w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Comunicate

JANDARMERIE: In memoriam Sublocotenent post mortem George Macriş Răzvan

EROU JANDARM

Astăzi, 13 noiembrie a.c., s-au împlinit 13 ani, de când eroul sublocotenent post mortem George Răzvan Marchiş, pe timpul unei misiuni și-a pierdut viaţa la un eveniment tragic petrecut la o discotecă din Municipiul Tg-Jiu.

În amintirea eroului jandarm, an de an se desfășoară la reședința unității slujbe religioase, fiind păstrate momente de reculegere şi sunt depuse coroane de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea interioară a instituției și jerbe de flori la placa comemorativă dispusă în Municipiul Tg-Jiu.

Eroul jandarm nu va fi uitat niciodată de colegii jandarmi gorjeni, care îl vor cinsti întotdeauna, printre jandarmii activi, regăsindu-se și foști colegi de armată ai eroului. În amintirea eroului, în Muzeul unității, este realizat un fotodocumentar, prin care sunt exemplificate detaliile tragediei petrecute în 10 noiembrie 2000.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE:

În ziua de 10.11.2000, în jurul orei 23.00, George Marchiş Răzvan–militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu-Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist - jandarm, au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng.

La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Acesta fost internat la Spitalul Municipal Tg-Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost transferat la Spitalul Craiova, pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat.

Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem prin Ordin al Ministrului de Interne din data de 13.11.2000.
Pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Tg-Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu, Titlul de ,,CETĂŢEAN DE ONOARE”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

   Scrie Comentarii (0)   13.11.2013. 20:58


JANDARMERIE: Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, sărbătoriţi la Târgu Jiu

În 08 noiembrie, a.c., la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a fost organizată o activitate prilejuită de ziua Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil - Patronii Spirituali ai Jandarmeriei Române. Activitatea a inclus prezentarea mesajului conducerii Jandarmeriei Române adresat jandarmilor gorjeni, prezentarea materialului privind semnificaţia zilei de 08 noiembrie și a unor mesaje transmise unității.

În unitate, a fost organizat și un ceremonial religios la care a participat personalul din comandamentul unității și a fost depusă o coroană de flori la monumentul eroului jandarm sublocotenent post mortem Marchiș George Răzvan amplasat în curtea interioară a instituției.


Informaţii suplimentare:

Jandarmeria Română a ales drept patroni spirituali ai Armei pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil – conducătorii oștilor cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate, împotriva răului şi a necinstei, iar această zi este sărbătorită an de an în unitatea noastră, prin activităţi şi ceremonie religioasă.

Dacă în fiecare an la data de 3 aprilie, se sărbătoreşte înfiinţarea Jandarmeriei Române, la 8 noiembrie este marcată o zi la fel de importantă: Ziua patronilor spirituali ai Armei, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Aşa cum arhanghelii şi îngerii luptă permanent pentru ca oamenii să fie liniştiţi şi păziţi de duhurile rele, tot astfel şi jandarmii veghează zi şi noapte la siguranţa cetăţenilor prin activităţile specifice.

Pe parcursul celor peste 163 de ani de existenţă, Jandarmeria Română i-a avut drept patroni spirituali pe Sfântul Gheorghe, Sfinţii Constantin şi Elena şi, începând cu anul 1940, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, l urăm în numele jandarmilor gorjeni sănătate, împliniri şi tradiționalul „La Mulţi Ani!”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

