w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Politica · Corneliu Vadim Tudor anunță măsurile pe care le va lua ca președinte al României

Corneliu Vadim Tudor anunță măsurile pe care le va lua ca președinte al României

Candidatul PRM în alegerile prezidențiale, Corneliu Vadim Tudor, afirmă că principalele măsuri pe care le va adopta dacă va câștiga alegerile din noiembrie vizează decretarea stării de urgență în economie, reducerea TVA de la 24% la 10% și a cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, precum și revizuirea Constituției.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES, Corneliu Vadim Tudor precizează, totodată, că echipa de consilieri cu care va merge la Palatul Cotroceni va fi una formată "din români patrioți și integri".

"Măsurile principale pe care le voi adopta vizează revizuirea Constituției, prin sporirea atribuțiilor președintelui României, pe baza unui Moratoriu cu întreaga clasă politică; decretarea Stării de Urgență în Economie; verificarea, la sânge, a situației finanțelor țării, precum și relansarea economiei și crearea de locuri de muncă reale punându-se un accent deosebit pe principalele ramuri care pot mări PIB-ul: agricultură și turismul", anunță Corneliu Vadim Tudor.

Acesta declară "război total împotriva Mafiei" și promite distrugerea "celor 55 de mari clanuri interlope care căpușează țara", precum și diminuarea fenomenului infracțional, care "ține sub teroare o populație lipsită de apărare".

"Închiderea robinetelor jafului, mai ales ale afacerilor pe spinarea statului; expulzarea din țară a asasinilor economici străini și români și, de la caz la caz, judecarea și arestarea lor în regim de urgență; confiscarea averilor făcute prin fraudă și blocarea conturilor pe care le au în străinătate marii infractori; desecretizarea contractelor de privatizare și de concesionare frauduloase și anularea lor (Petrom, Sidex, Romtelecom, Romcim, BCR, Roșia Montană etc.); precum și naționalizarea mai multor active și bănci, pentru alimentarea rezervelor financiare ale Statului" — sunt alte măsuri pe care candidatul PRM și le propune dacă va câștiga mandatul prezidențiale, potrivit sursei amintite.

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor promite măsuri care să favorizeze capitalului autohton și să conducă la reducerea birocrației, care "face foarte grea deschiderea unei afaceri".

"Exploatarea bogățiilor țării să se facă, exclusiv, în beneficiul Poporului Român — nicio țară din lume nu renunță la aurul, argintul, uraniul, petrolul, gazele, pădurile sale!", mai spune acesta, adăugând că, în opinia sa, se impune și elaborarea și aplicarea unui Program Național de lichidare a sărăciei și mărirea salariilor și pensiilor "cu câte 25%".

Acordarea unor procente semnificative din PIB pentru Educație, Sănătate, Justiție și Cultură este o altă măsură esențială pentru candidatul PRM, care spune că aceste domenii "trebuie să devină priorități naționale" iar românii ar trebui să beneficieze de gratuitate în domeniul Sănătății și al Învățământului.

"Absolvenții liceelor, facultăților și școlilor profesionale vor primi, prin Lege, repartiții și locuri de muncă în România", susține Corneliu Vadim Tudor, precizând că ar trebui elaborat și un program "de stopare a exodului creierelor" și de readucere în țară a celor plecați la muncă în afara granițelor.

"Asigurarea hranei zilnice a populației, prin cumpărarea, de către stat, a pământurilor necultivate și înființarea unităților agricole de Stat", este o altă măsură pe care acesta o are în vedere.

Potrivit lui Corneliu Vadim Tudor, România are cele mai mari prețuri la alimente din întreaga Europă, considerând necesară "alinierea acestor prețuri la standardele bătrânului continent prin aplicarea unor Mercuriale și sancționarea, severă, a speculei".

Acesta promite să sprijine comunitățile românești din străinătate, dar și "integrarea, pe multiple planuri, a Republicii Moldova, până la Marea Unire".

Totodată, Corneliu Vadim Tudor precizează că alte măsuri avute în vedere vizează scoaterea în afara legii a formațiunilor alcătuite pe criterii etnice și care "uneltesc la destrămarea Statului Național Unitar Român", precum și redarea demnității Armatei și Bisericii, care "trebuie să fie ferite de lipsuri și servituți umilitoare".

Nu în ultimul rând, Corneliu Vadim Tudor afirmă că este necesară evitarea, "cu orice preț", a implicării României în conflicte care nu o privesc, dar și promovarea păcii și a unei neutralități active.
AGERPRES/(AS — autor: Cătălina Barbu, editor: Florin Marin)

10.10.2014. 05:06


Comentarii

uzeda 25.10.2014. 05:18

Bravo Vadim

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


8 + 5 =