor contribuabililor: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor fiscale aferente lunii noiembrie!

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj reaminteşte contribuabililor că, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2012, a fost completată Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, în sensul că, după art. 111, a fost introdus art. 111¹.

Astfel, potrivit art. 111¹, creanţele fiscale pentru care, potrivit Codului Fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente şi se declară până la data de 21 decembrie.

Prin urmare, întrucât în acest an, 21 decembrie este zi nelucrătoare, creanţele fiscale aferente lunii noiembrie sunt scadente şi se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie, respectiv până la 20 decembrie a.c. inclusiv.

Marin CIUMAG
Şef administraţie

   Scrie Comentarii (0)   12.12.2013. 20:51


DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Biroul Teritorial Tg-Jiu din cadrul Serviciului Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză complexă având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie (dare, luare de mită, trafic de influenţă) de către inspectori principali și lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Gorj, directori ai unor şcoli de şoferi şi instructori auto, în legătură cu favorizarea a peste 70 candidaţi la promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere în perioada 2012 – 2013.

Potrivit probatoriului administrat până în acest moment procesual a rezultat că, în perioada 2012 – 2013, instructori ai unei Şcoli de şoferi au creat în rândul cursanţilor şcolii de şoferi convingerea că au relaţii şi influenţă la nivelul lucrătorilor de poliţie din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Gorj şi îi pot sprijini în promovarea examenului pentru obţinerea permisului în schimbul unor sume de bani despre care au lăsat să se înţeleagă că vor fi date examinatorilor.

Lista candidaţilor care doreau să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere "contra cost" era comunicată instructorului, iar sumele de bani (de regulă câte 200 de euro) erau predate examinatorilor, în parte, anterior examenului, iar restul după proba practică. O altă modalitate a constat în achitarea contravalorii unor bunuri solicitate de lucrătorii de poliţie ori prestarea pentru aceştia a diverse servicii (de transport, etc.)

Ajutorul acordat de examinatori candidaţilor la proba practică se realiza fie prin testarea pe o durată redusă (mult sub minimul de 25 min./candidat prevăzut pentru categoria „B” amatori, de art.19 din Ordinul M.A.I. nr.268/08.12.2010) pe un traseu facil (centură sau alte sectoare de drum public ce nu prezintă elemente care să pună în dificultate candidatul şi să atragă depunctarea acestuia) şi fără solicitarea efectuării altor manevre (mers înapoi, întoarcere, parcare, depăşire, etc.), fie prin acţionarea comenzilor autovehiculului (pedală frână, manevrare volan, etc.) de către examinator, în situaţiile în care se impuneau (pietoni aflaţi pe trecere, pericol de impact cu alte autoturisme, risc de coliziune cu alte obstacole precum bordură, stâlp, gard, etc.) fără depunctarea candidaţilor.

În cauză au fost efectuate percheziţii. Precizăm că, în această cauză procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A., I.G.P.R. şi D.I.P.I.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

   Scrie Comentarii (0)   05.12.2013. 21:58


JANDARMERIE:Precizare

Ca urmare a unor interpretări eronate a aspectelor dezbătute de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice constituită la nivelul municipiului Tg-Jiu, publicate de către reprezentanți ai mass mediei locale, compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul din cadrul Inspectoraului de Jandarmi Judeţean Gorj a fost împuternicit să transmită următoarele:

Legea 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, prevede că declarația scrisă a organizatorilor adunărilor publice se depune cu cel puțin 3 zile înainte de data desfășurării acestora la primăria municipală pe al cărei teritoriu urmează ca aceasta să se desfășoare.

Membrii comisiei de avizare constituită la nivelul Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu au constatat neîndeplinirea acestei obligații de către organizatorul adunării publice, motiv pentru care prin decizia primarului, se comunică în scris motivele interzicerii adunării publice.

În situația în care se va organiza o adunare publică nedeclarată, neînregistrată sau interzisă, potrivit prevederilor legale din Legea 60 din 1991, acest lucru constituie contravenție precum și participarea la astfel de adunări publice.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Tg-Jiu, 04.12.2013

   Scrie Comentarii (0)   04.12.2013. 19:00


UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Punct de vedere al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu

Faţă de articolele cu titlurile „Porno studenţesc – sex oral cu spectatori la party-ul bobocilor de la UCB” şi „Party porno după Balul Bobocilor al UCB. Studenţii, protagoniştii unei orgii sexuale cu două stripteuse” apărute marţi, 03.12.2013, în cotidianul „Gorj Domino”, postat de doamna Neli Matei, respectiv în săptămânalul „Scandal de Gorj”, sub semnătura domnului Adrian Iovan, facem următoarele precizări:

Balul Bobocilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizat de Asociaţia Studenţilor din U.C.B. Târgu-Jiu s-a desfăşurat în data de 21.11.2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu-Jiu, în condiţii decente.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se dezice de orice implicare în organizarea vreunei petreceri private ulterioare şi dezavuează comportamentul anumitor studenţi care în niciun caz nu reprezintă comunitatea academică.

