w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Comunicate · Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

Asociația Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, în colaborare cu Liceul Teoretic Novaci, Liceul Tehnologic Baia De Fier, Primăria Baia de Fier, Primăria Novaci şi Garda Naţională de mediu - filiala Gorj, a lansat pentru finanţare proiectul de ecologizare cu titlul „Plămânul verde”, proiect depus în cadrul programului de finanțare „Idei din Ţara lui Andrei.
Proiectul se va desfăşura în perioada 11 – 12 octombrie 2014, în zona turistică Rânca din munţii Parâng. În cadrul acestui proiect se vor organiza două acţiuni majore: adunarea deşeurilor menajere şi conștientizarea asupra efectelor unui mediu poluat.
Organizaţia noastră împreună cu studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi”din Tg-Jiu, în special cu cei de la specializarea: Ingineria Mediului, împreună cu elevii cadrele didactice şi alţi membrii din comunitatea din zonă vom merge să ecologizăm zona. După strângerea gunoaielor reprezentanţii celor două primării partenere vor ridica aceste gunoaie strânse spre a le depozita în locuri special amenajate. În ziua următoare, 12 oct 2014, vom organiza o conferinţă unde specialiștii în protecţia mediului vor face o prezentare a importanţei protejării mediului şi a efectelor negative pe care le are poluarea pentru mediu.
Cauză Într-o asemenea zonă turistică, spaţiul bio-geografic este poluat cu gunoaie şi reziduri de la an la an. Astfel, se observă că mediul are de suferit în urma creșterii cantităţilor de reziduri. Totodată se observă lipsa unei conștiințe civice asupra efectelor poluării mediului în rândul turiştilor şi a populaţiei din zonă. Aceste aspecte ne-au determinat să derulăm acest proiect, îndreptarea sau ameliorarea acestor probleme fiind absolut necesare,
Beneficiarii Beneficiarii proiectului sunt în primul rând ecosistemul din zonă şi in cel de-al doilea rând turiştii si populaţia adiacentă zonei. De asemenea beneficiază de rezultatele proiectului si cei 150 de elevi şi studenţi şi alte categorii de participanţi.
După încheierea proiectului rezultatele, efectele şi activităţile vor rezista în timp prin menţinerea unui mediu curat în zona turistică Rânca. Proiectul urmăreşte atât ecologizarea cât şi oferirea unui exemplu de bună practică cu impact asupra comunităţii.
Cum se poate realiza proiectul? Proiectul este depus în cadrul sesiunii de finanţare a programului „Idei din Ţara lui Andrei”. Pentru a putea fi finanţat, acest proiect trebuie să îndeplinească două condiţii: să primească un punctaj mare la evaluare şi să fie votat de public până la data de 15 mai 2014.
Astfel, toţi cei ce doresc să sprijine acest proiect şi/sau să participe la acest proiect o pot face intrând pe Site la www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiecte-inscrise şi caută proiectul „Plămânul verde”, la categoria „mediu”, în judeţul Gorj. După accesarea Website-ului, vizitatorului i se va cere să parcurgă paşii necesari pentru crearea unui cont pe platforma Website-lui, prin completarea unui formular de înscriere. După ce vizitatorul va completa formularul de înscriere menţionat, va primi, prin SMS, un cod de activare a contului. După recepţionarea SMS–lui, vizitatorul poate vota Proiectul preferat pe Website, prin introducerea codului primit din partea Website-lui în spaţiul special demarcat în cadrul Secțiunii „Votează”.
Proiectul mai poate fi găsit uşor sau poate fi promovat pe site-urile de socializare si prin link-ul http://www.taraluiandrei.ro/user/login?redirect=%2Fidei-din-tla%2Fproiect-plamanul-verde-id-1208-cmsid-65

13.05.2014. 10:38


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


2 + 6 =