   Scrie Comentarii (0)   08.11.2013. 18:23


Suspecţi ai infracţiunii de furt calificat, reţinuţi de poliţişti

În data de 27.02.2013, orele 01:05, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de P.M., cu privire la faptul că la reţeaua de telefonie situată între satele Ţânţăreni şi Căpinteni, judeţul Gorj, a apărut o semnalare de deranjament, fiind posibilă sustragerea cablului telefonic.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul subunităţii care a efectuat cercetarea locului faptei, constatând că din reţeaua aeriană de cablu telefonic situată pe raza satului Floreşti, comuna Ţânţăreni, judeţul Gorj, a fost tăiat şi sustras aproximativ 150 metri liniari.
Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, a fost identificat, T.L.I., de 18 ani, comuna Ţînţăreni, sat Floreşti, judeţul Gorj, care se afla la domiiliul său împreuna cu, S.M.P., de 20 şi T.L.I., de 18 ani, ambii din comuna Ţînţăreni, sat Floreşti, judeţul Gorj, în timp ce ardeau mantaua de protecţie de la cablul telefonic. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208 – 209 din C.P.
În data de 27martie a.c., în urma continuării cercetărilor, faţă de S.M., de 20 ani şi T.L., de 18 ani, ambii din localitatea Ţînţăreni, sat Floreşti, judeţul Gorj, s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj, urmând ca în data de 28.03.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

   Scrie Comentarii (0)   28.03.2013. 14:49


Arestat pentru viol asupra unei minore

În data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au fost sesizaţi prin 112, de D.M., de 36 ani, din Târgu-Jiu, Judeţul Gorj, cu privire la faptul că fiica sa, C.Ş.A., de 15 ani, a plecat de la domiciliu în seara zilei de 26 martie a.c., în jurul orelor 17.00., pentru a alerga în Parcul ,,Coloana Infinitului’’, din municipiu, unde a fost acostată de un tânăr care a condus-o în strada Revoluţiei din municipiu, la un bloc de garsoniere, iar prin acte de violenţă a întreţinut raporturi sexuale cu acesta împotriva voinţei sale.
Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că minora în vârstă de 15 ani, a plecat de acasă în seara zilei de 26 martie a.c., pentru a se întâlni cu fostul prieten de care se despărţise de cca. două săptămâni. Cei doi s-au întâlnit în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, de unde împotriva voinţei acesteia, fostul prieten, S.A., de 19 ani, din Localitatea Tetila Bumbeşti-Jiu, Judeţul Gorj, a urcat-o într-un taxi, si a dus-o la locuinţa unui prieten unde prin exercitarea de acte violenţă a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele agresorului, ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate, urmând a fi prezentat în data de 28 martie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

   Scrie Comentarii (0)   28.03.2013. 14:48


Depistați la sustras subansamble metalice din carieră

Miercuri, 27 martie a.c., în jurul orelor 1500, un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Motru, pe timpul executării unei acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de subansamble metalice folosite în procesul tehnologic de producţie, pe raza localităţii Motru, a surprins în flagrant în zona carierei miniere Lupoaia, pe numiţii B.C.C., de 23 de ani, B.D.F., de 23 ani și D.I.A., de 26 ani, toți domiciliați în localitatea Roşiuţa, judeţul Gorj, care în urma unei înțelegeri anterioare s-au deplasat în incinta carierei miniere de unde au sustras bucăți de cintre metalice cu lungimea de aproximativ 2.5 m fiecare, pe care le-au încărcat într-un atelaj în vederea transportării la un centru de colectare a fierului vechi.
În urma măsurătorii întregii cantități de subansamble metalice sustrase a rezultat o greutate totală de 600 kg. Subansamblele metalice au fost ridicate pe bază de proces-verbal de la persoanele depistate și urmează să fie restituite către unitatea prejudiciată, care va stabili și omunica ulterior valoarea prejudiciului cauzat.
Persoanelor depistate le-au fost întomite de către jandarmi actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conform art. 208-209 Cod Penal şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, conform art. 323 Cod Penal.
Dosarul cauzei urmează a fi înaintat organelor abilitate în vederea efectuării cercetărilor şi atribuirii numărului unic de înregistrare.
Exemplificare sancțiuni contravenționale aplicate:
- H.D., de 61 ani, domiciliat în comuna Mătăsari, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, iar H.I., de 37 ani și B.I., de 16 ani, domiciliați în comuna Mătăsari, au fost sancţionați contravenţional cu avertisment scris fiecare, deoarece au fost depistați în timp ce au pătruns fără drept în incinta depozitului de cărbune aparținând carierei miniere din Mătăsari, cu încălcarea normele legale de acces.
-S.I., de 20 ani, domiciliată în municipiul Târgu Jiu, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, deoarece în urma unui conflict spontan cu o altă persoana a tulburat liniștea locatarilor de pe o stradă din Municipiul Tg-Jiu, prin strigăte și larmă.
-C.N., de 35 ani, domiciliat în comuna Săulești, judeţul Gorj, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, conform O.U.G. nr. 16/2001, deoarece a abandonat deşeuri menajere în spatele cimitirului de pe raza localităţii Andreeşti.
-D.I.F., de 25 de ani, domiciliat în Rovinari și M.A., de 35 de ani, domiciliat în localitatea Rogova, judeţul Mehedinti, au fost sancţionați contravenţional cu avertisment scris și amendă în valoare de 100 lei, fiecare, deoarece au pătruns fără drept în incinta Termocentralei din Rovinari, încălcând normele legale de acces iar la solicitarea patrulei de ordine publică, au refuzat să dea date cu privire la stabilirea identității.
-P.D., de 42 ani, domiciliată în comuna Baia de Fier, a fost sancţionată contravenţional cu avertisment scris, conform Legii nr. 12/1990(R), deoarece aceasta aflându-se de serviciu în calitate de vânzător la o societate comercială din localitatea Baia de Fier, oferea spre vânzare produse fără a avea prețul afișat.