Totodată, considerăm neonorantă prezentarea atât pentru instituţia de învăţământ superior, cât şi pentru publicaţii. Este vorba despre modul oarecum tendenţios în care se utilizează numele Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în articolele „Porno studenţesc – sex oral cu spectatori la party-ul bobocilor de la UCB” şi „Party porno după Balul Bobocilor al UCB. Studenţii, protagoniştii unei orgii sexuale cu două stripteuse”, care pe lângă conţinutul care nu are de-a face cu latura academică, mai prezintă şi anumite fotografii indecente.

Considerăm că o astfel de prezentare reprezintă o desconsiderare la adresa Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu

Târgu-Jiu – 03 Decembrie 2013

   Scrie Comentarii (0)   03.12.2013. 18:14


Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

Pe 3 decembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, a fost anunțată inaugurarea Filialei Oltenia a Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson, filială care va funcționa la Târgu-Jiu. La lansare au luat parte Dan Răican, președintele Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson și Nicolae Dobrotă, președintele noii filiale și personalități ale vieții politice și administrative a județului Gorj. Evenimentul organizat de compania de comunicare medicală Houston NPA a fost găzduit de Hotelul Brâncuși din Târgu-Jiu. La conferința de lansare s-a discutat despre: rolul asociației de pacienți, problemele medico-sociale ale persoanelor cu boala Parkinson, accesul la tratament, încurajarea voluntariatului la nivelul comunității locale, metode noi de diagnostic în boala Parkinson, importanța unui program particularizat de kinetoterapie pentru pacienții cu boala Parkinson.

„Vrem să fim un sprijin și un reprezentant al celor 72.000 de bolnavi cu maladia Parkinson din România. În acest moment, asociația are peste 950 de membri, motiv pentru care am simțit necesară deschiderea de filiale locale. Prima filială locală este cea din Oltenia. Îl cunosc foarte bine pe domnul Dobrotă, este un om foarte inimos, foarte dedicat muncii cu pacienţii, așa că, la iniţiativa dânsului, am decis să creăm acest grup de suport pentru pacienţii din Oltenia.” a mărturisit Dan Raican, preşedintele Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, care a rostit, de asemenea, crezul asociației: „Te poţi simţi singur și deznădăjduit, abătut și trist, dar niciodată învins. Poţi pierde, poţi greși, poţi suferi, dar nu te gândi să abandonezi. Amintește-ţi atunci când e nevoie că ești puternic, că sunt lucruri pe care nimeni nu le poate face mai bine decât tine. Strânge din dinţi, spune-i copacului de lângă tine ce te doare, învaţă de la el să rămâi în picioare și întoarce-te înapoi la viaţă.”

„Sper ca starea de sănătate să îmi permită să mă implic cât mai mult în această asociaţie, sper să facem numai lucruri bune pentru toţi pacienții cu boala Parkinson la nivelul Olteniei și rog toate asociaţiile de pacienţi de la nivelul Olteniei să ne unim forţele și să fim o voce în România.” a precizat Nicolae Dobrotă, preşedintele Filialei Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson.

„Sunt alături de Houston NPA în ceea ce reușesc ei să facă pentru pacienţii din România și din judeţul Gorj. Mă bucur foarte mult că reușim să aducem oameni de valoare la Târgu-Jiu, cum este domnul Răican, un om excepţional. Voi fi alături de pacienţii cu boala Parkinson, mă voi specializa în această afecţiune, pentru că îmi doresc să lucrez cu acești bolnavi. Îi mulţumesc din suflet lui Dan Răican pentru iniţiativa de a aduce asociaţia la Târgu-Jiu și îi doresc mult succes domnului Dobrotă.” a declarat ktp. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

„E un motiv de bucurie pentru noi că municipiul Târgu-Jiu și judeţul Gorj sunt gazda unui astfel de eveniment, ceea ce dovedește încă o dată deschiderea pe care nu numai administraţia judeţeană sau administraţiile locale o au atunci când vine vorba de problemele semenilor noștri, ci putem vorbi de deschiderea unor oameni de bine, deschiderea unor suflete care doresc să sprijine segmente sociale sau segmente cu probleme medicale care nu-și găsesc sprijinul acolo unde și-ar dori.” susține Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

La conferință au participat, de asemenea, reprezentanți ai structurilor administrative locale: Dr. Ana Băleanu, Președinte Colegiul Medicilor Gorj, Dr. Daniel Bondoc, Președinte CAS Gorj, Dr. Nicoleta Manu, manager Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, Dr. Mihai Moisescu, Președintele Asociației Medicilor de Familie Gorj, Dr. Eugenia Cristina Căliman, Director Medical Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Totodată și-au manifestat suportul față de noua filială a Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson reprezentanți ai celorlalte asociații de pacienți din județul Gorj.

