w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Actualitate · Elevii de altă credinţă, pândiţi de Mitropolie

Elevii de altă credinţă, pândiţi de Mitropolie

Doamne fereste! Probabil că aşa exclamă suflarea publică atunci când aude de isprava Mitropoliei, care "face numai lucruri dumnezeiesti, nicidecum discriminari sau ilegalitati." Si toate acestea nu ar putea fi făcute dacă nu ar exista şi un trimis, nu al Domului, ci al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj.

Asadar, se ia una bucată proaspată de inspector de religie, angajat al ISJ, acesta trimite către toate cadrele didactice din judeţ un fel de ordin, iar Mitropolia asteaptă să vadă câţi elevi sunt "compatibili" şi cine şi-a permis să se abată de la dogma crestin-ortodoxa. Şi să nu vă gândiţi că mesajul a fost transmis în mare taina, ci direct prin intermediul site-ului institutiei de învăţământ.

„Va rog ca pănă la 15 februarie să îmi trimiteţi situaţia din unităţile de învatamant unde predaţi cu urmatoarele: situaţia cultelor neoprotestante în şcoala, numărul familiilor eterodoxe din localitatea respectivă şi dacă acestea dispun de casă de rugaciune, numele pastorului, felul şi frecvenţa activităţilor prozelitiste si implicarea preotului paroh în relaţia cu şcoala şi în activitatea de combatere a acestui fenomen. Eu voi trimite Mitropoliei situatia pe care o voi primi, de aceea va rog sa respectaţi termenul şi rog seriozitate!”, se arată în solicitarea lui Stefan Vătafu.

Pe limba "mai putin ortodoxa", angajaţii unşi pe funcţii divine la Mitropolie au solicitat executantului din Gorj să colecteze impetuos cat mai multe informaţii cu privire la apartenenta religioasa a elevilor, dar si a familiilor acestora.
De asemenea, în mesajul transmis prin inspectorul de religie, Stefan Vătafu este precizat, negru pe alb, că trebuie raportat celor de “SUS” şi eforurile pe care le fac preoţii pentru a combate "fenomenul". Partea urâtă tocmai acum apare. Mai există, însă legi şi pe lumea aceasta, nu numai în viaţa de apoi, aşa că dacă verificăm legalitatea acestei "rugăminte", undeva lucrurile se împotmolesc.

Conform Legii Cultelor (nr. 489/2006),“este interzisă prelucrarea datelor cu caracter personal legate de convingerile religioase sau de apartenenta la culte, cu exceptia desfăşurării lucrărilor de recensamânt naţional aprobat prin lege sau in situaţia în care persoana vizata şi-a dat, in mod expres, consimţământul pentru aceasta” (art. 5, alin.5) şi“este interzisă obligarea persoanelor să işi menţioneze religia, în orice relaţie cu autorităţile publice sau cu persoanele juridice de drept privat”(art. 5, alin. 6).

Nu Dumnezeu ne îndeamnă să minţim

Acum nu putem avea pretenţia că toată lumea să citeasca legea, dar se ştie că minciuna face parte din păcatele ce nu trebuie încălcate. De păcat ştia, cu siguranţă, şi inspectorul de religie de la ISJ Gorj, însă de Legea Cultelor nu putem fi la fel de siguri.

Pană la urmă, îndeplinea nişte ordine care, spune el, nu erau rău intenţionate, ci datele legate de natura religioasa a copiilor, ar fi fost folosite pentru a nu se face discriminari fata de cei care nu apartin credintei ortodoxe. Mai mult decât atât, Stefan Vatafu susţine ca Mitropolia ar sprijini acţiunile întreprinse în şcoli de către elevii vizati.

Una peste alta, Dumnezeu cu mila! Ştim cu toţii care este realitatea. Multi dintre profesorii de religie care au fost delegati de Vatafu să afle câţi scolari sunt "incompatibili", sunt si preoti. Ce nu putem intelege este ce legatură are binefacerea cu combatera "fenomenului".

R.C.

04.06.2014. 13:44


Comentarii

popescu adrian 17.06.2014. 17:02

Domnilor,ar fi de-a dreptul foarte interesant sa aflati cum anume dl inspector Vatafu a obtinut pretransferul pe catedra de la Colegiul Economic Virgil Madgearu,tot prin anumite practici ,,neortodoxe’’ cu ajutorul ISJ-ului ,eliminand sansa legala a tuturor celorlalti profesori de a obtine respectivul post.Veti vedea cate ,,sfori’’ securiste au trebuit trase si cati oamnei au fost nedreptatiti pentru binele parintelui.Traim in tara nimanui domnule,dar,daca tacem cu totii atunci nu facem decat sa consimtim astfel de nereguli si deci sa luam parte la ele prin indiferenta.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


6 + 5 =