   Scrie Comentarii (0)   28.03.2013. 14:42


Modernizarea instalaţiei de desprăfuire electrică a cazanelor de ardere de la blocul nr.3 - electrocentrala Turceni

Complexul Energetic Turceni a organizat o licitaţie restransă pentru lucrări de „Proiectare şi execuţie. Modernizarea instalaţiei de desprăfuire electrică a cazanelor de ardere de la Blocul numărul 3, în vederea reducerii emisiilor de praf la coş sub 50 mgN/mc” anunţată pe SEAP, in data de 6 aprilie 2011.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.03.2013. 13:57


Companie mixtă română-chineză şi noi locuri de muncă

Compania chineză care va investi în constructia unui grup energetic nou la Electrocentrala Rovinari , China Huadian Engineering Co, a fost selectată pentru derularea investiţiei, în mai 2012, în urma unei licitaţii internaţionale.

  Citeşte tot articolul    Scrie Comentarii (0)   26.03.2013. 13:55


“Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”

Miercuri, 13 martie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa Excelenţei Sale domnul Jean - Hubert LEBET, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, a avut loc inaugurarea oficială a proiectului “Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”.
Acest proiect beneficiază de finanţare elveţiano – română, în valoare de 1.882.352,94 CHF (1.600.000 CHF contribuţie elveţiană şi 282.352,94 CHF contribuţia României) şi se va derula pe o perioadă de doi ani, având ca obiective majore: dezvoltarea capacităţilor Jandarmeriei Române de gestionare a manifestaţiilor publice de amploare şi a manifestărilor sportive de dimensiune internaţională şi consolidarea securităţii cetăţenilor şi a mediului înconjurător în zonele montane, pentru o dezvoltare turistică durabilă.
Cu prilejul ceremoniei inaugurale, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene a declarat: “Vreau să vă spun că sunt un ambasador fericit că sunt în România. Aveţi o ţară frumoasă, oameni pregătiţi şi instituţii care funcţionează. Există şi probleme, ştim acest lucru, dar împreună cu Jandarmeria Română am făcut multe lucruri bune şi colaborăm foarte bine, aşa cum am colaborat şi cu Poliţia Română în alte ocazii. Prezenţa noastră aici este dovada acestei colaborări eficiente la care fac referire. Avem parteneri serioşi şi eficienţi, precum şi experţi care ne sprijină în munca pe care o desfăşurăm...Mesajul meu este că atunci când vrem să colaborăm cu România şi cu instituţiile ei, acest lucru chiar funcţionează”.
De asemenea, tot în acest context, domnul colonel dr. Mircea Olaru, Inspectorul general al Jandarmeriei Române a afirmat că, “obiectivele urmărite reflectă preocupări şi competenţe comune atât ale Jandarmeriei cât şi ale partenerilor elveţieni, ce se doresc a fi proiectate în spaţiul public, în folosul cetăţenilor, într-o manieră cât mai eficientă. Împreună cu partenerii noştri elveţieni am încercat să implicăm în demersurile noastre cât mai multe instituţii care să poată concura la bunul mers al proiectului. Mizăm pe o participare activă şi pe un angajament ferm din partea tuturor celor angrenaţi în atingerea obiectivelor proiectului şi ne dorim ocolaborare fructuoasă cu partenerul nostru principal, Academia de Poliţie din Savatan, Elveţia”.
La ceremonie au mai luat parte: domnul chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanţi ai instituţiilor naţionale cu atribuţii în domeniile în care se derulează proiectul, precum şi experţi cu responsabilităţi în derularea proiectului din cadrul Jandarmeriei Române.

