w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Politica · Iohannis: Vreau mai puţină gălăgie şi mai multă sobrietate. Spectacolul steril nu produce rezultate

Iohannis: Vreau mai puţină gălăgie şi mai multă sobrietate. Spectacolul steril nu produce rezultate

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut, sâmbătă, la Congresul pentru fuziunea PNL-PDL, că îşi doreşte ca demnitatea de şef al statului să presupună mai multă sobrietate, menţionând că vrea ”mai puţin spectacol şi mai puţină gălăgie”, deoarece ”spectacolul steril” nu produce rezultate.

”S-a spus adesea că trăim într-o ţară în care interesul pentru spectacol este mai mare decât interesul pentru normalitate. Nu cred că este adevărat. Politica trebuie să producă rezultate, nu un spectacol steril. Pe cetăţeanul simplu sunt convins că îl interesează siguranţa, ordinea, performanţa în administraţie, învăţământ sau în sănătate. Este de datoria noastră, a marelui partid al dreptei, să facem din România un stat modern, bazat pe un model liberal de dezvoltare. Acest lucru este posibil dacă ne îndeplinim obiectivele strategice, anume de a câştiga preşedinţia României şi de a asigura un ciclu de guvernare pe zece ani”, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a apreciat că şeful statului ”trebuie să fie un model de onestitate, echilibru şi bună credinţă”.

”Îmi doresc ca valorile să fie respectate. Nu mai vreau ca intelectualii din ţara mea să fie umiliţi şi sfidaţi. Ei sunt armătura spirituală, sunt sufletul unei naţiuni. Nu mai vreau ca diversele categorii sociale şi profesionale să fie puse pe picior de război, să fie instigate una împotriva celeilalte (…) Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi, mai ales, cred că este nevoie de mai multă sobrietate în exercitarea funcţiei de preşedinte”, a susţinut Iohannis.

El a mai afirmat că îşi doreşte ca România să fie un partener care să discute la nivel de egalitate cu toate statele europene.

”Îmi doresc o Românie în care proprietatea să fie garantată, statul de drept să fie funcţional, în care libertatea economică, iniţiativa privată şi competiţia să fie promovate, iar potenţialul de resurse materiale al ţării să fie protejat. Cred că instituţia preşedintelui trebuie repoziţionată în raport cu cetăţenii, în raport cu spectrul politic, economic şi social. Preşedintele Republicii trebuie să îşi redescopere funcţiile de arbitru şi de mediator, ceea ce nu înseamnă că preşedintele nu trebuie să fie ferm atunci când este vorba de derapaje de la statul de drept sau de excese ale politicienilor”, a mai afirmat liderul PNL.

Iohannis a declarat şi că noul PNL este în mod fundamental diferit de PSD, în special în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei.

”De stânga politică ne diferenţiază cel mai mult tema independenţei Justiţiei. În timp ce, la nivel declarativ, stânga clamează independenţa Justiţiei, aceeaşi stângă votează necondiţionat pentru menţinerea imunităţii celor urmăriţi penal. Noi, dreapta unită, ne plasăm, în mod necondiţionat, de partea statului de drept”, a mai spus preşedintele PNL.
mediafax.ro

28.07.2014. 04:58


Comentarii

Flori 28.07.2014. 05:10

politisti din Capreni sunt interlopi nu stiu de ce in Gorj DICOT DNA SRI MASSMEDIA nu ii aresteaza acestea sunt proxeneti, interlopi,criminali,mafioti, au averi de miliarde (ii protejau pe hooitii de combustibil si alti interlopi) si pedofili.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


1 + 7 =