w w w . Z i a r u l G o r j u l u i . r o
Anul VI *

Menu:

 


PARTENERICasa Danielescu

PUBLICITATE


Expres Transport
Cazare pensiuni si hoteluri


Hotel Gorj


Next GenULTIMA ORA

Niculina Mocioi s-a alăturat ALDE Gorj

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii energiei electrice și a gazelor naturale

Avertizare meteorologică: Vânt puternic şi ninsori la munte

Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de E.Coli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară

Poliţişti filmaţi în timp ce jucau tenis de masă

C.E. OLTENIA NU ESTE ÎN PRAG DE INSOLVENŢĂ

  Toate stirile
COMUNICATE

Rrezultatele verificărilor primelor 10 persoane din grupul PFAM

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj vă informează:

Proiect de ecologizare- „Plămânul verde”

ANAF: În atenţia contribuabililor – persoane fizice

JANDARMI: Articole pirotehnice şi plase monofilament, confiscate

FISC: ce acte trebuie să depună contribuabilii până pe 20 decembrie

FISC: 20 decembrie, termen pentru declararea şi plata creanţelor

DNA despre poliţiştii din dosarul permiselor

JANDARMERIE:Precizare

UNIVERSITATE: Punct de vedere în legătură cu unele articole apărute în presă

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

JANDARMERIE: Adunare festivă dedicată zilei naţionale

  Toate comunicatele

ANUNŢURI
 IMOBILIARE
 AUTO
 ELECTRICE
 SERVICII
 DIVERSE
 Adaugă Anunț!
  Prima pagină · Comunicate · Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

Filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, inaugurată la Târgu-Jiu

Pe 3 decembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, a fost anunțată inaugurarea Filialei Oltenia a Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson, filială care va funcționa la Târgu-Jiu. La lansare au luat parte Dan Răican, președintele Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson și Nicolae Dobrotă, președintele noii filiale și personalități ale vieții politice și administrative a județului Gorj. Evenimentul organizat de compania de comunicare medicală Houston NPA a fost găzduit de Hotelul Brâncuși din Târgu-Jiu. La conferința de lansare s-a discutat despre: rolul asociației de pacienți, problemele medico-sociale ale persoanelor cu boala Parkinson, accesul la tratament, încurajarea voluntariatului la nivelul comunității locale, metode noi de diagnostic în boala Parkinson, importanța unui program particularizat de kinetoterapie pentru pacienții cu boala Parkinson.

„Vrem să fim un sprijin și un reprezentant al celor 72.000 de bolnavi cu maladia Parkinson din România. În acest moment, asociația are peste 950 de membri, motiv pentru care am simțit necesară deschiderea de filiale locale. Prima filială locală este cea din Oltenia. Îl cunosc foarte bine pe domnul Dobrotă, este un om foarte inimos, foarte dedicat muncii cu pacienţii, așa că, la iniţiativa dânsului, am decis să creăm acest grup de suport pentru pacienţii din Oltenia.” a mărturisit Dan Raican, preşedintele Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson, care a rostit, de asemenea, crezul asociației: „Te poţi simţi singur și deznădăjduit, abătut și trist, dar niciodată învins. Poţi pierde, poţi greși, poţi suferi, dar nu te gândi să abandonezi. Amintește-ţi atunci când e nevoie că ești puternic, că sunt lucruri pe care nimeni nu le poate face mai bine decât tine. Strânge din dinţi, spune-i copacului de lângă tine ce te doare, învaţă de la el să rămâi în picioare și întoarce-te înapoi la viaţă.”

„Sper ca starea de sănătate să îmi permită să mă implic cât mai mult în această asociaţie, sper să facem numai lucruri bune pentru toţi pacienții cu boala Parkinson la nivelul Olteniei și rog toate asociaţiile de pacienţi de la nivelul Olteniei să ne unim forţele și să fim o voce în România.” a precizat Nicolae Dobrotă, preşedintele Filialei Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson.

„Sunt alături de Houston NPA în ceea ce reușesc ei să facă pentru pacienţii din România și din judeţul Gorj. Mă bucur foarte mult că reușim să aducem oameni de valoare la Târgu-Jiu, cum este domnul Răican, un om excepţional. Voi fi alături de pacienţii cu boala Parkinson, mă voi specializa în această afecţiune, pentru că îmi doresc să lucrez cu acești bolnavi. Îi mulţumesc din suflet lui Dan Răican pentru iniţiativa de a aduce asociaţia la Târgu-Jiu și îi doresc mult succes domnului Dobrotă.” a declarat ktp. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

„E un motiv de bucurie pentru noi că municipiul Târgu-Jiu și judeţul Gorj sunt gazda unui astfel de eveniment, ceea ce dovedește încă o dată deschiderea pe care nu numai administraţia judeţeană sau administraţiile locale o au atunci când vine vorba de problemele semenilor noștri, ci putem vorbi de deschiderea unor oameni de bine, deschiderea unor suflete care doresc să sprijine segmente sociale sau segmente cu probleme medicale care nu-și găsesc sprijinul acolo unde și-ar dori.” susține Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

La conferință au participat, de asemenea, reprezentanți ai structurilor administrative locale: Dr. Ana Băleanu, Președinte Colegiul Medicilor Gorj, Dr. Daniel Bondoc, Președinte CAS Gorj, Dr. Nicoleta Manu, manager Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, Dr. Mihai Moisescu, Președintele Asociației Medicilor de Familie Gorj, Dr. Eugenia Cristina Căliman, Director Medical Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Totodată și-au manifestat suportul față de noua filială a Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson reprezentanți ai celorlalte asociații de pacienți din județul Gorj.

Partenerii asociației care au susținut lansarea noii filiale: Hotelul Brâncuși din Târgu-Jiu, Centrul de Recuperare Larymed.

Despre Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson:

Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson este singura organizaţie non-guvernamentală din România care apără drepturile şi interesele celor peste 72.000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson la nivel naţional. Proiectele Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson urmăresc să creeze o punte de legătură între pacienţii diagnosticaţi cu boala Parkinson, familiile şi îngrijitorii lor, membrii echipei medicale care se ocupă de tratarea acestei afecţiuni, autorităţile din domeniul sanitar şi jurnaliştii care acoperă subiecte de sănătate.

Obiectivele asociaţiei sunt:


• Informarea corectă a persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson privind accesul la tratament, navigarea în sistemul sanitar, drepturile medico-sociale ale pacienţilor, cele mai recente noutăţi ştiinţifice în domeniu;
• Încurajarea unei comunicări eficiente medic-pacient-îngrijitor;
• Susţinerea intereselor pacienţilor în faţa autorităţilor din domeniul sănătăţii;
• Susţinerea dezvoltării profesionale a specialiştilor în boala Parkinson la nivel naţional; Crearea şi dezvoltarea filialelor locale și a grupurilor de suport pentru pacienţi.

Datele de contact ale filialei Oltenia: Târgu-Jiu, Strada Minerilor, bloc 9, scara 2, et. 4, ap. 49, dobrotanicolae18@yahoo.com, 0768.931.791. Grupul de suport din cadrul filialei va funcționa la Centrul de Zi Christian din Târgu-Jiu.

03.12.2013. 18:10


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Comentează

Ziarul Gorjului nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

:


6 + 2 =