   Scrie Comentarii (0)   14.03.2013. 13:23


Intervenție a jandarmilor la spitalul din Tg-jiu

Ieri, 11 martie a.c., în jurul orelor 14.15, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj a fost informat prin centrala unității, de către un cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, cu privire la faptul că un medic de la Laboratorul de Analize Medicale, a fost agresat fizic de către o persoană de sex masculin.
La fața locului imediat a fost direcționat un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Mobil, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar persoana vinovată de producerea incidentului este numitul S.O., de 36 ani, domiciliat în municipiul București. Acesta în jurul orelor 14.15, pe fondul unei nemulțumiri legată de faptul că nu i-au fost eliberate rezultatele medicale ale analizelor efectuate în dimineața aceleiași zile, a intrat în cabinetul medicului și l-a agresat fizic, lovindu-l cu palma peste față.
Numitului S.O., i-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire, faptă prevăzută şi sancţionată de prevederile din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății completată cu Legea nr. 212/2012.
La faţa locului s-au deplasat și lucrătorii din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale care au verificat aspectele sesizate şi au acordat sprijin agenţilor constatatori în întocmirea actelor de constatare.
Dosarul cauzei urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în vederea atribuirii numărului unic de înregistrare şi continuării cercetărilor.

   Scrie Comentarii (0)   12.03.2013. 12:36


Fapte antisociale constatate de jandarmi

Pe timpul îndeplinirii misiunilor și acțiunilor întreprinse în acest weekend, efectivele de jandarmi angrenate în executarea acestora au constatat un număr de 28 de fapte de natură contravențională, fiind aplicate amenzi în valoare de 4900 lei. Totodată au fost constatate 2 infracțiuni în mod independent precum și 2 infracțiuni constatate în cooperare cu Poliția.
Exemplificări fapte antisociale constatate:
Duminică, 10 martie, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil, pe timpul executării unei misiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale pe raza municipiului Târgu Jiu, a depistat în Târgul Auto, pe R.A.S., de 35 ani, domiciliat în municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, care oferea spre vânzare fonograme tip DVD-uri cu muzică diversă și jocuri care nu prezentau marcaj holografic sau jachetă de prezentare a operelor muzicale/jocurilor.
În conformitate cu prevederile art. 214 Cod de Procedură Penală, jandarmii i-au întocmit persoanei depistate, actele de constatare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distribuire de mărfuri pirat.
O altă constatare aparține uui echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Motru, care pe timpul executării unei misiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, pe raza comunei Ciuperceni, au depistat la un local public (bar) aparţinând unei societăți comerciale din comuna Ciuperceni, pe M.C., de 38 ani, domiciliat în municipiul Tg-Jiu, care deţinea un număr de 35 fonograme (CD-uri), fără marcaj holografic sau „jachetă” de prezentare a operelor muzicale. Acestei persoane i s-au întocmit actele de constatare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de mărfuri pirat.
Dosarele întocmite urmează a fi înaintate organelor abilitate pentru efectuarea cercetărilor şi atribuirea numărului unic de înregistrare.
Jandarmii din cadrul Grupei Supraveghere și Ordine Publică Novaci au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare, conform prevederilor din Legea nr. 12/1990, două persoane de 45 și 46 ani, ambele domiciliate în localitatea Bumbeşti Piţic, deoarece acestea în calitate de lucrători comerciali – vânzători la magazinele pe care le dețineau, aveau expuse și ofereau spre vânzare dulciuri și produse alimentare (ciocolată, rahat, cozonaci) cu termenul de valabilitate expirat sau fără specificaţia acestuia pe ambalaj.