Partenerii asociației care au susținut lansarea noii filiale: Hotelul Brâncuși din Târgu-Jiu, Centrul de Recuperare Larymed.

Despre Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson:

Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson este singura organizaţie non-guvernamentală din România care apără drepturile şi interesele celor peste 72.000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson la nivel naţional. Proiectele Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson urmăresc să creeze o punte de legătură între pacienţii diagnosticaţi cu boala Parkinson, familiile şi îngrijitorii lor, membrii echipei medicale care se ocupă de tratarea acestei afecţiuni, autorităţile din domeniul sanitar şi jurnaliştii care acoperă subiecte de sănătate.

Obiectivele asociaţiei sunt:


• Informarea corectă a persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson privind accesul la tratament, navigarea în sistemul sanitar, drepturile medico-sociale ale pacienţilor, cele mai recente noutăţi ştiinţifice în domeniu;
• Încurajarea unei comunicări eficiente medic-pacient-îngrijitor;
• Susţinerea intereselor pacienţilor în faţa autorităţilor din domeniul sănătăţii;
• Susţinerea dezvoltării profesionale a specialiştilor în boala Parkinson la nivel naţional; Crearea şi dezvoltarea filialelor locale și a grupurilor de suport pentru pacienţi.

Datele de contact ale filialei Oltenia: Târgu-Jiu, Strada Minerilor, bloc 9, scara 2, et. 4, ap. 49, dobrotanicolae18@yahoo.com, 0768.931.791. Grupul de suport din cadrul filialei va funcționa la Centrul de Zi Christian din Târgu-Jiu.

   Scrie Comentarii (0)   03.12.2013. 18:10


JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

Vineri, 29 noiembrie a.c., cu prilejul Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, s-a organizat şi desfăşurat o adunare festivă în cadrul căreia doi ofiţeri și șapte subofiţeri jandarmi au fost avansaţi în grad, toţi înaintea expirării stagiului minim.

Cei nouă jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, au fost avansaţi în grad pentru rezultate foarte bune obţinute în activitatea profesională, avansările realizându-se prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne.

De asemenea pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu au mai fost recompensaţi cu acordarea unei distincții de serviciu și mulțumiri un număr de cinci jandarmi dintre care trei ofițeri și doi subofițeri prin Ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române iar cu mulţumiri şi felicitări au fost recompensaţi un număr de 220 de cadre militare și personal contractual din unitate, prin Ordin al inspectorului şef.

În continuarea adunării festive au fost prezentate mesajul inspectorului general adresat jandarmilor cu prilejul Zilei Naționale, material privind importanța Zilei Naționale – 1 Decembrie, ulterior fiind premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive organizate la nivelul unităţii, în luna noiembrie sub titulatura Cupa 1 Decembrie la tenis de masă și șah aceștia fiind recompensați cu diplome și medalii aniversare.

Duminică, 1 Decembrie a.c., la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, jandarmii gorjeni vor fi la datorie și vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul activităților festive organizate în municipiile Tg-Jiu și Motru și localitățile Rovinari, Bumbești Jiu și Tg-Cărbunești, participând și la ceremonialul militar în municipiul Tg-Jiu cu garda port drapel și o subunitate de onor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

   Scrie Comentarii (0)   29.11.2013. 22:16


JANDARMERIE: In memoriam Sublocotenent post mortem George Macriş Răzvan

EROU JANDARM

Astăzi, 13 noiembrie a.c., s-au împlinit 13 ani, de când eroul sublocotenent post mortem George Răzvan Marchiş, pe timpul unei misiuni și-a pierdut viaţa la un eveniment tragic petrecut la o discotecă din Municipiul Tg-Jiu.

În amintirea eroului jandarm, an de an se desfășoară la reședința unității slujbe religioase, fiind păstrate momente de reculegere şi sunt depuse coroane de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea interioară a instituției și jerbe de flori la placa comemorativă dispusă în Municipiul Tg-Jiu.

Eroul jandarm nu va fi uitat niciodată de colegii jandarmi gorjeni, care îl vor cinsti întotdeauna, printre jandarmii activi, regăsindu-se și foști colegi de armată ai eroului. În amintirea eroului, în Muzeul unității, este realizat un fotodocumentar, prin care sunt exemplificate detaliile tragediei petrecute în 10 noiembrie 2000.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE:

În ziua de 10.11.2000, în jurul orei 23.00, George Marchiş Răzvan–militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu-Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist - jandarm, au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng.

La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Acesta fost internat la Spitalul Municipal Tg-Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost transferat la Spitalul Craiova, pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat.

Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem prin Ordin al Ministrului de Interne din data de 13.11.2000.
Pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Tg-Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu, Titlul de ,,CETĂŢEAN DE ONOARE”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

   Scrie Comentarii (0)   13.11.2013. 20:58


JANDARMERIE: Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, sărbătoriţi la Târgu Jiu

În 08 noiembrie, a.c., la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a fost organizată o activitate prilejuită de ziua Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil - Patronii Spirituali ai Jandarmeriei Române. Activitatea a inclus prezentarea mesajului conducerii Jandarmeriei Române adresat jandarmilor gorjeni, prezentarea materialului privind semnificaţia zilei de 08 noiembrie și a unor mesaje transmise unității.

În unitate, a fost organizat și un ceremonial religios la care a participat personalul din comandamentul unității și a fost depusă o coroană de flori la monumentul eroului jandarm sublocotenent post mortem Marchiș George Răzvan amplasat în curtea interioară a instituției.


Informaţii suplimentare:

Jandarmeria Română a ales drept patroni spirituali ai Armei pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil – conducătorii oștilor cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate, împotriva răului şi a necinstei, iar această zi este sărbătorită an de an în unitatea noastră, prin activităţi şi ceremonie religioasă.

Dacă în fiecare an la data de 3 aprilie, se sărbătoreşte înfiinţarea Jandarmeriei Române, la 8 noiembrie este marcată o zi la fel de importantă: Ziua patronilor spirituali ai Armei, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Aşa cum arhanghelii şi îngerii luptă permanent pentru ca oamenii să fie liniştiţi şi păziţi de duhurile rele, tot astfel şi jandarmii veghează zi şi noapte la siguranţa cetăţenilor prin activităţile specifice.

Pe parcursul celor peste 163 de ani de existenţă, Jandarmeria Română i-a avut drept patroni spirituali pe Sfântul Gheorghe, Sfinţii Constantin şi Elena şi, începând cu anul 1940, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, l urăm în numele jandarmilor gorjeni sănătate, împliniri şi tradiționalul „La Mulţi Ani!”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

   Scrie Comentarii (0)   08.11.2013. 18:23


Suspecţi ai infracţiunii de furt calificat, reţinuţi de poliţişti

În data de 27.02.2013, orele 01:05, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de P.M., cu privire la faptul că la reţeaua de telefonie situată între satele Ţânţăreni şi Căpinteni, judeţul Gorj, a apărut o semnalare de deranjament, fiind posibilă sustragerea cablului telefonic.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul subunităţii care a efectuat cercetarea locului faptei, constatând că din reţeaua aeriană de cablu telefonic situată pe raza satului Floreşti, comuna Ţânţăreni, judeţul Gorj, a fost tăiat şi sustras aproximativ 150 metri liniari.
Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, a fost identificat, T.L.I., de 18 ani, comuna Ţînţăreni, sat Floreşti, judeţul Gorj, care se afla la domiiliul său împreuna cu, S.M.P., de 20 şi T.L.I., de 18 ani, ambii din comuna Ţînţăreni, sat Floreşti, judeţul Gorj, în timp ce ardeau mantaua de protecţie de la cablul telefonic. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 – 209 din C.P.
În data de 27martie a.c., în urma continuării cercetărilor, faţă de S.M., de 20 ani şi T.L., de 18 ani, ambii din localitatea Ţînţăreni, sat Floreşti, judeţul Gorj, s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj, urmând ca în data de 28.03.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

   Scrie Comentarii (0)   28.03.2013. 14:49


Arestat pentru viol asupra unei minore

În data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au fost sesizaţi prin 112, de D.M., de 36 ani, din Târgu-Jiu, Judeţul Gorj, cu privire la faptul că fiica sa, C.Ş.A., de 15 ani, a plecat de la domiciliu în seara zilei de 26 martie a.c., în jurul orelor 17.00., pentru a alerga în Parcul ,,Coloana Infinitului’’, din municipiu, unde a fost acostată de un tânăr care a condus-o în strada Revoluţiei din municipiu, la un bloc de garsoniere, iar prin acte de violenţă a întreţinut raporturi sexuale cu acesta împotriva voinţei sale.
Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că minora în vârstă de 15 ani, a plecat de acasă în seara zilei de 26 martie a.c., pentru a se întâlni cu fostul prieten de care se despărţise de cca. două săptămâni. Cei doi s-au întâlnit în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, de unde împotriva voinţei acesteia, fostul prieten, S.A., de 19 ani, din Localitatea Tetila Bumbeşti-Jiu, Judeţul Gorj, a urcat-o într-un taxi, si a dus-o la locuinţa unui prieten unde prin exercitarea de acte violenţă a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele agresorului, ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate, urmând a fi prezentat în data de 28 martie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

   Scrie Comentarii (0)   28.03.2013. 14:48


<< Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 73] Pagina următoare > Ultima pagină >>