w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Ultima ora · Pregătirea privatizărilor Hidroelectrica și CE Oltenia, printre prioritățile Ministerului Energiei

Pregătirea privatizărilor Hidroelectrica și CE Oltenia, printre prioritățile Ministerului Energiei

Ministerul Energiei a inclus printre prioritățile sale încurajarea producției de resurse energetice primare din surse indigene, dezvoltarea de noi perimetre de producție în Marea Neagră, precum și continuarea pregătirii Hidroelectrica și Complexului Energetic Oltenia pentru privatizare, conform listei de priorități strategice ale instituției, publicate vineri pe site-ul Guvernului. La capitolul Securitatea aprovizionării cu energie și siguranța funcționării sistemului energetic național, documentul menționează: "Încurajarea producției de resurse energetice primare din surse indigene, ca parte a politicii energetice; proiect de HG și Ordin de Ministru privind programul de constituire a stocurilor de combustibili pentru funcționarea în siguranță a SEN; dezbatere privind introducerea obligativității de stocare a gazului natural la nivelul capacităților de depozitare operaționale existente la nivelul țării; continuarea interconectării sistemelor naționale de transport energie electrică și gaz natural cu Republica Moldova și cu celelalte state vecine; promovarea activă a proiectului de gazoduct BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) și a Coridorului Vertical (Grecia-Bulgaria-România) și dezvoltarea unor noi perimetre de producție în Marea Neagră".
De asemenea, ministerul și-a mai propus continuarea proiectelor de eficiență energetică și monitorizarea îndeplinirilor asumate în ceea ce privește reducerea gazelor cu efect de seră.
Va continua și procesul de eficientizare și restructurare a companiilor unde statul deține participații, odată cu promovarea unui set de reguli pentru prevenirea faptelor de corupție, odată cu depolitizarea managementului. Totodată, ministerul va continua pregătirea companiilor Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia în vederea privatizării.
Patru mari proiecte vor fi analizate, în vederea perspectivelor de realizare: reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarnița, cablul submarin România-Turcia, precum și un nou grup de producere a energiei la termocentrala Rovinari.
În perioada ianuarie — martie, ministerul și-a asumat realizarea unei analize-diagnostic a sistemului energetic românesc pe întregul lanț producție — transport — distribuție — furnizare, mai precizează documentul citat.
În plus, până în septembrie — octombrie, ministerul și-a propus definirea consumatorului vulnerabil de energie și modificarea legislației în vigoare pentru definirea consumatorului protejat.
O măsură deja anunțată de minister este și finalizarea Strategiei energetice 2016-2035 până în luna septembrie a acestui an.
AGERPRES

17.01.2016. 10:09


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


4 + 6 =