   Scrie Comentarii (0)   12.03.2013. 12:35


Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, la Galati

În perioada 7-10 februarie 2013, orașul Galați a găzduit cel mai important eveniment pentru activitatea singurei structure reprezentative a elevilor din România. Adunarea Generală reprezintă momentul în care este ales în mod democratic noul președinte al Consiliului Național al Elevilor, precum și cei doi secretari executive.
Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean al Elevilor Galați cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Galați, al Universității “Dunărea de Jos” și al altor parteneri educaționali.
Întâlnirea care a adunat peste 200 de elevi participanți în urma selecției naționale, venind din toate județele, a avut ca scop alegerea noului președinte al Consiliului Național al Elevilor, al celor doi secretari executiv (al Departamentului de Educație și Comunicare și al Departamentului de Organizare Internă). Totodată, în urma desfășurării atelierelor tematice, delegații au conlucrat pentru întocmirea strategiei de dezvoltare organizațională a Consiliului Național al Elevilor pentru mandatul 2013.
În urma desfășurării procesului electoral, au fost înregistrate următoarele rezultate : Iulia Miron - noul președinte al Consiliului Național al Elevilor, Răzvan Cîndea – secretar al Departamentului de Organizare Internă, Cristian Gîrneață – secretar al Departamentului de Educație și Comunicare. Aceștia vor completa echipa ce formează Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, alături de cei opt președinți regionali : Florin Gavril (Nord-Est), Alexandru Gavrău (Nord-Vest), Simina Dragoș (Vest), Teodor Blidaru (Sud-Vest), Sînziana Voicu (Sud-Muntenia), Călin Cociș (Centru), Matei Vîlcov (București-Ilfov), Mădălin Ionuț Gavril (Sud-Est).
Deschiderea oficială a evenimentului, în data de 8 februarie 2013, a fost prilejuită de prezența domnului Ministru al Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a domnului Ministru pentru Societatea Informațională, dl. Dan Nica, a domnului Secretar de Stat pentru Învățământul Preuniversitar, prof. Stelian Fedorca și a domnului Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Cosmin Cristian. De asemenea, reprezentanți ai autorităților locale au transmis mesajul de bun venit. În decursul celor patru zile, partenerii Consiliului Național al Elevilor au prezentat rezultatele parteneriatelor în mandatul precedent, precum și tendințele actuale.
În urma încheierii acestui eveniment, în fiecare județ se vor face diseminări ale rezultatelor în cadrul consiliilor județene ale elevilor, Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor dovedindu-se a fi un cadru adecvat pentru schimburi de bune practici.

   Scrie Comentarii (0)   13.02.2013. 10:05


LA F.O.T.E. 2013, UN JANDARM MONTAN GORJEAN

Un jandarm gorjean din cadrul Postului Montan Rânca va participa cu un snowmobil, la Festivalul Olimpic al Tineretului European- F.O.T.E. 2013. În perioada desfășurării Festivalului Olimpic al Tineretului European, respectiv 17-22 februarie a.c., acesta va participa în staţiunea turistică Poiana Braşov, la misiunile de ordine și siguranță publică care revin Jandarmeriei Române, cu snowmobilul din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.

   Scrie Comentarii (0)   13.02.2013. 10:03